Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-4: Τεσσάρα κορυφής στη La Liga σε βαριά ατμόσφαιρα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-4: Τεσσάρα κορυφής στη La Liga σε βαριά ατμόσφαιρα (vid)

bet365

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από διακοπή 52 λεπτών εξαιτίας της περιπέτειας υγείας ενός φιλάθλους και ενός καμεραμάν, η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα στην έδρα της ουραγού Κάντιθ (4-0) και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga, με ματς περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέταρτη διαδοχική νίκη στη La Liga (και πέμπτη συνολικά) για μια Μπαρτσελόνα που έπαιξε όσο χρειαζόταν, επικράτησε στο ρελαντί της ουραγού Κάντιθ μέσα στην έδρα της με 4-0 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με ματς περισσότερο σε σχέση με την Βασίλισσα.

Ο αγώνας, όμως, σημαδεύτηκε από τη διακοπή 52 λεπτών εξαιτίας του προβλήματος υγείας ενός ηλικιωμένου φιλάθλου, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στις εξέδρες, αλλά και ενός καμεραμάν, στον οποίο έγινε το ίδιο.

Η Κάντιθ, αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στη Μπάρτσα από τότε που επέστρεψε στη La Liga (δύο νίκες – δύο ισοπαλίες), αλλά χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ μέχρι τώρα, παρατάχθηκε με δύο αμυντικά χαφ, διάταξη που δεν συνηθίζει εσχάτως ο Σέρχιο Γκονάλεθ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία επιθετικό Άντονι Λοσάνο.

Ο Τσάβι, με το μυαλό κυρίως στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο για το Champions League (Τρίτη 13/09, 22:00), άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ζιλ Κουντέ, Έρικ Γκαρθία, Πέδρι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δίνοντας την ευκαιρία στον Έκτορ Μπεγερίν να κάνει το ντεμπούτο του και στους Ζεράρ Πικέ και Μέμφις Ντεπάι να ξεκινήσουν βασικοί για πρώτη φορά φέτος.

Οι γηπεδούχοι, με την ώθηση που τους έδωσε ο θρυλικός «Μάχικο» Γκονσάλες που έκανε το τιμητικό εναρκτήριο λάκτισμα ανήμερα των 112ων γενεθλίων του συλλόγου, έχασε την πρώτη ευκαιρία, με το σουτ του Ρουμπέν Σομπρίνο να μην βρίσκει στόχο.

Το «φουριόζικο» ξεκίνημα της Κάντιθ δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να επιβάλλουν την ποιοτική τους ανωτερότητα και τον Ντεπάι, σε ρόλο σέντερ φορ, να κάνει μια εξαιρετική ενέργεια και να βρίσκει με τακουνάκι τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, το σουτ του οποίου όμως δεν προβλημάτισε τον Χερεμίας Λεντέσμα.

Ο Ραφίνια, μοναδικός εκ των θεωρούμενων βασικών της επιθετικής γραμμής, άγγιξε το γκολ όταν το σουτ του, ύστερα από κλέψιμο και πάσα του Γκάβι, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Αυτή η φάση, μαζί με σουτ του Φεράν Τόρες που έβγαλε ο Λεντέσμα αμέσως, ένα σουτ άουτ του Ντεπάι εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και ένα ακόμα άστοχο σουτ του Φεράν, αποτέλεσαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της Μπάρτσα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η Κάντιθ με τον ενθουσιασμό και την κλειστή άμυνά της, σε συνδυασμό με την μέτρια μέρα ακραίων μπακ και εξτρέμ, αλλά και τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης των φιλοξενούμενων, ζόρισε την ομάδα του Τσάβι.

«Λυτρωτής» Ντε Γιονγκ, αχόρταγος Λεβαντόφσκι

Το γκολ δεν ερχόταν και ο Τσάβι, αν και πιθανόν το είχε προγραμματισμένο, ετοίμασε Πέδρι, Ντεμπελέ και Λεβαντόφσκι, δύο λεπτά πριν από την είσοδο των οποίων ήρθε το πολυπόθητο τέρμα για τους Μπλαουγκράνα.

Ο Γκάβι, ο κορυφαίος της Μπάρτσα μέχρι την αντικατάσταση του, πήρε πολύ ωραία μπαλιά του Ραφίνια, σέντραρε προς το σημείο του πέναλτι, ο Λεντέσμα ακούμπησε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο βάθος της κίτρινης εστίας (55’).

Το γκολ του Ολλανδού ήταν το πρώτο των Καταλανών επί της Κάντιθ μετά από 283 (!) λεπτά «ξηρασίας», λύνοντας τα πόδια των φιλοξενούμενων και κόβοντας αυτά των γηπεδούχων, οι οποίοι ούτως ή άλλως έδειχναν να πληρώνουν την υπέρ προσπάθεια.

Ο «Λέβα», τρεις ημέρες μετά το πρώτο του χατ – τρικ με τους Μπλαουγκράνα και τρεις ημέρες πριν από ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι για εκείνον, ήταν και πάλι πιστός στο ραντεβού του με το γκολ, σπρώχνοντας την μπάλα στην άδεια εστία από κοντά, ύστερα από αντεπίθεση, συνδυασμό Μπεγερίν – Ραφίνια και ανεπιτυχές τελείωμα του Ντε Γιονγκ, με τον Πολωνό να καραδοκεί. Όπως κάνει πάντα, άλλωστε (65’).

Διακοπή 52 λεπτών, πρώτες βοήθειες σε φίλαθλο και καμεραμάν

Ο αγώνας είχε τελειώσει πρόωρα, αλλά διεκόπη για 52 λεπτά εξαιτίας της περιπέτειας υγείας ενός (ηλικιωμένου) φιλάθλου που κατέρρευσε στις εξέδρες, στον οποίο παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με τον Λεντέσμα να τρέχει να βοηθήσει μεταφέροντας έναν απινιδωτή, τον Ρόναλντ Αραούχο να προσεύχεται στον αγωνιστικό χώρο και το κατάμεστο «Νουέβο Μιραντίγια» να μένει απόλυτα παγωμένο και σιωπηλό.

Οι παίκτες, ύστερα από συνεννόηση με τον διαιτητή Κάρλος Ντελ Θέρο Γράντε, αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, ο άτυχος, διασωληνωμένος φίλαθλος μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο και από εκεί στο νοσοκομείο (ευχάριστα τα πρώτα νέα για την κατάσταση της υγείας του), όταν οι ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν για να βοηθήσουν έναν καμεραμάν, ο οποίος ευτυχώς υπέστη απλώς μια υπόταση και συνήλθε. Η κόρη του πρώτου φιλάθλου επίσης λιποθύμησε, αλλά ήταν από το σοκ και συνήλθε γρήγορα.

Εντέλει, το ματς επανάρχισε σε βαριά ατμόσφαιρα και η Μπάρτσα είχε χρόνο για να σημειώσει ακόμα δύο γκολ, με σκόρερ τον Ανσού Φατί ύστερα από ασίστ του Λεβαντόφσκι (86’) και γκολάρα του Ντεμπελέ (90'+2').. Ο Τσάβι έδωσε την ευκαιρία στον Μάρκος Αλόνσο να κάνει ντεμπούτο και, για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές νίκες. Η Μπάγερν, βεβαίως, θα είναι άλλη ιστορία την Τρίτη...

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεντέσμα – Θαλδούα, Λούκας Ερνάντεθ, Μπαγιέ, Εσπίνο – Άλεξ Φερνάντεθ (60’ Αλαρκόν), Σαν Εμετέριο (72’ Αλκαράθ) – Ιβάν Αλέχο (60’ Μπονγκοντά), Σομπρίνο (72’ Νεγρέδο), Οκάμπο – Λούκας Πέρεθ (72’ Μαμπίλ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπεγερίν, Αραούχο, Πικέ, Μπάλντε (78’ Μάρκος Αλόνσο) – Μπουσκέτς, Γκάβι (57’ Πέδρι), Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (72’ Φατί), Ντεπάι (57’ Λεβαντόφσκι), Φεράν Τόρες (57’ Ντεμπελέ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα