Τραυματίστηκε ο Σόρλοτ, πρώτος σκόρερ της La Liga ο Ντόβμπικ!

Ντόφμπικ - Σόρλοτ

bet365

Άδοξο φινάλε στην μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην La Liga, αφού ο Αλεξάντερ Σόρλοτ της Βιγιαρεάλ τραυματίστηκε και έχασε την ευκαιρία να παλέψει για να… προλάβει τον Άρτεμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα. Το θαύμα που χρειάζονται Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Την 1η Αυγούστου, ο Άρτεμ Ντόβμπικ σκόραρε στην Λεωφόρο ως παίκτης της Ντνίπρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ένα γκολ που δεν εμπόδισε τους Πράσινους να προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Εννέα μήνες αργότερα, ο 26χρονος Ουκρανός επιθετικός, ως παίκτης της Τζιρόνα που λίγες ημέρες μετά από εκείνο το ματς έδωσε 7,7 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, μπορεί να αρχίσει να πανηγυρίζει για την κατάκτηση ενός ατομικού τίτλου που έχουν στην συλλογή τους ζωντανοί θρύλοι όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λουίς Σουάρες, ενώ πιο πρόσφατα τον έκαναν δικό τους ο Καρίμ Μπενζεμά με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Αυτόν του πρώτου σκόρερ της ισπανικής La Liga.

Το βράδυ της Παρασκευής (24/05), στο εμφατικό 7-0 της Τζιρόνα επί της Γρανάδα, ο Ντόβμπικ σημείωσε χατ – τρικ και έφτασε τα 24 γκολ, ένα περισσότερο από τον Αλεξάντερ Σόρλοτ της Βιγιαρεάλ, ο οποίος όμως είχε να δώσει έναν ακόμα αγώνα.

Ο Νορβηγός επιθετικός, όμως, ήταν τρομερά άτυχος, αφού μόλις στο 15ο λεπτό του σαββατιάτικου (25/05) αγώνα με την Οσασούνα στο «Σαδάρ» τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο και, απογοητευμένος και με δάκρυα στα μάτια, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Ουσιαστικά, ο Ντόβμπικ γίνεται ο πρώτος Ουκρανός «Pichichi» στα 95 χρόνια ιστορίας της La Liga, αλλά και ο πρώτος παίκτης εκτός των τριών μεγάλων (Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης) που παίρνει το βραβείο μετά από τον Ντάνι Γουίθα με την Μαγιόρκα, το 2008.

Γιατί ουσιαστικά και όχι τυπικά; Γιατί αν ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ της Ρεάλ (19 γκολ) ή ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάρτσα (18) σημειώσουν έξι και επτά γκολ αντίστοιχα κόντρα σε Μπέτις (Σάββατο 25/05, 22:00) και Σεβίλλη (Κυριακή 26/05, 22:00), μπορούν να τον ξεπεράσουν. Απίθανα πράγματα δηλαδή…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα