Ρεάλ Μαδρίτης: Η UEFA ασχολείται με την «υπόθεση Βινίσιους»

Ρεάλ Μαδρίτης: Η UEFA ασχολείται με την «υπόθεση Βινίσιους»

Newsroom
Ο Ρονάλντο ύψωσε «ασπίδα» στον Βινίσιους

bet365

Η οργάνωση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση, συζητά εσωτερικά πώς θα απαντήσει στις ρατσιστικές προσβολές κατά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της Ρεάλ, αναφέρει αποκλειστικά η «Daily Mail».

Η «υπόθεση Βινίσιους» έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Πέρα από τις αντιδράσεις στην ισπανική La Liga ή την πατρίδα του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Βραζιλία, υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν προσχωρήσει στην καταγγελία κατά των ρατσιστικών προσβολών που δέχτηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ. Από τον γαλλικό Τύπο μέχρι την αγγλική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του Τζιάνι Ινφαντίνο, προέδρου της FIFA, πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν μιλήσει γι' αυτό. Η UEFA θα μπορούσε να γίνει η τελευταία χρονικά που τοποθετείται για το ζήτημα.

Η βρετανική «Daily Mail» αναφέρει αποκλειστικά ότι «η UEFA έχει κάνει επείγουσες συνομιλίες για να λάβει δημόσια θέση κατά της ρατσιστικής κακοποίησης που υπέστη ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ». Αν η οργάνωση υπό την προεδρία του Αλεξάντερ Τσεφέριν δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση μέχρι σήμερα, είναι επειδή, όπως επισημαίνει το εν λόγω μέσο, «η αίσθηση μέχρι την Τρίτη ήταν ότι το θέμα είναι εσωτερικό θέμα του ισπανικού ποδοσφαίρου».

Ωστόσο, η σημασία της «υπόθεσης Βινίσιους» είναι ήδη παγκόσμια και «η θέση τους γι' αυτόν μπορεί να αλλάξει θέση τις επόμενες ημέρες». Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνουν στην Αγγλία, η UEFA συζητά αυτή τη στιγμή την πρώτη της κίνηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα