Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις 0-0: Όρθια στο «αντίο» του Σωκράτη

Sokratis

bet365

Στο τελευταίο ματς στην καριέρα του (πολύ θετικού) Σωκράτη Παπασταθόπουλου, η Μπέτις πήρε ισοπαλία 0-0 στην Μαδρίτη από την Ρεάλ, η οποία είχε το μυαλό στον Τόνι Κρόος και στον τελικό του Champions League – Πρώτος πασέρ της La Liga ο Άλεξ Μπαένα και «Θαμόρα» ο Ουνάι Σιμόν.

Ιδανική αυλαία στην σπουδαία καριέρα του έβαλε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αγωνιζόμενος για 90 λεπτά και έχοντας να αντιμετωπίσει κατά κύριο λόγο τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν «βράχος» και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η έχουσα έντεκα απουσίες (!) Μπέτις να πάρει καθ’ όλα τιμητικό 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από την πρωταθλήτρια Ισπανίας και επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι, μάλιστα, παράταξε την ενδεκάδα που εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στον τελικό του Champions League με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (Σάββατο 01/06, 22:00), με τους παίκτες όμως να έχουν περισσότερο το μυαλό τους σε αυτό το ματς, αλλά και στο «αντίο» του τεράστιου Τόνι Κρόος.

Ο Γερμανός μέσος, ο οποίος λύγισε όταν λίγο πριν από το φινάλε έγινε αλλαγή, είχε μια από τις καλύτερες ευκαιρίες της Βασίλισσας. Η καλύτερη, ένα σουτ του Φερλάν Μεντί που έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Παπασταθόπουλος.

Η Μπέτις κοίταξε στα μάτια την αντίπαλό της και σημείωσε δύο γκολ, τα οποία ακυρώθηκαν ορθά μέσω VAR για οφσάιντ των σκόρερ Τζόνι Καρντόσο και Γουίλιαν Ζοσέ. Στο 84’, ο Σωκράτης πήρε την τελευταία κίτρινη κάρτα της καριέρας του, για φάουλ στον Βινίσιους.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά (63’ Κέπα) – Ντάνι Καρβαχάλ (74’ Λούκας Βάθκεθ), Ρούντιγκερ, Νάτσο (64’ Έντερ Μιλιτάο), Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (74’ Μόντριτς), Κρόος (87’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Βιέιτες – Σαμπαλί, Παπασταθόπουλος, Βίσους, Μιράντα – Καρντόσο, Μαρκ Ρόκα – Μπεγερίν, Ρόδρι (72’ Αλτιμίρα), Αγιόθε – Γουίλιαν Ζοσέ (81’ Άμπντε).

Άτυχος ο Σόρλοτ, πρώτος σερβιτόρος ο Μπαένα

Ραντεβού με την ατυχία είχε ο Αλεξάντερ Σόρλοτ, ο οποίος χρειαζόταν δύο γκολ στο ματς της Βιγιαρεάλ με την Οσασούνα στην Παμπλόνα για να ξεπεράσει τον Άρτεμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην La Liga.

Ο Νορβηγός επιθετικός, όμως, τραυματίστηκε μόλις στο 14ο λεπτό και αποχώρησε, μένοντας στα 23 γκολ, έναντι 24 του Ουκρανού. Αδιάφορο βαθμολογικά το 1-1 (30’ Μπούντιμιρ – 57’ Μοράλες), στο τελευταίο ματς του Χαγκόμπα Αρασάτε στον πάγκο των γηπεδούχων, λίγο προτού αναλάβει την Μαγιόρκα αντί του Χαβιέρ Αγκίρε.

Ο Χοσέ Λουίς Μοράλες, ο οποίος μπήκε στην θέση του τραυματία Σόρλοτ, σημείωσε το γκολ του Κίτρινου Υποβρυχίου ύστερα από ασίστ του Άλεξ Μπαένα, ο οποίος έφτασε τις 14 και αναδείχθηκε πρώτος πασέρ, όχι μόνο της La Liga, αλλά και των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

«Διπλό» - αγγαρεία της Ατλέτικο

Μετά την ταπεινωτική ήττα με 4-1 στην έδρα της από την Οσασούνα την προηγούμενη αγωνιστική, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε να κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα μια αρκετά μέτρια σεζόν, όπου το μόνο που κατάφερε ήταν να ανανεώσει το εισιτήριο για το Champions League.

Κόντρα σε μια Ρεάλ Σοσιεδάδ που είχε… αδειάσει μετά τη νίκη της Σεβίλλη επί της Μπέτις που την έστειλε στο επόμενο Europa League, οι Ροχιμπλάνκος έφτασαν στο ρελαντί στη νίκη (2-0), χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Σαμουέλ Λίνο (9’) και ένα… καθυστερημένο του Ρεϊνίλντο (90’+3’).

Ο Σιμόν στα χνάρια του Ιρίμπαρ

Η φετινή σεζόν θα μείνει αξέχαστη στην Αθλέτικ Μπιλμπάο γιατί κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια, αλλά και το βραβείο «Θαμόρα» για τον τερματοφύλακα με τον καλύτερο μέσο όρο στο παθητικό τερμάτων μετά από… 54!

Ο Ουνάι Σιμόν κράτησε το μηδέν όσο αγωνίστηκε στο ματς με την Ράγιο Βαγιεκάνο στην Μαδρίτη και έγινε ο πέμπτος τερματοφύλακας της Αθλέτικ που παίρνει αυτόν τον καθ’ όλα τιμητικό τίτλο, με τελευταίο τον θρυλικό Χοσέ Άνχελ Ιρίμπαρ το (πολύ μακρινό) 1970.

Η ιστορία επιτυχία του Σιμόν, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε στο 61’ για να αποτρέψει τυχόν… ατυχήματα με μορφή γκολ των γηπεδούχων, επισκίασε την αδιάφορη βαθμολογικά νίκη των Λιονταριών με 1-0 και σκόρερ τον Νίκο Γουίλιαμς (67’).

Με εξάρα γλίτωσε την ουρά

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά η υποβιβασμένη Αλμερία πανηγύρισε επιτέλους νίκη στην έδρα της. Και, μάλιστα, το έκανε με εμφατικό τρόπο με αντίπαλο την επίσης υποβιβασμένη Κάντιθ (6-1), καταφέρνοντας να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας, στην οποία τερμάτισε η Γρανάδα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga, υποβιβάστηκαν τρεις ομάδες από την ίδια επαρχία (Ανδαλουσία). Και αυτή που το έκανε τελευταία, προηγήθηκε με γκολ του Μπράιαν Οκάμπο (30’). Τι το ήθελε και αυτή;

Η Αλμερία, με το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν (αργά το θυμήθηκε…), πέτυχε έξι γκολ σε ένα ημίχρονο (48’ Μελέρο, 51’, 86’ Αρίμπας, 57’ αυτ. Θαλδούα, 65’, 71’ Σουάρες) και διέλυσε την γειτόνισσά της, με την οποία την επόμενη σεζόν θα παλέψει για άμεση επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Πέπε Μελ στον πάγκο της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα