Έλτσε - Μπιλμπάο 1-4: Νέος θρίαμβος των Βάσκων εκτός έδρας (vid)

Newsroom
Έλτσε - Μπιλμπάο 1-4: Νέος θρίαμβος των Βάσκων εκτός έδρας (vid)

bet365

Με τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο (!), η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε την Έλτσε εκτός έδρας (1-4) και ανέβηκε προσωρινά στην τετράδα.

Με τους φιλάθλους στο πλευρό της και το «Σαν Μαμές» κάτι τη... σταματά (1-1-1, με μόλις ένα γκολ ενεργητικό). Μακριά από τη Βασκονία, όμως, η Αθλέτικ Μπιλμπάο μεταμορφώνεται ως τώρα στη φετινή La Liga και μοιράζει τεσσάρες, αυτή τη φορά επί της Έλτσε (1-4).

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, στο οποίο πέτυχε και τα τέσσερα γκολ. Το αυτογκόλ του Μερκάου μόλις στο 9' άνοιξε τον δρόμο και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σανθέτ στο 14' έκανε ακόμη ευκολότερη την υπόθεση για τους Βάκους, οι οποίοι «χτύπησαν» άλλες δύο φορες με φοβερή ενέργεια και τελείωμα του Νίκο Γουίλιαμς (22') και τον Μπερενγκέρ στο 44'. Έτσι, η Αθλέτικ μετά το 4-0 στην έδρα της Κάντιθ, μέτρησε για πρώτη φορά σερί παιχνίδια που σκοράρει 4+ γκολ μετά από 19 ολόκληρα χρόνια.

Το ματς είχε κριθεί από το πρώτο μισό του και οι γηπεδούχοι κατάφεραν απλά να μειώσουν στο 59', χάρη σε μια συνεργασία με άρωμα... ΑΕΚ, από τους πρώην παίκτες της Ένωσης, Λούκας Μπογιέ (ασίστ) και Εζέκιελ Πόνσε (γκολ). Το τελικό 1-4 σφράγισε το τρίποντο που έστειλε την Μπιλμπάο προσωρινά στην τετράδα και το -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ, ενώ αντίθετα η Έλτσε έμεινε με μόλις έναν βαθμό μετά από πέντε αγώνες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα