Χετάφε – Μπαρτσελόνα 0-0: Νέα «γκέλα», στο +11 από τη Ρεάλ

Getafe-Barcelona

bet365

Δεύτερο διαδοχικό 0-0 της ακίνδυνης δημιουργικά και επιθετικά Μπαρτσελόνα, η οποία απέτυχε να νικήσει και την Χετάφε, βλέποντας την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης να «μειώνεται» στους έντεκα βαθμούς.

Εάν το ισπανικό πρωτάθλημα είχε παραπάνω από εννέα εναπομείνασες αγωνιστικές και η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκούντως σοβαρή, η Μπαρτσελόνα θα κινδύευε σοβαρά να χάσει ακόμα και αυτόν τον «σίγουρο» τίτλο!

Άνευρη αγωνιστικά και ακίνδυνη δημιουργικά – επιθετικά, η πρωτοπόρος της La Liga συμπλήρωσε στην έδρα της Χετάφε δεύτερο διαδοχικό 0-0 (μετά από αυτό με την Τζιρόνα στο «Καμπ Νόου»), συμπλήρωσε 290 λεπτά χωρίς γκολ και, παρ’ όλα αυτά, παραμένει στο +11 σε σχέση με την δεύτερη Βασίλισσα.

Σταθερά χωρίς τον Αργεντινό μέσο Μάουρο Αραμπάρι, ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες παρέταξε μια διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με πρωταρχικό στόχο να περιορίσει την επιθετική δημιουργία των φιλοξενούμενων.

Μόνιμα χωρίς Αντρέας Κρίστενσεν, Πέδρι, Φρέντι Ντε Γιονγκ και Ουσμάν Ντεμπελέ, ο Τσάβι ξεκίνησε τον Σέρτζι Ρομπέρτο ως δεξί μπακ, στα αριστερά εναλλάσσε Τζόρντι Άλμπα και Αλεχάντρο Μπάλντε, ενώ στα χαφ… θυμήθηκε τον Φρανκ Κεσιέ.

Διπλό δοκάρι της Μπάρτσα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ψάχνοντας την αντίπαλη εστία, αιφνιδιάζοντας την Μπάρτσα και χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία μόλις στο τέταρτο λεπτό, με κεφαλιά ελάχιστα άουτ του άλλοτε Μπλαουγκράνα Μουνίρ Ελ Χανταντί στο δεύτερο δοκάρι.

Σε ένα ξεκίνημα με καλό ρυθμό εκατέρωθεν, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κυριαρχούν στην κατοχή της μπάλας, με την Χετάφε να αφήνει την αρχική πίεση για να κλειστεί στην άμυνά της, με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους στους Καταλανούς.

Ο Σέρτζι Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά το πρώτο 15λεπτο λόγω μυϊκών ενοχλήσεων στον αριστερό μηρό, με τον Έρικ Γκαρθία να τον αντικαθιστά και να παίζει αρχικά ως δεξί μπακ, αν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας, με τον Ζιλ Κουντέ να καταλαμβάνει το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν καλά κλεισμένος, η Μπάρτσα ήταν ακίνδυνη, σε αντίθεση με την Χετάφε, η οποία άγγιξε και πάλι το γκολ, με κεφαλιά άουτ του Ενές Ουνάλ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (24’).

Και, στην αμέσως επόμενη φάση και μετά από ελεύθερο του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, οι Μπλαουγκράνα είχαν διπλό δοκάρι (!), πρώτα σε σουτ του Ραφίνια σε τετ – α – τετ με τον Νταβίντ Σόρια και, στη συνέχεια, σε προσπάθεια του Μπάλντε προ κενής εστίας από πλάγια θέση.

Η απίθανη, διπλή ευκαιρία θα έπρεπε θεωρητικά να δώσει ώθηση στην ομάδα του Τσάβι για να ψάξει το γκολ με μεγαλύτερη πίστη, αλλά μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφερε ξανά να απειλήσει την μαδριλένικη άμυνα, κόντρα σε μια ομάδα που έψαχνε ξεκάθαρα πως δεν θα δεχθεί γκολ και όχι πώς θα το κυνηγήσει. Κάθε βαθμός, άλλωστε, είναι πολύτιμος στην τελική ευθεία της σεζόν.

Ο Μαγιοράλ άγγιξε το γκολ της νίκης

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Μπάρτσα να στερείται δημιουργίας χωρίς Πέδρι – Ντε Γιονγκ, με έλλειψη αγωνιστικής έντασης, αλλά χωρίς να απειλείται, αφού η Χετάφε ήταν ανύπαρκτη επιθετικά.

Μια κεφαλιά του Λεβαντόφσκι ελάχιστα άουτ ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα ήταν η μοναδική φάση άξια αναφοράς στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους, με τον Τσάβι να ρίχνει μαζί Φεράν Τόρες και Ανσού Φατί, με τον δεύτερο να φτάνει τα εκατό παιχνίδια με την φανέλα της Μπάρτσα.

Ένα επικίνδυνο σουτ του Ραφίνια που έβγαλε ο Σόρια και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μπόρχα Μαγιοράλ σε αντεπίθεση, μετά από σωρεία λαθών των Μπλαουγκράνα, έκλεισαν έναν αγώνα όπου οι καλές φάσεις… έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια – Νταμιάν Σουάρες (84’ Άλβαρες), Τζενέ, Ντουάρτε, Αλντερέτε, Ιγκλέσιας (67’ Πόρτου) – Μακσίμοβιτς (76’ Αλγκόμπια), Μίγια, Ελ Χανταντί (76’ Αλενιά) – Μπόρχα Μαγιοράλ, Ουνάλ (83’ Βιγιάρ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (18’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία), Αραούχο, Κουντέ, Τζόρντι Άλμπα (68’ Φεράν Τόρες) – Κεσιέ (68’ Φατί), Μπουσκέτς, Γκάβι – Ραφίνια (88’ Πάμπλο Τόρε), Λεβαντόφσκι, Μπάλντε.

Επιστροφή στις νίκες για Τζιρόνα

Νίκη με 2-0 επί της ουραγού Έλτσε πανηγύρισε η Τζιρόνα, σκαρφαλώνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το σκορ για τους Καταλανούς άνοιξε ο Καστεγιάνος στο 45΄, με τον Ρομέου να σφραγίζει το τρίποντο με γκολ στο 70΄.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα