Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 5-2: Νέο σόου Μπενζεμά και επιστροφή στο σπίτι με πεντάρα

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 5-2: Νέο σόου Μπενζεμά και επιστροφή στο σπίτι με πεντάρα

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετά από 560 ημέρες και το γιόρτασε με χορταστικό 5-2 επί της Θέλτα, με τρία γκολ - μια ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά και διπλή ανατροπή στο σκορ. Καταπληκτικός και πάλι ο σκόρερ Βινίσιους Ζούνιορ, ντεμπούτο με γκολ ο Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Η περίσταση (επιστροφή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετά από 560 ημέρες) απαιτούσε μια σπουδαία εμφάνιση. Και η Ρεάλ Μαδρίτης, παρ’ ότι προβλημάτισε με τα αμυντικά της ζητήματα, ήταν εξαιρετική στην επίθεση και, με οδηγό έναν διαστημικό Καρίμ Μπενζεμά (τρία γκολ - μια ασίστ) και τον «υπερηχητικό» Βινίσιους Ζούνιορ (γκολ - κερδισμένο πέναλτι), συνέτριψε με 5-2 την Θέλτα, η οποία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο.

«Γεμάτο» το πρώτο μέρος, το οποίο σημαδεύτηκε από τα σοβαρά αμυντικά λάθη των δύο ομάδων. Η Ρεάλ έκανε την αρχή με σειρά λαθών και, μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Σάντι Μίνα με πλασέ νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στο γήπεδο της Βασίλισσας μετά από ενάμισι χρόνο. Κατά σύμπτωση, ήταν και ο τελευταίος «φιλοξενούμενος» που είχε βρει δίχτυα, στις 16 Φεβρουαρίου του 2020!

Το γκολ «πάγωσε», αλλά ταυτόχρονα πείσμωσε τους Μαδριλένους. Με κορυφαίο τον Βινίσιους Ζούνιορ και πολύ δραστήριο τον Εντέν Αζάρ, η Ρεάλ έκλεισε την Θέλτα στα καρέ της, δημιούργησε προϋποθέσεις - ευκαιρίες για το γκολ και εντέλει έφτασε σε αυτό με τον συνήθη ύποπτο, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά από το ύψος του πέναλτι μια ασίστ του Φεντερίκο Βαλβέρδε (24’).

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, όμως, πλήρωσε και πάλι τα αμυντικά της λάθη, αφού οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ούγο Μάγιο ξεχύθηκε από τα δεξιά, σέντραρε εντελώς ανενόχλητος στον Φράνκο Τσέρβι ο οποίος, με διπλή προσπάθεια και μετά από τακουνάκι που κατέληξε στο δοκάρι, έβαλε και πάλι μπροστά τους Γαλιθιάνους.

Στην ανάπαυλα, ο Ιταλός προπονητής πρέπει να τα... έψαλε στους παίκτες του, οι οποίοι μπήκαν αφηνιασμένοι στο γήπεδο. Στην πρώτη φάση, ο Μπενζεμά με κεφαλιά μετέτρεψε σε γκολ την πολύ καλή σέντρα του πιτσιρικά Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, ο οποίος εξελίσσεται σε πολύ καλή εναλλακτική λύση στα αριστερά της άμυνας, πίσω (ή μήπως μπροστά;) από τον τραυματία Φερλάν Μεντί και τον Μαρσέλο.

Η γρήγορη ισοφάριση του Γάλλου, ο οποίος μπήκε στο Top-10 των σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga, έδωσε φτερά στην Ρεάλ, η οποία έφτασε στην ανατροπή με πλασέ του φανταστικού φέτος Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά την φάση που ξεκίνησε από ασίστ του Μπενζεμά (54’). Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα και... βούτηξε στους φιλάθλους, σαν να μην υπήρξε ποτέ ο κορονοϊός...

Η Θέλτα δεν τα παράτησε, παραλίγο να εκμεταλλευτεί τα (μόνιμα) λάθη της Ρεάλ στα μετόπισθεν, αλλά λύγισε οριστικά στο 72’, όταν ο 36χρονος Λούκα Μόντριτς πέρασε σαν... σταματημένη την αντίπαλη άμυνα, σούταρε και, στο ριμπάουντ, ο 18χρονος Εντουάρντο Καμαβινγκά συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ.

Το κερασάκι μπήκε στο 88’, όταν ο Βινίσιους Ζούνιορ «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενζεμά, ώστε να ολοκληρώσει το χατ - τρικ του.

Με τη νίκη αυτή, η Ρεάλ μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας με Ατλέτικο και Βαλένθια (από δέκα βαθμούς έκαστη), με τον Μπενζεμά να μετράει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ! Απίστευτος!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (89’ Μαρσέλο) - Μόντριτς (79’ Ασένσιο), Καζεμίρο, Βαλβέρδε - Αζάρ (66’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (89’ Ροντρίγκο).

Θέλτα: Ντιτούρο - Ούγο Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο (89’ Αϊντού), Γαλάν - Τάπια (46’ Φραν Μπελτράν) - Μπράις Μέντεθ (52’ Σολάρι), Ντένις Σουάρεθ, Τσέρβι (63’ Νολίτο) - Ιάγο Άσπας, Σάντι Μίνα (63’ Τιάγκο Γκαγιάρδο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα