Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-4: Τρελό ματς με καρέ Σόρλοτ! (vid)

Alexander Sorloth

bet365

Με τέσσερα γκολ του Αλεξάντερ Σόρλοτ, η Βιγιαρεάλ σταμάτησε το σερί νικών της γεμάτης ρεζέρβες Ρεάλ (4-4), αλλά έμεινε εκτός Ευρώπης – Οριστικά τρίτη η Τζιρόνα, στο Europa League η Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο Europa Conference League η Μπέτις – Ανώδυνη συντριβή της Ατλέτικο (1-4 από την Οσασούνα).

Στην τελική ευθεία της περυσινής σεζόν της La Liga, η Τζιρόνα νίκησε την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (4-2) με τέσσερα γκολ του Βαλεντίν Καστεγιάνος. Ένα χρόνο και λίγες μέρες αργότερα, ο Αλεξάντερ Σόρλοτ σημείωσε και αυτός καρέ εις βάρος της πρωταθλήτριας πλέον Βασίλισσας, η οποία είδε το νικηφόρο της σερί να διακόπτεται στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» και κόντρα στην Βιγιαρεάλ (4-4), χωρίς πάντως να την πειράζει ιδιαιτέρως αυτό.

Ο Κάρλο Αντσελότι παράταξε τα… δεύτερα, με εξαίρεση Αντόνιο Ρούντιγκερ και Φεδερίκο Βαλβέρδε, προφυλάσσοντας τους υπόλοιπους για τον τελικό του Champions League. Μεταξύ αυτών και ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος θα είναι ο βασικός κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, παρά την εξαιρετική σεζόν του Αντρέι Λούνιν.

Ακόμα και με ενδεκάδα γεμάτη ρεζέρβες, οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο όπου, με καταπληκτική εμφάνιση του 19χρονου Αρντά Γκιουλέρ, κατάφεραν να προηγηθούν με 4-1 (14’, 45’+2’ Γκιουλέρ, 30’ Χοσέλου, 40’ Λούκας Βάθκεθ).

Ο Σόρλοτ, ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 (39’), το πήρε προσωπικά στο δεύτερο μέρος, όπου σημείωσε τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά (48’, 52’, 56’), «καταπίνοντας» τον Έντερ Μιλιτάο, ο οποίος πιθανό να δει εφιάλτες το βράδυ με τον Νορβηγό επιθετικό.

Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός και οι ευκαιρίες έπεσαν σημαντικά, με την Βιγιαρεάλ να μένει και μαθηματικά εκτός Ευρώπης με το ισόπαλο 4-4, αλλά να έχει εκτός απροόπτου τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, αφού με το καρέ του ο Σόρλοτ έφτασε τα 23 γκολ, δύο περισσότερα από τον Άρτεμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Γιόργκενσεν – Μπαϊγί, Κουένκα (46’ Ραούλ Αλμπιόλ), Μοσκέρα, Αλμπέρτο Μορένο (80’ Τεράτς) – Ακομάκ (46’ Τραορέ), Κομεσάνια, Ντάνι Παρέχο (46’ Κοκελάν), Γκέντες – Ζεράρ Μορένο (73’ Καπουέ), Σόρλοτ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο (60’ Νάτσο), Ρούντιγκερ, Φραν Γκαρθία – Βαλβέρδε (60’ Καμαβινγκά), Ντάνι Θεμπάγιος, Μόντριτς (82’ Μάριο Μαρτίν) – Γκιουλέρ, Χοσέλου, Μπραΐμ Ντίαθ (68’ Ροντρίγκο).

Στο Europa η Σοσιεδάδ, στο Conference η Μπέτις

Στο τελευταίο ματς του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού ότι κρεμάει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν, η Μπέτις ηττήθηκε με 2-0 (5’ Μπράις Μέντεθ, 42’ Μίκελ Μερίνο) από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και θα παίξει του χρόνου στο Europa Conference League.

Οι Βάσκοι, αντίθετα, χάρη στις τελευταίες δύο νίκες τους, εξασφάλισαν την έκτη θέση και την παρουσία τους στο Europa League, ύστερα και από την φετινή συμμετοχή τους στο Champions League, όπου αποκλείστηκαν στους«16» από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πολύ πιο αποτελεσματική η Σοσιεδάδ, έβαλε τις βάσεις για την εξασφάλιση της έκτης θέσης με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το πρώτο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπράις Μέντεθ. Η Μπέτις, με βασικό τον Σωκράτη που τιμήθηκε πριν από τον αγώνα, έχασε πέναλτι με τον Άμπντε (66’), ενώ της ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ του Αγιόθε Πέρεθ (80’).

Οριστικά τρίτη η Τζιρόνα

Ολοκληρώνει ιδανικά την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της η Τζιρόνα. Η απίθανη ομάδα του Μίτσελ πέρασε και από το «Μεστάγια» (3-1 την Βαλένθια) και εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση, έστω και αν έχασε το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας (το πήρε η δεύτερη Μπαρτσελόνα).

Οι Καταλανοί το ήθελαν περισσότερο, προηγήθηκαν με 3-0 (32’ Σαβίνιο, 58’ Ντόβμπικ, 67’ αυτ. Γκασιορόφκι), μείωσε στο φινάλε με πέναλτι ο Πεπέλου (84’) για τις Νυχτερίδες, με το «Μεστάγια» να είναι μισοάδειο, αφού έξω από αυτό υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι που διαδήλωναν, ζητώντας για άλλη μια φορά από τον μεγαλομέτοχο Πίτερ Λιμ να πουλήσει και να φύγει.

Ανώδυνη συντριβή της Ατλέτικο

Οριστικά τέταρτη, αλλά βεβαίως στο Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δεν μπόρεσε να χαρίσει ένα ιδανικό «αντίο» στο «Μετροπολιτάνο» στον προπονητή φυσικής κατάστασης Όσκαρ «Πρόφε» Ορτέγα, αλλά και στον Στέφαν Σάβιτς, ο οποίος στο φινάλε αποχαιρέτησε τον κόσμο.

Οι Ροχιμπλάνκος έδειξαν να σκέφτονται ήδη τις… διακοπές και η Οσασούνα έκανε πάρτι στην ισπανική πρωτεύουσα, θριαμβεύοντας με 4-1 (55’ Μοράτα – 26’, 64’ Ραούλ Γκαρθία, 52’ Αϊμάρ Ορόθ, 88’ Λούκας Τορό), στην τελευταία σεζόν του Χαγκόβα Αρασάτε, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει την Μαγιόρκα αντί του Χαβιέρ Αγκίρε.

Ιδανικό «αντίο» για Ραούλ Γκαρθία και Μουνιάιν

Ο Ραούλ Γκαρθία είχε σκοράρει στο πρώτο του ματς ως παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές». Και το έκανε και στο τελευταίο, δείχνοντας στην Κυπελλούχο Ισπανίας του Ερνέστο Βαλβέρδε τον δρόμο για το άνετο 2-0 επί της Σεβίλλης.

Άνοιξε το σκορ στο 17’ και, δύο λεπτά αργότερα, τον μιμήθηκε ο Ίκερ Μουνιάιν, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τα Λιοντάρια, ενώ ο Ραούλ Γκαρθία κρεμάει τα παπούτσια του. Αμφότεροι έγιναν αλλαγή για να αποθεωθούν από τον κόσμο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα