Κουρτουά - Ρεάλ Μαδρίτης: Φουλ για το τρίτο «Θαμόρα» της καριέρας του

Gazzetta team
Κουρτουά - Ρεάλ Μαδρίτης: Φουλ για το τρίτο «Θαμόρα» της καριέρας του

bet365

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Τιμπό Κουρτουά στη φετινή La Liga είναι από τώρα αρκετές για να του δώσουν το βραβείο «Θαμόρα» για τρίτη φορά στην καριέρα του και πρώτη για κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία δεκαετία!

Βούλωσε στόματα, κατέβασε ρολά και είναι έτοιμος να γευτεί τους καρπούς μιας εκ των κορυφαίων σεζόν στην καριέρα του. Ο Τιμπό Κουρτουά έκλεισε τα «αυτιά» του στην... καζούρα που δέχθηκε την περσινή χρονιά με αφορμή τις ασταθείς εμφανίσεις του και ορισμένες γκέλες στις οποίες υπέπεσε και πλέον αποδεικνύει πως είναι ο κορυφαίος κίπερ της La Liga. Προσεχώς, μάλιστα, και με τη βούλα του σχετικού βραβείου «Θαμόρα», που απονέμεται ετησίως για τον καλύτερο της σεζόν, με τον Βέλγο πορτέρο της Ρεάλ να έχει δημιουργήσει από τώρα τις προϋποθέσεις για την κατάκτησή του.

Συγκεκριμένα, μετά από 29 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα μετράει τον χαμηλότερο μ.ο τερμάτων ανά 90 λεπτά: μόλις 0,62, αισθητά καλύτερη επίδοση από το 0,76 του δεύτερου Γιαν Όμπλακ και με βάση τα μόλις 18 τέρματα που έχει δεχθεί σε αυτό το διάστημα, ακόμα κι αν δεν ξαναπαίξει μέχρι το τέλος της σεζόν πολύ δύσκολα μπορεί να χάσει τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν τα καταφέρει και επίσημα, θα είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του που κερδίζει το βραβείο μετά τις δύο ως παίκτης της Ατλέτικο και μόλις η πρώτη για τερματοφύλακα της Βασίλισσας μετά το 2008 και τον Ίκερ Κασίγιας!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα