Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 3-5: «Τρελή» ήττα και «αντίο» (και) στο πρωτάθλημα! (vid)

bet365

Μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε ουσιαστικά και το πρωτάθλημα, ύστερα από εντός έδρας ήττα – θρίλερ με 5-3 από την Βιγιαρεάλ, σε ένα ματς όπου βρέθηκε να χάνει με 0-2, το γύρισε σε δώδεκα λεπτά, αλλά δέχθηκε τρία γκολ στο φινάλε και έχασε – Το VAR της πήρε πίσω πέναλτι στις καθυστερήσεις, με το σκορ στο 3-3.

Τσάβι, και εις άλλα με υγεία! Μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα χάνει ουσιαστικά και το πρωτάθλημα τον Γενάρη. Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, οι Μπλαουγκράνα ηττήθηκαν εντός έδρας από την Βιγιαρεάλ με 5-3 και έμειναν δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από 21 αγωνιστικές.

Αλεχάντρο Μπάλντε και Σέρτζι Ρομπέρτο προστέθηκαν στην μακρά λίστα απουσιών του Τσάβι (μόνιμα εκτός Τερ Στέγκεν, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο, Γκάβι και Ραφίνια), ο οποίος επανέφερε στην ενδεκάδα Οριόλ Ρομέου και Ζοάο Φέλιξ, διατηρώντας στο αριστερό άκρο της άμυνας τον 17χρονο Έκτορ Φορτ.

Ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, ο οποίος δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του τους Φόιτ, Πεδράθα, Αλμπιόλ, Παρέχο, Ντένις Σουάρεθ, Τεράτς και Γιέρεμι Πίνο, επανέλαβε την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ισόπαλο 1-1 με την Μαγιόρκα την προηγούμενη αγωνιστική στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα».

Ο Ζεράρ Μορένο έβαλε δύο γκολ, μέτρησε το ένα

Ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος δέχθηκε διαδικτυακό… λιντσάρισμα για την χαμένη ευκαιρία στον αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μπήκε «φουριόζος» και στα πρώτα λεπτά δημιούργησε ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Ζοάο Φέλιξ, με μακρινό σουτ που κόντραρε στον Φρανσίς Κοκελέν και δοκίμασε τα ρεφλέξ του Φίλιπ Γιόργκενσεν, δημιούργησε για καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους, η απόδοση των οποίων έπεφτε σταδιακά με το πέρασμα των λεπτών.

Από την άλλη, όμως, ανέβαινε αυτή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σημείωσαν γκολ στο 22’ με τον Ζεράρ Μορένο, γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Άλεξ Μπαένα στον Ζιλ Κουντέ και οφσάιντ του Αλεξάντερ Σόρλοθ που είχε συμμετοχή στη φάση.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βιγιαρεάλ «χτύπησε» εκ νέου στο 41’, ένα γκολ που άνοιξε το σκορ, με τον Καταλανό επιθετικό να σουτάρει άψογα στην κίνηση μετά από γύρισμα του Σόρλοθ, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον Ινιάκι Πένια.

«Έγκλημα» του Κανσέλο, «τιμωρία» του πρώην Ακομάκ

Στην ανάπαυλα, ο Τσάβι έκανε τρεις αλλαγές, δύο εκ των οποίων στην άμυνα, βάζοντας τον 17χρονο Πάου Κουμπαρσί και τον Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος επέστρεφε από τραυματισμό, αλλά και τον Πέδρι στην μεσαία γραμμή αντί του (εκ νέου αρνητικού) Ρομέου.

Και πάλι ο Γιαμάλ ο πιο δραστήριος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, σημείωσαν και δεύτερο γκολ (54’), όταν ύστερα από βαθιά μπαλιά ο Κανσέλο δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Ιλίας Ακομάκ ξεχύθηκε στην επίθεση, ξεπέρασε τον Πένια στην έξοδό του και σκόραρε προ κενής εστίας εις βάρος της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους.

Όπως και στο πρώτο γκολ, ένα ατομικό λάθος στοίχισε στους Μπλαουγκράνα, η άμυνα των οποίων δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την περυσινή σεζόν, όταν ουσιαστικά κατέκτησαν το πρωτάθλημα χάρη στην σταθερότητα της οπισθοφυλακής.

Από 0-2, 3-2 μέσα σε δώδεκα λεπτά!

Ο Τσάβι έριξε και τον φορμαρισμένο Φεράν Τόρες αντί του (άφαντου) Ζοάο Φέλιξ, η Μπάρτσα έδειχνε υπνωτισμένη αλλά, σχεδόν από το πουθενά, κατάφερε να μειώσει το σκορ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Συνδυασμός Πέδρι – Κανσέλο, κάθετη του Πορτογάλου στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αποτυγχάνει να κοντρολάρει την μπάλα, αλλά άθελά του βγάζει πάσα στον Ιλκάι Γκιντογκάν, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νικάει τον Γιόργκενσεν για το 1-2 της ελπίδας.

Το γκολ του Γερμανού «ξύπνησε» την ομάδα τους και τους πάνω από σαράντα χιλιάδες φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, οι οποίοι είδαν στο 68’ τον Πέδρι να ισοφαρίζει μέσα από την περιοχή και μετά από φάση διαρκείας, ύστερα από λάθος διώξιμο της άμυνας του Κίτρινου Υποβρυχίου.

Και, προτού καλά καλά καταλάβουν οι παίκτες του Μαρθελίνο τι είχε συμβεί, η Μπάρτσα έφτασε στην ολική ανατροπή, όλα αυτά μέσα σε δώδεκα λεπτά! Εκτέλεση φάουλ του Γκιντογκάν από τα αριστερά, σέντρα στην περιοχή και ο Ερίκ Μπαϊγί, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα προ του Ρόναλντ Αραούχο, την στέλνει στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Ανατροπή στην ανατροπή και… χαμός!

Η ανατροπή έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πλησίασαν και σε τέταρτο γκολ, με τον Γιόργκενσεν να το αρνείται στον Βίτορ Ρόκε, που είχε πάρει την θέση του Λεβαντόφσκι, αλλά και στον Κανσέλο.

Αλλά, από το πιθανό 4-2, περάσαμε στο 3-3. Γρήγορο επιθετικό transition των φιλοξενούμενων και η μπάλα φτάνει στον Γκονσάλο Γκέδες, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ νικάει τον Ινιάκι Πένια και κάνει «σεφτέ» με την φανέλα της Βιγιαρεάλ (84’).

Η Μπάρτσα πίεσε για να φτάσει στη νίκη και, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι του Σάντι Κομεσιάνα, ενώ έκανε στροφή, ύστερα από σουτ του Γκιντογκάν. Ο ρέφερι, όμως, πήγε στο VAR και πήρε την απόφασή του πίσω.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, η Βιγιαρεάλ «χτύπησε» δύο φορές στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, με τον Σόρλοθ μετά από διαδοχή λαθών της καταλανικής άμυνας (90’+9’) και τον Χοσέ Λουίς Μοράλες (90’+11’).

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Τσάβι να βράζει για την διαιτησία και να νιώθει ότι κάθεται πλέον στην… ηλεκτρική καρέκλα και τον Μαρθελίνο να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη επί της Μπάρτσα σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά από είκοσι αγώνες (13 ήττες – επτά ισοπαλίες). Μια νίκη που ουσιαστικά «τελειώνει» τους Μπλαουγκράνα από την μάχη του τίτλου. Πλέον, τους έμεινε (;) μόνο το Champions League

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (46’ Πάου Κουμπαρσί), Έκτορ Φορτ (46’ Ζοάο Κανσέλο) – Ντε Γιονγκ, Ρομέου (46’ Πέδρι), Γκιντογκάν – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (77’ Βίτορ Ρόκε), Ζοάο Φέλιξ (58’ Φεράν Τόρες).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Γιόργκενσεν – Κίκο Φεμενία (78’ Μοσκέρα), Μπαϊγί, Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο (71’ Μαντί) – Ακομάκ (58’ Γκέδες), Κομεσάνια, Κοκελέν, Άλεξ Μπαένα (71’ Καπουέ) – Ζεράρ Μορένο (78’ Μοράλες), Σόρλοθ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα