Ρεάλ Μαδρίτης: Το ξέσπασμα του Ρίο Φέρντιναντ για την ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Ρεάλ Μαδρίτης: Το ξέσπασμα του Ρίο Φέρντιναντ για την ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους

Rio Ferdinand

bet365

Ο παλαίμαχος Άγγλος αμυντικός, Ρίο Φέρντιναντ, με ανάρτηση του στο Instagram ξέσπασε κατά της La Liga και εξέφρασε την στήριξη του στον Βινίσιους μετά την νέα ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Ακόμα ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στη La Liga με θύμα τον Βινίσιους Τζούνιορ. Για την ακρίβεια το δέκατο που μπαίνει στο μικροσκόπιο της διοργανώτριας αρχής την τελευταία διετία. Οπαδοί της Βαλένθια στο Μεστάγια επιτέθηκαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Βραζιλιάνο, ο οποίος κόντεψε να φύγει... μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο και τελικά αποβλήθηκε.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη La Liga με τον ρατσισμό και ακολούθησαν πολλά μηνύματα στήριξης στα Social Media υπέρ του 22χρονου εξτρέμ. Ο παλαίμαχος Άγγλος αμυντικός και σχολιαστής του BT Sport, Ρίο Φέρντιναντ, με ανάρτηση του στο Instagram ξέσπασε κατά της ισπανικής Λίγκας που δεν προστατεύει τον Βραζιλιάνο και τον αφήνει να δέχεται ρατσιστική κακοποίηση.

O επί 12 χρόνια ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ανάρτηση του έκανε tag ποδοσφαιριστές που έχουν δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια όπως τους Πολ Πογκμπά, Νεϊμάρ, Μάρκους Ράσφορντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κιλιάν Μπαπέ, Μπουκάγιο Σάκα, Ραχίμ Στέρλινγκ, Λιονέλ Μέσι ακόμα και τον επίσημο λογαριασμό του θρυλικού Πελέ.

Η ανάρτηση του Φέρντιναντ:

«Ρατσιστές.

Ποιος προστατεύει τον Βινίσιους στην Ισπανία;

Πήρε κόκκινη κάρτα ενώ τον έπνιγαν και δεχόταν ρατσιστική κακοποίηση κατά τη διάρκεια του αγώνα…

Πόσες φορές πρέπει να δούμε αυτόν τον νεαρό να υποβάλλεται σε αυτά τα σκ@#@;; Βλέπω πόνο, αηδία, τον βλέπω να χρειάζεται βοήθεια… και οι αρχές δεν κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί μαζί και να απαιτήσει περισσότερα από τις αρχές που τρέχουν το παιχνίδι μας. Κανείς δεν το αξίζει αυτό, όμως εσείς το επιτρέπετε. Πρέπει να υπάρξει μια ενιαία προσέγγιση σε αυτό, διαφορετικά θα το θέμα θα μπει ξανά κάτω από το χαλί

Όλοι… Σταθείτε μαζί δυνατά και περήφανα.

Αδαείς ρατσιστές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα