Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ο Βινίσιους «ντύθηκε» Μπενζεμά και την έστειλε κορυφή (vid)

Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ο Βινίσιους «ντύθηκε» Μπενζεμά και την έστειλε κορυφή (vid)

bet365

Ο Μπενζεμά έλειπε, ο Βινίσιους, όμως, φόρεσε τη στολή του και με δύο γκολ έσπρωξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Έλτσε (1-2) και την επιστροφή στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η απουσία του ήταν το μεγαλύτερο δυνατό πλήγμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης προερχόταν από στραβοπάτημα στο «Μπερναμπέου» κόντρα στην Οσασούνα και χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά (δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες λόγω ενοχλήσεων στο πόδι) ήταν γρίφος αν θα ανταποκριθεί στην έδρα της Έλτσε. Από την περασμένη σεζόν, άλλωστε, η Βασίλισσα μετρούσε μόλις μία νίκη στα τέσσερα παιχνίδια που κλήθηκε να παίξει χωρίς τον πολύτιμο Γάλλο στράικερ. Ωστόσο, στο κλίμα του Halloween, ο Βινίσιους ντύθηκε Μπενζεμά και πιστοποίησε παράλληλα ότι είναι και με τη βούλα ο απόλυτος «συνεργός» του. Με δύο δικά του γκολ, η Βασίλισσα πέρασε από τη Βαλένθια και επέστρεψε ξανά στο ρετιρέ της βαθμολογίας πιάνοντας τη Σοσιεδάδ.

Απόντος του μακράν κορυφαίου παίκτη της φετινής La Liga, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ δεν φοβήθηκε να πάρει τη σκυτάλη. Η Ρεάλ έστειλε δύο προειδοποιητικές βολές στο ξεκίνημα με τον Ροντρίγκο (πριν εκείνος αποχωρήσει με μυϊκό πρόβλημα μόλις στο 17'), ο Κουρτουά έδειξε την κλάση του με απίθανη απόκρουση με το ένα χέρι στο σουτ του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Μπογιέ και τελικά την ισορροπία του ματς έμελλε να «ταράξει» ο φορμαρισμένος Βίνι.

Μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και εκπληκτικό τακουνάκι-ασίστ του Μαριάνο Ντίας, αντικαταστάτη του Μπενζεμά στο ματς, ο Βινίσιους εκτέλεσε άψογα με χαμηλό πλασέ τον Κίκο Κασίγια για το έκτο του γκολ στη φετινή La Liga, αριθμό που ξεπερνά μόνο ο Γάλλος «killer» των εννέα γκολ και επτά ασίστ.

Η Ρεάλ ήλεγξε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 0-1, άγγιξε το 2-0 στο 26' με τον Μαριάνο να κάνει κατάχρηση ντρίμπλας, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν από την ανάπαυλα φλέρταρε με την ισοφάριση. Με έναν Χαβιέρ Παστόρε από τα παλιά να «μαγεύει» δίνοντας πάρε-βάλε με τακουνάκι, η Έλτσε έχασε τεράστια ευκαιρία με τον πρώην σκόρερ του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, ο οποίος, όμως, αστόχησε απελπιστικά στο 40'.

Όσο κι αν πλησίασε η Έλτσε στην ισοφάριση, η φόρμα που διανύει ο Βινίσιους ήταν αδύνατο να σταματηθεί. Και τελικά εξαργυρώθηκε και με δεύτερο γκολ, λίγα λεπτά αφότου οι γηπεδούχοι είχαν χαρίσει αριθμητικό πλεονέκτημα στη Ρεάλ λόγω της ανόητης αποβολής του Ραούλ Γκούτι με δεύτερη κίτρινη (63'). Στο 73', μετά από 12 πάσες συμπεριλαμβανομένης της «χρυσής» ασίστ του Μόντριτς στον Βινίσιους, ο δεύτερος έφτασε όσο πιο κοντά γινόταν στον Κασίγια και τον «κρέμασε» με φανταστική λόμπα, σκοράροντας έτσι για 7η φορά σε 11 εμφανίσεις φέτος, όσα γκολ δηλαδή είχε πετύχει συνολικά στις τρεις περασμένες σεζόν (82 ματς)!

Από το σπάνιο διπλό λάθος των Κασεμίρο-Κρόος μπροστά από την περιοχή του Κουρτουά, η Έλτσε βρήκε το γκολ που άξιζε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 86' με τον Μίγια, ωστόσο, η αντίδρασή της δεν είχε συνέχεια.

Έλτσε (Φραν Εσκριμπά): Κασίγια, Παλάσιος, Ρόκο, Μπίγας, Μοχίκα, Φιδέλ (81' Μίγια, Μασκαρέλ (81' Μαρκόνε), Γκούτι, Παστόρε (71΄ Γκουμπάου), Πέρεθ (71' Μπενεντέτο), Μπογιέ (81' Μορέντε)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ (65' Καρβαχάλ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μαρσέλο (65' Μεντί), Μόντριτς (84' Καμαβινγκά), Κασεμίρο, Κρόος, Ροντρίγκο (17' Ασένσιο), Βινίσιους (85' Αζάρ), Μπενζεμά

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα