Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-0: Άψυχη σε κατηφόρα χωρίς τελειωμό (vid)

Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-0: Άψυχη σε κατηφόρα χωρίς τελειωμό (vid)

bet365

Ανήμπορη να συνέλθει, η Μπαρτσελόνα έπαιξε για άλλο ένα ματς σαν ομάδα της σειράς και με τον Ντεπάι να χάνει απίθανο τετ-α-τετ στο 90+4’ για να σώσει το τρίποντο, έμεινε μοιραία στο 0-0 κόντρα στην Κάντιθ. Με 10 λόγω αποβολής του Φρένκι Ντε Γιονγκ, αποβλήθηκε κι ο Κούμαν στο 90’.

Δεν είναι ότι δεν νικά. Δεν είναι ότι δυσκολεύεται να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της ή ότι την προδίδει η άμυνά της. Δεν είναι ότι η Ρεάλ «πετάει», η Ατλέτικο αυτοσυντηρείται και παρέα ξεμακραίνουν προς την κορυφή. Είναι ότι δεν θυμίζει πια σε τίποτα Μπαρτσελόνα. Έπαψε να το κάνει στον απόλυτο βαθμό τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα επί της Σοσιεδάδ. Μετά το παρ’ ολίγον κάζο από τη Γρανάδα και το γκολ του Αραούχο στο 90’+, το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν έδειξε ανήμπορο να αντιδράσει, να βγάλει την όποια ψυχή έχει απομείνει από το ένδοξο παρελθόν των Μπλαουγκράνα και με τον κάκιστο Μέμφις Ντεπάι να αδυνατεί να γίνει ο… Αραούχο της βραδιάς χάνοντας τετ-α-τετ στο 90+4', η Μπάρτσα έμεινε μοιραία στο 0-0 στην έδρα της Κάντιθ κι έτη φωτός από τον ελκυστικό εαυτό της.

Για ένα ημίχρονο, έχοντας απέναντί της μία ομάδα με ξεκάθαρο σκοπό να κρατήσει το μηδέν χωρίς να κουραστεί κι ας μην πατήσει ποτέ την αντίπαλη περιοχή (μηδέν τελικές, 22% κατοχή η Κάντιθ στα 45’), η Μπαρτσελόνα κατάφερε το απόλυτο τίποτα. Με το ζόρι μία «μπούκα» του Ντεστ στο 3’ κι ένα χλιαρό σουτ του Ντεπάι που μπλόκαρε σαν σε προπόνηση ο Λεντέσμα, ήταν όλο κι όλο ό,τι άφησε στο χορτάρι η ομάδα του Κούμαν στο πρώτο μέρος.

Με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια αφύπνισης. Μέσα σε δύο λεπτά, ο Μέμφις Ντεπάι είχε τις πρώτες του ευκαιρίες να ορθώσει το δικό του ανάστημα αλλά κι αυτό της Μπάρτσα, μα στο 51’ έκανε τσαφ σε ιδανική σέντρα ακριβείας του Λουκ Ντε Γιονγκ που τον έβγαλε προ του Λεντέσμα και στο 52’ ο Αργεντινός κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά στο γεμάτο σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή.

Στο 60’, ήταν η σειρά του έτερου Ντε Γιονγκ να τον τροφοδοτήσει με μια υπέροχη λόμπα, αλλά ο Ολλανδός επιθετικός έδειξε και πάλι εκτός κλίματος, δίχως καν να εκτελέσει. Κι αμέσως ακολούθησε το εφιαλτικό πεντάλεπτο του Φρένκι. Δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά, στο 61’ και το 64’, αμφότερες «τραβηγμένες» από τον Ντελ Θέρο Γκράντε (για αγκωνιά και καθυστερημένο τάκλιν με τα δύο πόδια αντίστοιχα, καμία από τις παραβάσεις, όμως, δεν έμοιαζε να είναι για κάρτα) κι αφού το VAR δεν είχε διαφορετική γνώμη, οι Μπλαουγκράνα έμειναν με παίκτη λιγότερο για το τελευταίο ημίωρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

Συνθήκη που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι σταδιακά ξεμύτισαν από το καβούκι τους και στο 81’ άγγιξαν το 1-0, με τον Τερ Στέγκεν να λέει «όχι» στον Σάντσεθ στο τετ-α-τετ και τον Σομπρίνο στην επαναφορά να αστοχεί μεγαλοπρεπώς. Έστω κι έτσι, με την πληκτική της εικόνα, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να έχει «κλέψει» το τρίποντο στο παρά ένα. Ο Ντεπάι, όμως, πλάσαρε άστοχα στο δικό του τετ-α-τετ προ του Λεντέσμα, σε μία φάση που θύμισε την ευκαιρία για το 1-2 στο εκτός έδρας ματς με τη Μπιλμπάο, με αποτέλεσμα να χαθεί κι ο σκοπός της νίκης.

Στο φινάλε αποβλήθηκε κι ο Ρόναλντ Κούμαν και δεν αποκλείεται αυτή η κόκκινη κάρτα να ήταν κι ο επίλογος, αν μη τι άλλο χαρακτηριστικός, του περάσματός του ως προπονητής από τη Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο -7 ήδη από τη Ρεάλ με ματς λιγότερο, με μόλις 8 γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές για πρώτη φορά από τη σεζόν 2003/04...

Κάντιθ (Αντόνιο Θερβέρα): Λεντέσμα, Καρσελέν (79’ Ακάπο), Τσουστ, Χαρογιάν, Εσπίνο, Χιμένεθ (46’ Σάντσεθ), Φάλι (40’ Γιόνσον), Αλαρκόν, Αρθαμένδια (57’ Περέα), Σομπρίνο, Νεγρέδο (57’ Λοθάνο)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Αραούχο, Πικέ, Ντεστ (80’ Πουτς), Γκάβι (73’ Νίκο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμίρ (46’ Ρομπέρτο), Ντεπάι, Ντε Γιονγκ (67’ Κουτίνιο)

Τριάρα η Μπέτις, τετράδα η Σοσιεδάδ!

Βίοι αντίθετοι για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά την πρεμιέρα στο «Καμπ Νόου» (4-2). Οι Βάσκοι πάνε από το καλό στο καλύτερο, έμειναν για πέμπτο σερί ματς αήττητοι και άρπαξαν ολόκληρο το τρίποντο που άξιζαν δικαιωματικά στην έδρα της Γρανάδα, χάρη στο γκολ του Ελουστόνδο στο 82’. Ο Σάντσεθ είχε βάλει από νωρίς μπροστά τους γηπεδούχους (9’), αλλά η Σοσιεδάδ με το πρώτο γκολ του Ελουστόνδο και τον Μερίνο γύρισε το ματς μέσα σε ένα οκτάλεπτο στο β΄ μέρος. Η ισοφάριση του Μίγια στο 70’ αποδείχθηκε πρόσκαιρη, με την ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ να ανεβαίνει στην 3η θέση, μία νίκη μακριά από τη Ρεάλ κι έναν βαθμό πίσω από την Ατλέτικο.

Επιστροφή στις νίκες και για τη Μπέτις, η οποία «καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έφυγε με διπλό από την Παμπλόνα και την έδρα της Οσασούνα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 39’ με τον Γκαρθία το γκολ που είχε πετύχει ο Ερμόσο στο 21’, αλλά οι Βερδιμπλάνκος κρατούσαν τις απαντήσεις τους για μετά το 80’, με τον Χουάνμι και τον Γουίλιαν Ζοσέ (90+3’) να σφραγίζουν το τρίποντο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα