Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις 3-0: Ξέσπασμα με χορό στην βροχή

Νίκος Κικίδης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις 3-0: Ξέσπασμα με χορό στην βροχή

bet365

Το επιθετικό κρεσέντο της Ατλέτικο σταμάτησε στα τρία γκολ απέναντι στην Μπέτις (3-0), με τους Ροχιμπλάνκος να επιστρέφουν εντυπωσιακά σε τροχιά επιτυχιών. Σώθηκε σε «νεκρό χρόνο» η Κάντιθ.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα ακολούθησε η κάτω βόλτα. Δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στη La Liga, γκρίνια, νεύρα και ξαφνική πτώση από τα κορυφαία στρώματα της βαθμολογίας, με τα γεγονότα να εκπέμπουν σήμα κινδύνου στις τάξεις της Ατλέτικο.

Η Μπέτις όμως ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα της θύματα εντός έδρας. Εξάλλου ο μόλις ένας βαθμός που είχαν καταφέρει να αποκομίσουν οι Βερδιμπλάνκος στις τελευταίες εννιά επισκέψεις τους μαρτυρούν την απόλυτη αλήθεια. Και η αποψινή αναμέτρηση δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το σύνολο του (τιμωρημένου) Σιμεόνε έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο υπό καταρρακτώδη βροχή και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε άνετα 3-0 της Μπέτις, επιστρέφοντας δυναμικά στα θετικά αποτελέσματα

Σφυροκόπημα με το... καλησπέρα

Η γκέλα με την Λεβάντε λίγο πριν τη λήξη την προηγούμενη αγωνιστική φαίνεται πως αφύπνισε για τα καλά τους Ροχιμπλάνκος. Έχοντας πάρει το μάθημά της, η Ατλέτικο ξεκίνησε ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα από το πρώτο κιόλας λεπτό στα καρέ της Μπέτις, η οποία δεν είχε τρόπο να σταματήσει τις επελάσεις των Μαδριλένων. Στο 19΄το σύνολο του Σιμεόνε έφτασε μια ανάσα από το προβάδισμα, όμως ο Μπράβο με την βοήθεια του δοκαριού αποσόβησαν το γκολ στη... ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Γκριεζμάν. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως ο Χιλιανός γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν ο Καράσκο «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και με «κεραυνό» στην κλειστή γωνία έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το προβάδισμα δεν άλλαξε το τέμπο με την Ατλέτικο να συνεχίζει να απειλεί, όμως Μπράβο και αστοχία κρατούσαν την Μπέτις στο ματς. Τα έξι σουτ εντός εστίας στο πρώτο μέρος μάλιστα αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που χρειάστηκε να κάνει ο Χιλιανός κίπερ, στην καλύτερη φετινή απόδοση των Κολτσονέρος στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 50' ο Ερμόσο παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία των Βερδιμπλάνος με το VAR τελικά να ακυρώνει την προσπάθεια, όμως η τεχνολογία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν ο Πετσέλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με... εντυπωσιακή κεφαλιά (63΄).Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζοάο Φέλιξ στο 80΄ θέτοντας τέλος στην επιθετική του αφλογιστία μετά από 948 αγωνιστικά λεπτά (η μεγαλύτερη διάρκεια χωρίς γκολ από τότε που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη), με την Ατλέτικο να παίρνει το τρίποντο με... στυλ και να προσπερνάει την Μπέτις για να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ερμόσο, Τρίπιερ, Κόκε, Ντε Πολ (84΄Κούνια), Καράσκο (88΄Καράσκο), Κορέα (83΄Ερέρα), Γκριεζμάν, Σουάρες (70΄Ζοάο Φέλιξ)

Σώθηκε στο... παρά ένα η Κάντιθ

Νωρίτερα η Κάντιθ κατάφερε να δραπετεύσει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Μαγιόρκα, με τον Νεγρέδο να σκοράρει στο 90+3΄και να την στέλνει οριακά στην επιφάνεια, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (1-1). Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μπαμπά στο 29΄, με την Μαγιόρκα να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμά της μέχρι την αποβολή του Γκαρσία στο 82΄. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε ελπίδα στην Κάντιθ που ανέβασε τις γραμμές της και τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ισπανό επιθετικό και να πάρει τον πολύτιμο βαθμό που την κρατάει οριακά πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα