Κορονοϊός: Πολύ επιφυλακτική η Ρεάλ για το restart και τα τεστ

Κορονοϊός: Πολύ επιφυλακτική η Ρεάλ για το restart και τα τεστ

Gazzetta team
Κορονοϊός: Πολύ επιφυλακτική η Ρεάλ για το restart και τα τεστ

bet365

Έντονος σκεπτικισμός στην Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτόκολλο που ενέκρινε η La Liga για την επιστροφή στην δουλειά και την ημερομηνία έναρξης των τεστ στις ομάδες για τον κορονοϊό.

Πολλές αμφιβολίες προκαλεί στις ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος το πρωτόκολλο της La Liga για την επιστροφή στην δουλειά και την ημερομηνία που έχει οριστεί για την έναρξη των τεστ, με τα οποία θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε ομάδες ή στους εργαζόμενους γύρω από αυτή.

Πρώτη και καλύτερη, η Ρεάλ Μαδρίτης. Στις τάξεις της Βασίλισσας θεωρούν πολύ πρώιμη την επιδίωξη της La Liga να ξεκινήσει τα τεστ την επόμενη Τρίτη (28/4), υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πριν από την Πρωτομαγιά και, για την ακρίβεια, περί τις 10 με 12 Μαΐου.

Στην Ρεάλ υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι το σχέδιο του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είναι ένα «θέλω, αλλά δεν μπορώ», αν και ξεκαθαρίζουν ότι οι ποδοσφαιριστές θα προσαρμοστούν σε ό,τι τους ζητηθεί σεβόμενοι, πάντα, την αρχή του «μηδέν ρίσκου».

Αυτό, βεβαίως, δεν θα υπάρχει μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον ιό Covid-19, οπότε υπάρχουν δύο εναλλακτικές: α) Επιστροφή στους αγώνες κοιτώντας αλλού, γιατί το ρίσκο θα είναι πολύ μεγάλο και β) να μην επαναρχίσει η δράση μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο.

Η ομάδα, άλλωστε, δεν αποτελείται μόνο από ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, αφού χρειάζονται γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, διατροφολόγοι, κηπουροί, προσωπικό ασφαλείας... Στην περίπτωση της Ρεάλ, πάνω από 60 άτομα «που μετά επιστρέφουν στο σπίτι για να είναι με τις οικογένειες τους», όπως επισημαίνεται στο εσωτερικό του συλλόγου.

Η Ρεάλ, βεβαίως, είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για την επιστροφή στην δράση, αφού ζει από τα έσοδα. Έχει, όμως, πολλές αμφιβολίες για τα τεστ που θα γίνονται καθημερινά και στην διάρκεια μιας εβδομάδας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στους 60-70 εμπλεκόμενους της Ρεάλ: Ποιος θα προμηθεύσει τα τεστ, αν οι ομάδες ή η La Liga, αν θα είναι όντως αποτελεσματικά, αν ηθικά είναι σωστό να γίνονται όταν γενικά υπάρχει έλλειψη, γιατί για μια εβδομάδα και όχι για δύο ή τρεις... Πολλά τα ερωτηματικά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα