Παπασταθόπουλος: «Ψυχολόγος εκτός γηπέδου ο Κλοπ, σημαντικός για την καριέρα μου ο Έμερι»

Παπασταθόπουλος: «Ψυχολόγος εκτός γηπέδου ο Κλοπ, σημαντικός για την καριέρα μου ο Έμερι»

bet365

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε σε ισπανικό μέσο για την απόφασή του να πάει στην Μπέτις, αλλά τους ανθρώπους (συμπαίκτες και προπονητές) που επηρέασαν την καριέρα του.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα «Relevo» και αναφέρθηκε στην απόφασή του να πάει στην Μπέτις, το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, αλλά και στο τι θα συμβεί με το μέλλον του σχετικά με την παραμονή του ή όχι στην ομάδα της Ανδαλουσίας.

Ακόμη μίλησε για τους κεντρικούς αμυντικούς με τους οποίους συνηρπήρξε και τον βοήθησαν στην εξέλιξή του ενώ έκανε ένα σχολίο για τους μεγάλους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, όπως είναι οι Κλοπ, Τούχελ, Έμερι και Αρτέτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την απόφασή του να πάει στην Μπέτις:

«Λατρεύω τη Σεβίλλη, μου αρέσει πολύ. Είναι μια σπουδαία πόλη, νιώθω πολύ καλά στην ομάδα, ακόμα καλύτερα από όσο νόμιζα πριν έρθω. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, πολύ ανταγωνιστική. Είναι μια καλή οικογένεια. Ήξερα ότι η Μπέτις ήταν μεγάλη ομάδα, αλλά δεν περίμενα ότι η Μπέτις θα είχε τόσους πολλούς οπαδούς παντού».

Για τις διαφορές που έχει βρει σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα:

«Υπάρχουν διαφορές σε όλες τις ομάδες. Είτε από τη Γερμανία στην Ιταλία είτε από την Αγγλία. Αυτό που μου αρέσει εδώ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς οπαδούς, μια πόλη που ζει το ποδόσφαιρο με πάθος. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα τεχνικά, με πολλές ομάδες που παίζουν καλά με την μπάλα. Πολλοί παίκτες μου μίλησαν καλά για τη LaLiga και ήταν όνειρο να μπορώ να παίξω εδώ».

Για το αν θεωρεί πως η La Liga είναι σε επίπεδο Premier League:

«Η Premier League είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, το πιο δύσκολο για όλους. Αφού έχει πολλά χρήματα, είναι φυσιολογικό να μπορείς να αγοράσεις παίκτες υψηλού επιπέδου. Όμως η LaLiga είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα… Ομάδες που πάνε πολύ καλά στην Ευρώπη».

Για την συμφωνία με την Μπέτις:

«Πρώτον, είχα άλλες προσφορές. Στη συνέχεια, έπρεπε να μιλήσω με την οικογένεια δύο φορές και να το σκεφτώ προσεκτικά. Είμαι ένας άνθρωπος που αν πρόκειται να παίξω σε μια ομάδα δεν το κάνω για χρήματα, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι θα παίξω καλά. Περάσαμε δέκα μέρες να το σκεφτόμαστε. Μίλησα με τον Έκτορ Μπεγερίν, με τον Μαρκ Μπάτρα. Με βοήθησαν πολύ. Μου είπαν ότι αυτή η ομάδα ήταν μια οικογένεια και ότι θα έρθω να βοηθήσω. "Χρειαζόμαστε έναν έμπειρο παίκτη για να βοηθήσει την ομάδα". Όλα αυτά με βοήθησαν να αποφασίσω».

Για το αν σκέφετεσαι να συνεχίσεις στην Μπέτις:

«Είμαι πολύ καλά με όλους, μιλάμε πολύ, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσει η χρονιά και μετά να σκεφτώ. 'Εχω πρόβλημα με την οικογένειά μου, που είναι πολύ μακριά. Δεν μπορώ να αλλάξω τα σχολεία των παιδιών μου. Το σημαντικό πράγμα είναι να τελειώσει η χρονιά με την ομάδα στην Ευρώπη, τον επόμενο χρόνο πρέπει να παίξουμε στην Ευρώπη και όταν η σεζόν τελειώσει θα έχουμε να μιλήσουμε και να πάρουμε απόφαση».

Για το αν περίμενε να συνεχιστεί η καριέρα του αφού επέστρεψες στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό:

«Όχι, όταν τελείωσα με τον Ολυμπιακό νόμιζα ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά μου. Δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα εκεί αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παίξω έναν ακόμη χρόνο σε μια νέα εμπειρία. Ήρθε η προσφορά από την Μπέτις, η οποία μου επέτρεψε να εκπληρώσω το καθήκον να παίξω στα τέσσερα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Για μένα αυτή είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική εμπειρία».

Για το αν του είχε λείψει το ποδόσφαιρο:

«Ναι, φυσιολογικό, όταν παίζεις 20 χρόνια δεν είναι εύκολο να το ξεχάσεις. Συνέχισα την προπόνηση κάθε μέρα με έναν γυμναστή. Σκέφτηκα ότι αν έρθει μια μεγάλη προσφορά, από μια ομάδα όπως η Μπέτις, για παράδειγμα, γιατί να μην ξαναπαίξω».

Για τη συνεργασία του με τον Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ:

«Ο Λορέντζο ήταν ο προπονητής που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην ΑΕΚ. Είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές της καριέρας μου. Όταν ένας παίκτης είναι 17 ετών δεν είναι εύκολο να τον βάλεις να παίξει και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Για τους «δασκάλους» που είχε στην καριέρα του:

«Πολλούς. Στην ΑΕΚ έπαιξα με τον Τραϊανό Δέλλα που αγωνιζόταν στην ίδια θέση. Στη Μϊλαν είχαν τους Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Πίρλο, Γκατούζο. Στη Ντόρτμουντ τον Χούμελς. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες που με βοήθησαν να εξελιχθώ στην καριέρα μου».

Για τους Κλοπ, Τούχελ, Αλέγκρι, Αρτέτα, Έμερι:

«Όλοι είχαν κάτι ιδιαίτερο. Ο Κλοπ είναι ένας ψυχολογός εκτός γηπέδου, είναι ο φίλος του κάθε παίκτη. Ο Τούχελ είναι ένας προπονητής σαν τον Αρτέτα, πολύ δυνατός τακτικά. Δουλεύει σκληρά για να αποδώσει η ομάδα στο χορτάρι. Ο Έμερι επίσης δουλεύει πολύ, είναι δυνατός στο τακτικό κομμάτι, αλλά μπορείς να του μιλήσεις. Με αυτόν πήγα στην Άρσεναλ και έπαιξε δύο χρόνια. Ο Έμερι είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω. Ξόδεψε πέντε χρόνια στην Σεβίλλη σωστά; Για μένα έχει υπάρξει πολύ σημαντικός στην καριέρα μου».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα