Μπιλμπάο: Η εκλογή του Ουριάρτε φέρνει Βαλβέρδε στους Βάσκους

Μπιλμπάο: Η εκλογή του Ουριάρτε φέρνει Βαλβέρδε στους Βάσκους

Newsroom
Μπιλμπάο: Η εκλογή του Ουριάρτε φέρνει Βαλβέρδε στους Βάσκους

bet365

Ο θρίαμβος του Τζον Ουριάρτε στις εκλογές για την προεδρία της Αθλέτικ Μπιλμπάο εξασφαλίζει την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο «Σαν Μαμές».

Ο επιχειρηματίας από το Μπιλμπάο, Τζον Ουριάρτε, κέρδισε τις εκλογές για την προεδρία της Μπιλμπάο, έναντι των Ινιάκι Αρεσαμπαλέτα και Ρικάρντο Μπάρκαλα και θα προεδρεύσει της ομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Ουριάρτε, ο νεότερος εκ των υποψηφίων, θα γίνει ο 33ος πρόεδρος στην ιστορία των Βάσκων.

Ο θρίαμβός του λοιπόν στις εκλογές εξασφαλίζει την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο «Σαν Μαμές», με τον ισπανικό Τύπο να έχει δεδομένη την συνεργασία του «τσινγκούρι» με τους Βάσκους. Θυμίζουμε ότι ο Ουριάρτε και οι συνεργάτες του είχαν εντάξει τον πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο 58χρονος προπονητής που θήτευσε μεταξύ άλλων και στα μέρη μας, στο τιμόνι του Ολυμπιακού, έχει σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό του την Αθλέτικ Μπιλμπάο, της οποίας υπήρξε assistant coach (2001/02), προπονητής της Β' Ομάδας (2002/03) και head coach για δύο περιόδους (2003/05 και 2013/17).

Ο Βαλβέρδε είναι ήδη ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία των Βάσκων και πρόκειται -σύμφωνα με τη Marca- να επισημοποιήσει την επιστροφή του άμεσα, γιατί θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ομάδα που αυτή την στιγμή έχει 35 παίκτες στο ρόστερ και η preseason της ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα