Καρίμ Μπενζεμά: Σπάει όλα τα κοντέρ με την Ρεάλ και τρομάζει (pics & vids)

Καρίμ Μπενζεμά: Σπάει όλα τα κοντέρ με την Ρεάλ και τρομάζει (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Καρίμ Μπενζεμά: Σπάει όλα τα κοντέρ με την Ρεάλ και τρομάζει (pics & vids)

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά στα 33 του χρόνια, δείχνει σε σούπερ κατάσταση, σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και οδηγεί την Ρεάλ στην κορυφή.

Την περασμένη σεζόν κατάφερε με τις επιδόσεις του να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του μέχρι τέλους. Μπορεί η Ρεάλ να μην αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας, όμως αν δεν είχε τον Καρίμ Μπενζεμά, θα είχε μείνει ακόμα πιο πίσω στην μάχη για τον τίτλο. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επέστρεψε με την εθνική του ομάδα για το Euro, δεν συνοδεύτηκε όπως ο ίδιος ενδεχομένως θα ήθελε, αλλά το γεγονός ότι φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος του έδωσε δύναμη για τη συνέχεια και τη φετινή σεζόν.

Το καλύτερο ξεκίνημα στον 21ο αιώνα

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον Γάλλο φορ. Από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, πήρε το… όπλο του κι άρχισε να πυροβολεί. Στην πρεμιέρα με την Αλαβές, βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αποδεικνύοντας ότι είναι σε σούπερ κατάσταση. Το έργο του δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μπενζεμά στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του έως τώρα στη La Liga, σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο.

Δίνει απανωτές τελικές πάσες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο, όντας στην πλευρά των νικητών. Και σε αυτό παίρνει άριστα. Ακόμα και όταν δεν σκοράρει, πράγμα σπάνιο, ο Μπενζεμά συνεισφέρει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκειμένου η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Όπως έκανε κόντρα στη Λεβάντε και στην Μπέτις. Δεν έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ωστόσο μοίρασε 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει έως τώρα, είναι αυτό απέναντι στην Θέλτα. Ο 33χρονος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ, στη νίκη της Ρεάλ με 5-2 και με αυτά τα τρία γκολ, ο σούπερ σταρ της Βασίλισσας «σκαρφάλωσε» στην 10αδα των σκόρερ της La Liga με 197 τέρματα. Το έργο του συνεχίστηκε και στα επόμενα δύο ματς των «μερένγκες».

Κόντρα στην Βαλένθια, η Ρεάλ δυσκολευόταν για περίπου 88 λεπτά, αλλά ο Μπενζεμά πήρε τη σκυτάλη και λίγο πριν το φινάλε, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, με σωτήριο γκολ. Ο Γάλλος επιθετικός είναι ξεκάθαρο ότι οδηγεί σχεδόν μόνος του την ομάδα του σε νίκες. Το απέδειξε και κόντρα στην Μαγιόρκα εκεί όπου πραγματικά έσπασε όλα τα… κοντέρ!

Κατάφερε να γράψει ένα ιστορικό στατιστικό απέναντι στη Μαγιόρκα, καθώς μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών. Πέτυχε δύο τέρματα κι έφτασε τα 200 στο σύνολο με τη φανέλα των Μαδριλένων στη La Liga, μπαίνοντας έτσι στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών του ισπανικού πρωταθλήματος με 200+ τέρματα!

Τα ρεκόρ του όμως δεν σταματάνε εδώ. Ο Μπενζεμά έχει αναμειχθεί σε 15 τέρματα των Μαδριλένων, έως τώρα. Αυτός είναι και οι μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής σε γκολ μετά από 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Επίσης είναι ο κορυφαίος σκόρερ σε κάθε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μιας και κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα, όσο ο Γάλλος φορ των «μερένγκες».

Το «Πιτσίτσι» του ανήκει

Μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ξεκάθαρος ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για το βραβείο «Πιτσίτσι». Ο πρώην Αργεντινός επιθετικός των «μπλαουγκράνα» έχει κατακτήσει 8 φορές το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά φέτος έφτασε η στιγμή για να αλλάξει χέρια. Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ, μετράει ήδη 8 γκολ σε 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα και 7 ασίστ. Στη σχετική λίστα των πρώτων σκόρερ της La Liga, τον ακολουθεί ο συμπαίκτης του Βινίσιους, με 5 τέρματα και ο Μικέλ Ογιαρθάμπαλ της Σοσιεδάδ με 4 τέρματα.

Το όνειρό του

Από τότε που αποχώρησε από την Ρεάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο Γάλλος επιθετικός έγινε το «πρώτο βιολί» της ομάδας με αμέτρητα γκολ. Ένα από τα όνειρα που έχει ο Καρίμ Μπενζεμά, είναι η κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Μπορεί να διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Γάλλος επιθετικός δίνει συνεχώς απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μιας και βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, επιθυμία του είναι να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, μιας και αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στόχο για τον ίδιο.

«Κάθε παίκτης έχει αυτό το όνειρο. Να κάνει μία μέρα δική του "Χρυσή Μπάλα". Αλλά για εμένα αυτό που με νοιάζει πιο πολύ και αυτό που μετράει περισσότερο είναι τι κάνω με την ομάδα μου και με τους συμπαίκτες μου. Θα ήθελα όμως κατακτήσω και εγώ τη “Χρυσή Μπάλα», όπως το θέλουν και όλοι οι παίκτες», είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η αποθέωση από Αντσελότι, Πέρεθ και Ζιντάν

Ο Κάρλο Αντσελότι αναλαμβάνοντας τα ηνία της Ρεάλ τη φετινή σεζόν, γνώριζε ότι θα έχει ένα «πολυβόλο» για το σκοράρισμα. Ο Ιταλός τεχνικός έχει να πει μόνο καλά λόγια, κάθε φορά που καλείται να μιλήσει για τον Μπενζεμά. Το 2013 ο Αντσελότι είχε πει την χαρακτηριστική ατάκα: «Ο Μπενζεμά είναι ο παίκτης που δεν θα σκοράρει 50 γκολ αλλά θα είναι μέσα σε όλα αυτά με τον τρόπο παιχνιδιού του».

Πρόσφατα και συγκεκριμένα μετά το παιχνίδι με την Αλαβές, ο προπονητής των Μαδριλένων έσταξε γι’ ακόμη μία φορά μέλι για τον επιθετικό της ομάδας. «Είναι τόσο καλός που σίγουρα δεν είναι μόνο επιθετικός. Είναι πολύ πιο σύνθετη η θέση του. Είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος τόσο σαν παίκτης όσο και σαν άνθρωπος».

Τα αποθεωτικά λόγια όμως για τον Μπενζεμά δεν περιορίζονται μόνο στον Αντσελότι. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ έχει αποκαλέσει τον Μπενζεμά «μίξη Ρονάλντο και Ζιντάν», ενώ ο άλλοτε τεχνικός των «μερένγκες», Ζινεντίν Ζιντάν τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό της ιστορίας».

Το μυθικό συμβόλαιο

Πριν από μερικές ημέρες ο Γάλλος σούπερ σταρ, Καρίμ Μπενζεμά έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ, που θα τον κρατήσει στη Μαδρίτη μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσής του Κι αυτό διότι αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (!), προκειμένου καμία ομάδα να μην μπορέσει να τον «κλέψει» από τις τάξεις της Ρεάλ, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επιθυμία όμως του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ δεν είναι να βλέπει τον Μπενζεμά μέχρι το 2023, αλλά μέχρι να πάρει… σύνταξη, μιας και τον θεωρεί πραγματική σημαία για τον ισπανικό σύλλογο! Από την πλευρά του πάντως, ο έμπειρος στράικερ συνεχίζει να κάνει αυτό που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά. Να σκοράρει!

Από το 2009 μέχρι σήμερα ο «Μπένζι» έχει πετύχει 287 τέρματα, 151 ασίστ σε 566 εμφανίσεις μέχρι σήμερα αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για έναν εκ των πιο καταλυτικών ποδοσφαιριστών στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα