Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Η Ατλέτικο της έβαλε το πρώτο φρένο, άγγιξε τη νίκη, αλλά η Μπαρτσελόνα έσωσε το βαθμό (1-1), δίχως όμως να μπορέσει να ισοφαρίσει το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της στη La Liga.

Στόχος η όγδοη σερί νίκη. Να ισοφαρίσει τη σούπερ επίδοση του 2013-'14, την κορυφαία της ιστορίας της. Το εμπόδιο όμως το πιο υψηλό ως τώρα. Στο πρώτο μεγάλο ματς στο «Wanda Metropolitano», η Ατλέτικο δεν ήταν διατεθειμένη να την αφήσει να περάσει. Η Μπαρτσελόνα δεινοπάθησε, βρέθηκε να κυνηγάει, αλλά τελικά έσωσε το βαθμό και με το 1-1 παραμένει αήττητη στο ούτως ή άλλως δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα της στη La Liga.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις τακτικά, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α' μέρος, προηγήθηκαν και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλώσει το προβάδισμά τους. Στα 30 δευτερόλεπτα πάντως ήταν ο Μέσι που πήγε να το βάλει πρώτος. Ακολούθησε ο Γκριεζμάν που νικήθηκε σε δύο λεπτά (8', 10') δύο φορές από τον Τερ Στέγκεν, με την δεύτερη να περιλαμβάνει μία μεγαλοπρεπή ποδιά στον Πικέ.

Στο 21' ήρθε το γκολ και ήταν ακόμα ένα υπέροχο... τεμάχιο από τον Σαούλ, που το έστειλε φαλτσαριστό από το ημικύκλιο. Στην επανάληψη οι Μπλαουγκράνα που αρχικά είχαν βραχυκυκλώσει, βρήκαν μεγαλύτερη φούρια στην πίεσή τους. Ο Ομπλάκ έβγαλε το σουτ του Λουίς Σουάρες (55') και στο επόμενο λεπτό το αριστερό δοκάρι του σταμάτησε τη φαουλάρα του Μέσι. Ο ίδιος στο 76' άγγιξε την ισοφάριση, που τελικά ήρθε με την σκαστή κεφαλιά του Σουάρες (81') και τη λάθος αντίδραση του Σλοβένου πορτιέρο.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τους Ροχιμπλάνκος να είναι οι χαμένοι της υπόθεσης, καθώς παρέμειναν στο -6 από την κορυφή, με τη Ρεάλ όμως να μειώνει στο -5. Το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι ο Σιμεόνε εξακολουθεί να μην έχει νικήσει ποτέ την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα (0-4-8), αλλά και το ακριβώς αντίθετο που ισχύει κόντρα στον Βαλβέρδε (8-4-0).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι (84' Τόρες), Σαούλ, Κόκε, Κορέα (58' Γκαϊτάν), Καράσκο (73' Τομάς), Γκριεζμάν

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (61' Σέρζι Ρομπέρτο), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (79' Παουλίνιο), Αντρέ Γκόμες, Ινιέστα (61' Ντεουλοφέου), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα