Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2: Γκέλα από την... άσπρη βούλα

Νίκος Κικίδης
Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2: Γκέλα από την... άσπρη βούλα

bet365

Εκτέλεση από τα... έντεκα μέτρα για την Ατλέτικο, η οποία είδε τον Μπάρντι να την πληγώνει δυο φορές από το σημείο του πέναλτι και να της στερεί σε «νεκρό χρόνο» δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Λεβάντε (2-2). Αποβλήθηκε ο Σιμεόνε στο 81΄.

Μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα κρατούσε το τρίποντο στο χέρι. Το πρώτο γκολ του Γκριεζμάν στην φετινή La Liga και ο Κούνια που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή είχαν δώσει το προβάδισμα τους Μαδριλένους, οι οποίοι ήλπιζαν πως αυτή τη φορά θα δραπέτευαν με όλους τους βαθμούς από την έδρα της Λεβάντε.

Το ίδιο έργο όμως επαναλήφθηκε και φέτος. Με τον Μπάρντι να την εκτελεί δυο φορές από την άσπρη βούλα και να σβήνει τη χαρά από τα πρόσωπα των παικτών του Σιμεόνε σε «νεκρό χρόνο», η Ατλέτικο έμεινε ξανά στο Χ (όπως και πέρσι) απέναντι στην μαχητική Λεβάντε και ξέμεινε στο -5 από την κορυφή.

Απόλυτη ισορροπία από τα έντεκα βήματα

Η αρχική εικόνα πάντως δεν «μύριζε» γκέλα. Η Ατλέτικο είχε μπει πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12΄όταν ο Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην άμυνα των Βατράχων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει ο 5ος μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 134 γκολ. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζοάο Φέλιξ, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ασφαλές προβάδισμα. Αντί αυτού, η Λεβάντε βρήκε την ισοφάριση. Στο 37΄ο Μπάρντι έστησε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-1.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στη Λεβάντε, την ίδια ώρα που τα επίπεδα εκνευρισμού ανέβαιναν στους Ροχιμπλάνκος οι οποίοι δυσκολεύονταν να επανακτήσουν τον χαμένο τους ρυθμό. Η (προσωρινή) λύση θα ερχόταν από τον πάγκο και τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος πέρασε στο 73΄τον Κούνια στη θέση του Γκριεζμάν και ο πρώην άσος της Χέρτα τον δικαίωσε απόλυτα, γράφοντας το 2-1 μόλις τρία λεπτά αργότερα.

Το τρίποντο όμως δεν είχε εξασφαλιστεί, όπως ούτε και η ηρεμία. Ο νευρικός καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, Ντιέγκο Σιμεόνε, τελικά δεν... άντεξε και τιμωρήθηκε για τις συνεχείς του διαμαρτυρίες με αποβολή στο 81΄, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το ολοκληρωτικό χτύπημα όμως θα ερχόταν στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο ρέφερι έδειξε για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα υπέρ της Λεβάντε, με το VAR να τον επιβεβαιώνει και τον Μπάρντι να ευχαριστεί αμφότερους ισοφαρίζοντας σε νεκρό χρόνο (2-2).

Η Ατλέτικο βγήκε από τα καρέ της, προσπάθησε να βρει το γκολ όμως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός με αποτέλεσμα να αρκεστεί για δεύτερη σερί αγωνιστική στο Χ και να παραμείνει στο -5 (με ματς λιγότερο) από την κορυφή της La Liga.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χιμένεθ, Φελίπε, Ερμόσο (67΄Λόντι), Τρίπιερ, Ερέρα (59΄ Ντε Πολ), Κόκε, Καράσκο, Γκριεζμάν (73΄ Κούνια), Φέλιξ, Σουάρες (59΄Κορέα)

Έσωσε τον βαθμό στο... παρά ένα η Γρανάδα

Νωρίτερα η Γρανάδα έπαιρνε πολύτιμο βαθμό απέναντι στην ουραγό Χετάφε, ο οποίος της αρκούσε για να βρεθεί μια θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (1-1). Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ουνάλ στο 36΄, όμως η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους. Αρχικά στο 76΄ο Σουάρες είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα, όμως δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ, κάτι που τελικά κατάφερε ο Μολίνα στιγμές πριν την εκπνοή.

Στο 90+7΄ο πολύπειρος άσος της Γρανάδα βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε νεκρό χρόνο για την ομάδα του η οποία έσωσε στο... παρά ένα τον βαθμό, την ίδια ώρα που η Χετάφε έχασε μέσα από τα χέρια της το πρώτο της τρίποντο στη φετινή La Liga.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα