Τσάβι: «Στο γκολφ αν το χορτάρι δεν είναι καλό δεν παίζουν, στο μπάσκετ αν πέσει ο Λεμπρόν σφουγγαρίζουν»

Τσάβι: «Στο γκολφ αν το χορτάρι δεν είναι καλό δεν παίζουν, στο μπάσκετ αν πέσει ο Λεμπρόν σφουγγαρίζουν»

Νίκος Κικίδης
xavi-real-barca

bet365

Ο Τσάβι απάντησε στην κριτική που δέχθηκε μετά τα λόγια του για τον ήλιο και το ξερό χορτάρι, τονίζοντας ότι σε πολλά αθλήματα ο αγωνιστικός χώρος κρίνεται καθοριστικός για την έκβαση ενός αγώνα.

Έντονα παράπονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είχε ο Τσάβι μετά την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Χετάφε, ο οποίος παράλληλα στάθηκε και στον ήλιο που επηρέασε την απόδοση της ομάδας του.

Τα λόγια του Ισπανού προπονητή προκάλεσαν κύμα κριτικής τόσο από τον Τύπο, όσο και από τον τεχνικό των Μαδριλένων, Κίκε Φλόρες, με τον 43χρονο ωστόσο να περνάει στην αντεπίθεση...

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο, ο Τσάβι υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τόνισε πως σε πολλά αθλήματα ο αγώνας μπορεί να σταματήσει αν ο αγωνιστικός χώρος δεν κριθεί κατάλληλος για την διεξαγωγή ενός αγώνα.

«Με επικρίνουν που μιλάω για αυτό; Με κατακρίνουν για όλα, τίποτα δεν με ενοχλεί, ξέρω πού βρίσκομαι. Από εκεί και πέρα, τι θέλεις να μάθεις, αν με ενοχλεί ο ήλιος; Ναι, με ενοχλεί ο ήλιος και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.

Όσα memes κι αν μου κάνουν ο ήλιος μας ενοχλεί, το ξερό χορτάρι δεν μας βοηθάει, ούτε εμάς, ούτε το παιχνίδι, ούτε τη Χετάφε. Η ερώτηση είναι για τον Κίκε (Σάντσεθ Φλόρες), όχι για μένα. Η ερώτηση είναι: Γιατί δεν ποτίσατε το γήπεδο; Ρωτήστε τον προπονητή της Χετάφε, γιατί δεν πότισαν το γήπεδο.

Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να υπάρξει ένας κανονισμός, γιατί σε όλα τα αθλήματα υπάρχει για τον χλοοτάπητα. Γιατί όχι στο ποδόσφαιρο; Δεν χρειάζεται να σιωπήσω. Στο γκολφ, αν το χορτάρι δεν είναι καλό, δεν παίζεις. Στο τένις, αν βρέχει σταματάει ο αγώνας. Στο μπάσκετ, αν πέσει ο Λεμπρόν Τζέιμς, περνάει αυτός με τη σφουγγαρίστρα.

Και μπορώ να παίξω στο γήπεδο με λακκούβες; Ποιον ωφελεί λοιπόν από αυτό; Δεν θα σιωπήσω. Η επιφάνεια για μένα είναι σημαντική. Δεν είναι δικαιολογία για το αποτέλεσμα. Το λέω και όταν κερδίζω. Τι με ενοχλεί στον ήλιο; Το χορτάρι στεγνώνει. Δεν με νοιάζει αν μου κάνουν διακόσιες χιλιάδες memes, το ίδιο θα πω, το ίδιο θα σκεφτώ» ήταν τα λόγια του.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα