La Liga: Μάχη παραμονής από... ταινία, στο +2 ο 13ος από τον 18ο δύο στροφές πριν το τέλος!

La Liga: Μάχη παραμονής από... ταινία, στο +2 ο 13ος από τον 18ο δύο στροφές πριν το τέλος!

bet365

Ασύλληπτη «μάχη» διαδραματίζεται στην ουρά της La Liga δύο ματς πριν το φινάλε, καθώς ο 13ος απέχει δύο βαθμούς από τον 18ο, η 19η Εσπανιόλ επίσης ελπίζει και ακολουθούν πέντε «τελικοί» μεταξύ των επτά υποψήφιων για υποβιβασμό!

Σενάριο ταινίας λίγο πριν την τελική κορύφωση του δράματος θυμίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην «ουρά» της La Liga. Μετά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής και τη χθεσινοβραδινή ήττα της Βαλένθια από τη Μαγιόρκα, η μάχη της παραμονής έχει πάρει... φωτιά, με ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά «μονομάχους» δύο στροφές πριν από τη λήξη της σεζόν!

Οι Νυχτερίδες έχασαν την ευκαιρία τους να ξεφύγουν από τον... σωρό και είναι πλέον εκείνοι που προπορεύονται τυπικά στο «μπλοκ» των συνολικά επτά ομάδων, όντας στη 13η θέση. Το εκ πρώτης όψεως ευνοϊκό αυτό πλασάρισμα, όμως, δεν έχει την παραμικρή αξία, αφού η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και τη 18η θέση (Βαγιαδολίδ) είναι μόλις δύο βαθμοί!

Έξι ομάδες μεσολαβούν σε απόσταση αναπνοής: Βαλένθια και Θέλτα στους 40, Αλμερία στους 39, Χετάφε, Κάντιθ και Βαγιαδολίδ στους 38, ενώ χάρη στον βαθμό επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (από 0-3 σε 3-3) ελπίδες έχει και η Εσπανιόλ που βρίσκεται προτελευταία με 35.

Και την ερχόμενη Κυριακή ακολουθεί η πρώτη πράξη για το τελικό ξεκαθάρισμα. Τι περιλαμβάνει το μενού της 37ης αγωνιστικής; Βαλένθια - Εσπανιόλ, Κάντιθ - Θέλτα και Αλμερία - Βαγιαδολίδ!

Αν στο ματς του «Μεστάγια» η Βαλένθια επικρατήσει, τότε αυτόματα οι επτά ομάδες θα γίνουν πέντε την τελευταία αγωνιστική, με μία θέση να απομένει στην επικίνδυνη ζώνη. Αν όχι; Το δράμα των επτά ομάδων θα κρατήσει πιθανότατα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της χρονιάς, αφού στην 38η «στροφή» την επόμενη Κυριακή δεσπόζουν τα ματς Εσπανιόλ-Αλμερία και Βαγιαδολίδ-Χετάφε!

Σημειώνεται ότι το κριτήριο ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στη La Liga είναι τα μεταξύ τους ματς.

Αναλυτικά η βαθμολογία και οι πέντε «τελικοί»:

La Liga

37η αγωνιστική (28/5, 20:00):

  • Βαλένθια - Εσπανιόλ
  • Κάντιθ - Θέλτα
  • Αλμερία - Βαγιαδολίδ

38η αγωνιστική (4/5, 20:00):

  • Εσπανιόλ - Αλμερία
  • Βαγιαδολίδ - Χετάφε
 

LA LIGA Τελευταία Νέα