Ρεάλ Μαδρίτης – Τζιρόνα 4-0: Τεσσάρα Ρεάλ-ισμού και άλμα τίτλου της Βασίλισσας! (vid)

bet365

Με γκολάρα του Βινίσιους, δύο γκολ του Μπέλινγκχαμ που αποχώρησε τραυματίας στον αριστερό αστράγαλο και ένα του Ροντρίγκο, η Ρεάλ Μαδρίτης «κατάπιε» την Τζιρόνα (4-0) και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω στη μάχη (;) τίτλου στη La Liga.

Μόλις δύο ήττες μετράει στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα η Τζιρόνα, αμφότερες από την ομάδα που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κατακτήσει στο φινάλε της σεζόν την 36η La Liga της ιστορίας της.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία γίνεται η αναφορά, ξεπερνάει συνεχώς τα προβλήματα τραυματισμού και, παρ’ ότι παρατάχθηκε εκ νέου με δίδυμο ανάγκης στο κέντρο της άμυνας (Ορελιέν Τσουαμενί – Ντάνι Καρβαχάλ), νίκησε με εμφατικό τρόπο την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας (4-0) και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ δεν ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό του και, με τον Νάτσο τραυματία, εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Έντερ Μιλιτάο και Νταβίντ Αλάμπα, ο Κάρλο Αντσελότι υποχρεώθηκε και πάλι να κάνει… πειράματα στα μετόπισθεν.

Ο Μίτσελ, απών από τον πάγκο της ομάδας του λόγω τιμωρίας, δεν είχε στη διάθεσή του για τον ίδιο λόγο τους Ντάλεϊ Μπιλντ και Γιάνγκελ Ερέρα, τις θέσεις των οποίων πήραν Χουάνπε και Πόρτου αντίστοιχα.

Σόου Βινίσιους με γκολάρα και… ασιστάρα!

Οι γηπεδούχοι, γνωρίζοντας τα προβλήματα στην άμυνα, μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν στην επίθεση. Και τα κατάφεραν περίφημα, επιδεικνύοντας την ζηλευτή αποτελεσματικότητά τους.

Παρά την πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων, η Ρεάλ έβρισκε τρόπο να βγαίνει μπροστά. Και, μόλις στο έκτο λεπτό, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, με καταπληκτικό σουτ του Βινίσιους Ζούνιορ έξω από την περιοχή, με τον Πάουλο Γκατσανίγκα να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0.

Το δωδέκατο φετινό γκολ του Βραζιλιάνου έδωσε στην ομάδα του την άνεση να κάνει το παιχνίδι της και, μάλιστα, πιέζοντας ψηλά, κάτι που δεν το συνηθίζει, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τους φιλότιμους Καταλανούς.

Η Τζιρόνα προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει την εστία του Αντρέι Λούνιν, με τους γηπεδούχους να φλερτάρουν με το δεύτερο γκολ σε τελικές των Φεδερίκο Βαλβέρδε και Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο Άγγλος μέσος, ο οποίος στα τελευταία οκτώ ματς είχε μόλις ένα γκολ και αυτό με πέναλτι, φώναξε ξανά «παρών» στο 35’ όταν, μετά από φα-ντα-στι-κή πάσα του Βινίσιους με το εξωτερικό, βγήκε μόνος του προ του Γκατσανίγκα, τον ντρίμπλαρε και προ κενής εστίας πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το σκορ απέδιδε δικαιοσύνη για την εικόνα του αγώνα, αφού η Ρεάλ ήταν πολύ ανώτερη και, κυρίως, πολύ πιο αποτελεσματική από την Τζιρόνα, η οποία άρχισε να βιώνει ό, τι και στον πρώτο γύρο, όταν είχε ηττηθεί από τους Μαδριλένους στο «Μοντιλίβι» με 3-0.

Δεύτερο ο Μπέλινγκχαμ, κερασάκι ο Ροντρίγκο

Η Τζιρόνα, με τον Πάμπλο Τόρε να παίρνει την θέση του Πόρτου, προσπάθησε να αντιδράσει στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, αλλά γρήγορα η Ρεάλ την έβαλε στην… θέση της με τρίτο γκολ, με Βινίσιους και Μπέλιννγκχαμ να πρωταγωνιστούν εκ νέου.

Εξαιρετική ενέργεια του Βραζιλιάνου από τα αριστερά και μπουκάρισμα στην περιοχή, ο Γκατσανίγκα αποκρούει το σουτ του, αλλά ο Άγγλος ερχόμενος ως τρέιλερ κάνει το 3-0 (54’), για να αποχωρήσει λίγο αργότερα τραυματίας στον αριστερό αστράγαλο, με τον Αντσελότι να ελπίζει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και θα δώσει κανονικά το παρών στο πρώτο ματς με την Λειψία για τους «16» του Champions League (Τρίτη 13/02, 22:00).

Μετά το εικοστό φετινό γκολ του Μπέλινγκχαμ, η Τζιρόνα είχε παραδοθεί και ο Ροντρίγκο, αφού άγγιξε το γκολ με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, σημείωσε το 4-0 με ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (61’), με το οποίο έφτασε τα 50 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ.

Το τελευταίο ημίωρο… περίσσευε, Μπραΐμ Ντίαθ και Χοσέλου άγγιξαν σε τρεις περιπτώσεις το πέμπτο γκολ (ο τελευταίος με πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων), με το «Μπερναμπέου» να τραγουδάει «Campeones, Campeones» και τον τιμωρημένο Μίτσελ από ένα από τα μπουθ του γηπέδου να διαπιστώνει ότι το (τρελό) όνειρο του πρωταθλήματος θα παραμείνει τέτοιο…

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Τσουαμενί, Ντάνι Καρβαχάλ, Μεντί (78’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Κρόος (70’ Μόντριτς), Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ (57’ λ. τρ. Μπραΐμ Ντίαθ) – Ροντρίγκο (70’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ (78’ Γκιουλέρ).

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Κόουτο, Έρικ Γκαρθία, Χουάνπε, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Ιβάν Μαρτίν (70’ Σολίς), Αλέις Γκαρθία – Τσιγκάνκοφ (70’ Βάλερι Φερνάντεθ), Πόρτου (46’ Πάμπλο Τόρε), Σάβιο – Ντόβμπικ (70’ Στουάνι).

Η Οσασούνα… προσγείωσε την Ρεάλ Σοσιεδάδ

Το κλίμα ευφορίας στις τάξεις της Ρεάλ Σοσιεδάδ για το επερχόμενο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν (Τετάρτη 14/02, 22:00) για τους «16» του Champions League δέχθηκε ισχυρό χτύπημα από την Οσασούνα και, μάλιστα, μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν (1-0).

Η ομάδα της Παμπλόνα μπλόκαρε τα ατού των Βάσκων και τους διατήρησε εκτός πρώτης εξάδας χάρη σε κεφαλιά – γκολ του Άντε Μπούντιμιρ (49’), με την Σοσιεδάδ να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο.

Εκατό χιλιόμετρα νοτιότερα, στο «Μεντιθορόθα» της Βιτόρια, Αλαβές και Βιγιαρεάλ έμειναν σε μια ισοπαλία (1-1) που τις διατηρεί στην μέση της βαθμολογίας. Ο Σαμουέλ Ομοροντιόν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Βάσκους (25’), με τον Χόρχε Κουένκα να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για το Κίτρινο Υποβρύχιο (42’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα