Μπαρτσελόνα: Η... γήινη εμφάνιση του Μέσι

Μπαρτσελόνα: Η... γήινη εμφάνιση του Μέσι

Δημήτρης Βέργος
Μπαρτσελόνα: Η... γήινη εμφάνιση του Μέσι

bet365

Ο «εξωγήινος» Λιονέλ Μέσι έμεινε στη... γη στο στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους Μπλαουγκράνα να δυσκολεύονται όταν ο Αργεντινός άσος σιωπά.

Αλαβές - Λεβάντε με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Primera Division αποκτά ξαφνικά νέο ενδιαφέρον. Εκεί που οι περισσότεροι είχαν τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεγραμμένη, οι δύο τελευταίες ισοπαλίες της Μπαρτσελόνα με Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε συνδυασμό με τις νίκες της Ρεάλ, μείωσαν τη μεταξύ τους διαφορά στους έξι βαθμούς. Η μάχη του τίτλου, λοιπόν, ξαναφούντωσε στην Ισπανία και πολλά ίσως κριθούν στο clasico στις 2 Μαρτίου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Οι αριθμοί του Μέσι στο Μπιλμπάο

Στο χθεσινό άσφαιρο 0-0 της Μπαρτσελόνα στο Σαν Μαμές με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε σε... γήινη μορφή. Ο Αργεντινός σταρ έμεινε χωρίς γκολ και χωρίς ασίστ στη χώρα των Βάσκων, κάτι πραγματικά ασυνήθιστο για τα δικά του διαστημικά στάνταρ.

Γενικότερα η εμφάνιση του Μέσι απέναντι στην Αθλέτικ ήταν κακή, συμπαρασύροντας μαζί της και την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 λάθος πάσες, τις περισσότερες από κάθε άλλον, και χάνοντας 28 φορές την μπάλα, επίσης τις περισσότερες φορές από τους υπόλοιπους. Στατιστικά που όταν μπαίνουν δίπλα στο όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ δημιουργούν τεράστια έκπληξη.

Τι κάνει η Μπαρτσελόνα όταν ο Μέσι μένει στο μηδέν

Αρκεί μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιδόσεις του Μέσι μόνο τη φετινή σεζόν για να καταλάβει ότι όταν ο Αργεντινός σιγεί, η Μπαρτσελόνα είτε δεν νικάει, είτε δυσκολεύεται. Ήταν η πέμπτη φορά φέτος που ο Μέσι έμεινε στο μηδέν σε ασίστ και γκολ σε παιχνίδι, με την Μπάρτσα να μετράει σε αυτά τα ματς δύο δύσκολες εκτός έδρας νίκες με Βαγιαδολίδ (0-1) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-2) στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι άλλες δύο φορές που ο Μέσι έμεινε στο μηδέν ήταν στον εντός έδρας αγώνα με την Τότεναμ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όπου η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και στο επίσης πρόσφατο ισόπαλο 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο. Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις βέβαια, ο μάγος Μέσι αγωνίστηκε για 27 λεπτά.

Γυαλίζει το... όπλο του

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σιγή του Μέσι δεν θα παραμείνει για πολύ. Με σημαντικά εκτός έδρας ματς να έρχονται για την Μπαρτσελόνα πριν το clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Primera Division, κόντρα στη Λυών για το Champions League, απέναντι στη Σεβίλλη για το πρωτάθλημα και φυσικά τη ρεβάνς με τη Ρεάλ στο Κύπελλο, ο Αργεντινός είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστεί προσηλωμένος και αποφασισμένος για νέες διαστημικές εμφανίσεις.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα