Μπενζεμά: Ο προπονητής του στη Λυών αποκάλυψε την «προφητεία» του για τη Χρυσή Μπάλα (vid)

Μπενζεμά: Ο προπονητής του στη Λυών αποκάλυψε την «προφητεία» του για τη Χρυσή Μπάλα (vid)

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, εκπληρώνοντας και τον τελευταίο στόχο που είχε θέσει ως έφηβος στην Ακαδημία της Λυών, όπως αποκάλυψε ο πρώτος του προπονητής του σε αφιερωματικό βίντεο με δηλώσεις των Ζιντάν, Αντσελότι, Μουρίνιο και Ολάς.

Η στιγμή της δικαίωσης έφτασε για τον Καρίμ Μπενζεμά. Μετά από μια σπουδαία καριέρα που παραμένει στο peak της, ο Γάλλος στράικερ ανταμείφθηκε για τη δουλειά του και την παρουσία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τις Λυών και Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα στα 35 του χρόνια, ο δεύτερος γηραιότερος που το πετυχαίνει μετά τον Σερ Στάνλεϊ Μάθιους που πήρε τον βαρύτιμο τίτλο στην παρθενική απονομή το 1956!

Όλα τα φώτα στο «Theatre du Chatelet» του Παρισιού ήταν αναπόφευκτα στραμμένα στον σταρ των Μερένγκες, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο και μετά τον λόγο του, παρουσιάστηκε ένα αφιερωματικό βίντεο με δηλώσεις όλων των προπονητών του σε συλλογικό επίπεδο. Από τον Πολ Λε Γκουέν που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα το 2005 πριν αποχωρήσει και τον ιδιοκτήτη της Λυών, Ζαν-Μισέλ Ολάς, ως τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον Κάρλο Αντσελότι και τον Ζινεντίν Ζιντάν, όλοι τους αφηγήθηκαν τις στιγμές που πίστεψαν στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Καρίμ, με τον πρώτο, μάλιστα, να αποκαλύπτει το όραμα που είχε ο Μπενζεμά για την καριέρα του. Πλέον, με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, μπορεί να πει πως εκπλήρωσε όλους τους στόχους του:

«Όλοι οι προπονητές από την ακαδημία έλεγαν το ίδιο πράγμα: Έχουμε ένα τρομερό ταλέντο.

Είχε τα πάντα σχεδιασμένα στο μυαλό του από τότε: ''Θα παίξω με την πρώτη ομάδα. Θα τα πάω καλά στο Champions League. Θα παίξω με την εθνική Γαλλίας, μετά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και μετά θα κατακτήσω τη Χρυσή Μπάλα''»

 

LA LIGA Τελευταία Νέα