Μαγιόρκα - Θέλτα 5-1: Τη διέλυσε και την απειλεί στη μάχη της παραμονής (vid)

Gazzetta team
Μαγιόρκα - Θέλτα 5-1: Τη διέλυσε και την απειλεί στη μάχη της παραμονής (vid)

bet365

Με απρόσμενη εμφάνιση και όσα γκολ είχε σκοράρει συνολικά στα προηγούμενα επτά ματς, η Μαγιόρκα συνέτριψε τη Θέλτα (5-1) στο ματς «ζωής ή θανάτου» και μείωσε την μεταξύ τους απόσταση στα όρια της επικίνδυνης ζώνης στους 5 βαθμούς.

Ήταν η τελευταία της ευκαιρία στη «μάχη» της παραμονής, απέναντι στην ομάδα που μπορεί να πιάσει πιο εύκολα στη βαθμολογία. Και η Μαγιόρκα δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη, αλλά ελάχιστοι περίμεναν τον τρόπο με τον οποίο θα τα κατάφερνε.

Η ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων ήταν συντριπτική κόντρα στη Θέλτα (5-1) η οποία προερχόταν από την ισοπαλία επί της Μπαρτσελόνα στο «Μπαλαΐδος», την κέρασε πέντε γκολ, όσα δηλαδή μετρούσε στις επτά προηγούμενες αγωνιστικές αθροιστικά. Κυρίως, μείωσε στους 5 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά στο όριο της επικίνδυνης ζώνης και πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε μπορεί να ελπίζει ακόμη στη σωτηρία.

Βέβαια, η αμφιλεγόμενη εκκίνηση ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη συνέχεια. Στο 7ο λεπτό, ο Ροντρίγκεθ έπεσε εντός περιοχής σε ανατροπή του Σάντι Μίνα, μόνο που παράβαση... δεν υπήρχε. Ο Ισπανός βρέθηκε μόνος του στο έδαφος, αλλά τόσο το VAR μετά από έλεγχο έξι λεπτών, όσο και ο ίδιος ο ρέφερι στο μόνιτορ, δεν αντιλήφθηκαν κάτι τέτοιο και επικύρωσαν το πέναλτι-«φάντασμα», το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπούντιμιρ στο 13'

Έκτοτε, η συνέχεια ήταν καταιγιστική από τους γηπεδούχους, με τους Κούτσο (27') και Πόθο (40') να κάνουν το 3-0 στο ημίχρονο και παρά την άμεση μείωση του Άσπας με πέναλτι στο (50'), ο Μπούντιμιρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-1 μόλις δύο λεπτά αργότερα (52'). Το τελικό σχήμα του θριάμβου δόθηκε από τον Σάλβα Σεβίγια στο 60', σφραγίζοντας μια τεράστια νίκη βάση έκτασης, σημασίας και ψυχολογίας και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα