H Κυριακή των ντέρμπι: Πεντάρες, ματσάρες και... Αγκιμπού (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
H Κυριακή των ντέρμπι: Πεντάρες, ματσάρες και... Αγκιμπού (vids)

bet365

Η Κυριακή μας χάρισε γκολ, ματσάρες, ανέδειξε πρωταγωνιστές, με τα φώτα να πέφτουν στον Σαλάχ και τη Λίβερπουλ των... πέντε αστέρων!

Γιορτή του ποδοσφαίρου ήταν η σημερινή (24/10) ημέρα, καθώς είχαμε συνολικά επτά μεγάλα ντέρμπι σε Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία.

Στα... μέρη μας τα βλέμματα τράβηξε το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να παίρνει νίκη πρωτιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος άνοιξε το σκορ και «σέρβιρε» το 2-0 στον Μασούρα. Οι Θεσσαλονικείς το «παλεψαν» στο δεύτερο μέρος, όμως κατάφεραν μόνο να μειώσουν το σκορ με τον Τόμας Μουργκ, στο 81'.

Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχώρισε από τα Ευρωπαϊκά ήταν η εντός έδρας συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την μεγάλη της αντίπαλο, την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε... παρέλαση στο «Ολντ Τράφορντ», επικρατώντας με 5-0 και βύθισε το σύνολο του Σόλσκιερ σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε χατ τρικ, ενώ από ένα γκολ είχαν ο Κεϊτά και ο Ζότα.

Στο «Καμπ Νόου» σε ένα ποιοτικά μέτριο «Clasico» η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη Μπαρτσελόνα με 2-1. Το σκορ άνοιξε στο 32' ο Αλάμπα με ένα φανταστικό σουτ, ενώ στο 90+3' ο Λούκας Βάθκεθ «σφράγισε» τους τρεις βαθμούς. Οι «Μπλαουγκράνα» μπορούν μόνο να κρατήσουν το παρθενικό γκολ του Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο.

Εκτός από τη Λίβερπουλ σαρωτικός ήταν και ο Άγιαξ. Ο «Αίαντας»... διέλυσε την PSV Αϊντχόφεν με 5-0 στο Άμστερνταμ και πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στην κορυφή της Eredivisie. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντούσαν Τάντιντς με δυο ασίστ και ένα γκολ.

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης σταμάτησε το απόλυτο σερί της Νάπολι. Οι «Παρτενοπέι» έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως παραμένουν στην κορυφή με 25 βαθμούς, υπερέχοντας στην ισοβαθμία της Μίλαν. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και ήταν το πρώτο για τις δύο ομάδες στη Ρώμη σε επίπεδο Serie A από τον Φεβρουάριο του 1980.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το δεύτερο ιταλικό ντέρμπι της ημέρας. Στο «Σαν Σίρο» η Ίντερ προηγήθηκε στο 17' με τέρμα του Έντιν Τζέκο και έφτασε μια... ανάσα από τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 88' μια απροσεξία του Ντάμφρις «κρέμασε» την ομάδα του Σιμεόνε Ιντζάγκι, καθώς ανέτρεψε τον Άλεξ Σάντρο μέσα στην περιοχή και μετά τη χρήση VAR η «Γιούβε» κέρδισε πέναλτι. Ο Πάουλο Ντιμπάλα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και... έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

Τέλος, στο «Βελοντρόμ» Μαρσέιγ και Παρί έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία και μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο... VAR. Oι δυο «μονομάχοι» σκόραραν από ένα γκολ, όμως αμφότερο ακυρώθηκαν με χρήση video. O VAR επίσης υπέδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Χακίμι σε ανατροπή στον Ουντέρ που έβγαινε μόνος του με τον Κέιλορ Νάβας. Από το 57' οι Μασσαλοί έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα