Μπαρτσελόνα: Στο «στόχαστρο» για πληρωμές 1,4 εκατ. ευρώ προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών

Μπαρτσελόνα: Στο «στόχαστρο» για πληρωμές 1,4 εκατ. ευρώ προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών

Μπαρτσελόνα: Στο «στόχαστρο» για πληρωμές 1,4 εκατ. ευρώ προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών

bet365

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ισπανία καθώς το δικαστήριο της Βαρκελώνης ερευνά την Μπαρτσελόνα για «ύποπτες» πληρωμές ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών την περίοδο 2016-2018. Άμεση απάντηση των Μπλαουγκράνα.

Στο στόχαστρο της καταλανικής δικαιοσύνης βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, με αντικείμενο τις πληρωμές που εντοπίστηκαν προς τον πρώην αντιπρόεδρο της ισπανικής Ένωσης Διαιτητών, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα.

Μετά από έρευνα της εισαγγελίας της Βαρκελώνης που έφερε στο φως η καταλανική εκπομπή «Què T'hi Jugues», οι Μπλαουγκράνα φέρεται να κατέβαλαν το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ την τριετία 2016-2018 προς την εταιρεία DASNIL 95, η οποία ανήκει στον Νεγκρέιρα.

Ο άλλοτε διαιτητής του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος θήτευσε στη θέση του αντιπροέδρου για 24 χρόνια (από το 1994 ως το 2018), κατέθεσε ήδη για την υπόθεση, τονίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε ευνοϊκή διαχείριση προς την Μπαρτσελόνα και πως οι πληρωμές καταβλήθηκαν σε αντάλλαγμα συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τη διαιτησία και την εξήγηση φάσεων. Ωστόσο, παραδέχθηκε επίσης πως δεν παρείχε έγγραφα που να αποδεικνύουν τη συναλλαγή.

Η εν λόγω περίοδος αφορά τη θητεία του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι πληρωμές κατατέθηκαν ως εξής: 532, 7 χιλιάδες ευρώ το 2016, 541,7 εκατ. ευρώ το 2017 και 318, 2 χιλιάδες ευρώ το 2018.

Από την πλευρά της, πάντως, η Μπαρτσελόνα δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση αποκρούοντας τους ισχυρισμούς, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι υπήρξε συναλλαγή με την εν λόγω εταιρεία αλλά για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Μάλιστα, έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κλαμπ πάνω στην καλύτερή της περίοδο τη φετινή σεζόν.

«Με αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησε η καταλονική εκπομπή Què t'hi jugues, η Μπαρτσελόνα δηλώνει ενήμερη για τα στοιχεία που ερευνά το δικαστήριο της Βαρκελώνης σχετκά με πληρωμές σε εξωτερικές εταιρείες και θέλει να ξεκαθαρίσει πως:

Η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου στο παρελθόν, ο οποίος παρείχε σε μορφή βίντεο, αναφορές σχετικά με παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών στην Ισπανία εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου του συλλόγου.

Επιπροσθέτως, η σχέση με τον εξωτερικό συνεργάτη επεκτάθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονται με την επαγγελματική διαιτησία, ώστε να ενισχυθούν οι πληροφορίες του προπονητικού σταφ για την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα, μια κοινή πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στην εποχή μας, αυτό το είδος των εξωτερικών υπηρεσιών ανατίθεται σε επαγγελματίες του ποδοσφαιρικού κλάδου.

Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ατυχές το ότι αυτές οι πληροφορίες βγαίνουν στο φως ακριβώς στην καλύτερη της στιγμή αγωνιστικά τη φετινή σεζόν και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε παίζει με την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που πλήττουν τη φήμη του οργανισμού»

 

LA LIGA Τελευταία Νέα