Ο υπέροχος Αντούριθ ανακοίνωσε ότι σταματάει (pic & vid)

Gazzetta team
Ο υπέροχος Αντούριθ ανακοίνωσε ότι σταματάει (pic & vid)

bet365

Τίτλους τέλους ανακοίνωσε στα 39 του ο εξαιρετικός Αρίτς Αντούριθ, καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση και έφερε στεναχώρια στο Μπιλμπάο και τη Χώρα των Βάσκων.

Μία ξεχωριστή σε διάρκεια και στιγμές ποδοσφαιρική καριέρα έφτασε στο τέλος της. Ο Αρίτς Αντούριθ ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει μπάλα. Ενας τραυματισμός τον υποχρέωσε να σταματήσει, κάτι που δεν είχε σκοπό να κάνει άμεσα. Σε ηλικία 39 ετών και έχοντας 20 επαγγελματικά χρόνια στην πλάτη του, ο Ισπανός επιθετικός κρεμάει τα εξάταπά του.

Εχοντας ξεκινήσει από τη Β' ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και αφού πέρασε από Μπούργος, Βαγιαδολίδ, Μαγιόρκα και Βαλένθια, επέστρεψε στο “Σαν Μαμές” το 2012, για να γίνει ο αγαπημένος φορ της σύγχρονης ιστορίας των Βάσκων. Μαζί τους βρήκε δίχτυα 175 φορές σε 407 αγώνες, ενώ συνολικά αντίστοιχα το έκανε 285 φορές σε 780 ματς. Το 2015 κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας και ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, ενώ για τη σεζόν 2015-'16 ήταν πρώτος σκόρερ στο Europa League. Με την Εθνική Ισπανίας έπαιξε 13 φορές (2 γκολ).

Η ανακοίνωσή του...

«Εφτασε η στιγμή. Πολλές φορές είχα αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο σε αφήνει πριν το αφήσεις εσύ. Χθες, οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να περάσω από το χειρουργικό τραπέζι. Δυστυχώς, το κορμί που είπε... “ως εδώ”. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τον τρόπο που θα ήθελα και θα τους άξιζε.

Δυστυχώς, βιώνουμε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές από το ποδόσφαιρο, όπως είναι η πανδημία. Γι' αυτό μην σας απασχολεί η δική μου πορεία. Αυτό είναι κάτι ασήμαντο. Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού. Και κάπως έτσι τελειώνει για μένα αυτή η διαδρομή, που υπήρξε αξέχαστη και υπέροχη από το ξεκίνημα έως το φινάλε».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα