Όταν ο Κρόιφ... ντρίμπλαρε τον δικτάτορα Φράνκο!

Όταν ο Κρόιφ... ντρίμπλαρε τον δικτάτορα Φράνκο!

Gazzetta team
Όταν ο Κρόιφ... ντρίμπλαρε τον δικτάτορα Φράνκο!

bet365

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Τζόρντι Κρόιφ υπενθύμισε πώς ο πατέρας του μπόρεσε να τον δηλώσει στο ληξιαρχείο της Βαρκελώνης με το «καταλανικό» του όνομα, εν μέσω του καθεστώτος του Φράνκο.

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα Πέμπτη (23/4) και στην Ισπανία. Στην Καταλονία, μάλιστα, ο Γεώργιος είναι ο πολιούχος της Βαρκελώνης. Και ο Τζόρντι Κρόιφ, ο οποίος γεννήθηκε την εποχή που ο μεγάλος Γιόχαν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, υπενθύμισε πώς ο πατέρας του μπόρεσε να τον δηλώσει στο ληξιαρχείο της πόλης με το «καταλανικό» όνομα του, παρ' ότι στην χώρα υπήρχε ακόμα το καθεστώς του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο (έστω και στα... τελευταία του) και όλα τα ονόματα έπρεπε να χρησιμοποιούνται στην καστιλιάνικη εκδοχή.

Ο Τζόρντι γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1974 στο Άμστερνταμ, αλλά στην Βαρκελώνη έγινε ο πρώτος Τζόρντι που δηλώθηκε με αυτό το όνομα στην διάρκεια της δικταροτορίας. Και, για να εξηγήσει το πώς, ανέβασε βίντεο στο Instagram, με τον Γιόχαν να μιλάει για εκείνες τις ημέρες.

«Όταν στο ληξιαρχείο είδαν ότι τα χαρτιά του από την Ολλανδία έγραφαν Τζόρντι, θέλησαν να μου πουν ότι έπρεπε να τον δηλώσω ως Χόρχε. Τους απάντησα ότι «αφού έτσι το γράφει, απλά αντιγράψτε το» και αυτό έκαναν» λέει ο Κρόιφ, στον οποίο προφανώς ο αρμόδιος υπάλληλος δεν θέλησε να του... χαλάσει το χατίρι.

Feliç diada de Sant Jordi a tothom!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordi Cruyff (@jordicruyff) στις

 

LA LIGA Τελευταία Νέα