Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Γνώρισε τον αληθινό βασιλιά των μεταγραφών

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Γνώρισε τον αληθινό βασιλιά των μεταγραφών

bet365

Στα 17 του είχε πρώτος τη μεταγραφή του Μάουρο Ικάρντι και στα 28 του, έχει πρώτος όλα τα μεγάλα παγκόσμια deals. Ο Γιώργος Καραμάνος κάνει βουτιά στον μυθικό «αποκλειστικό» κόσμο του Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Καλοκαίρι του 2010. Το τηλέφωνο σε μία άγνωστη, τοπική ιστοσελίδα που υποστηρίζει τη Νάπολι και εδρεύει στην πόλη του ιταλικού νότου, χτυπάει επιτακτικά. Το σηκώνει ένα παιδί που ακόμα δεν έχει τελειώσει το λύκειο, αλλά έχει τρέλα με τη δημοσιογραφία και λατρεύει να μαθαίνει πρώτο τα νέα για την αγαπημένη του ομάδα, τους Παρτενοπέι. Η άγνωστη φωνή από την άλλη μεριά της γραμμής του μιλάει στα ισπανικά. «Θα ήθελα να μιλήσω με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο». Αφού ο πιτσιρικάς του απαντάει ότι είναι εκείνος, ακούει έκπληκτος την ακόλουθη προσέγγιση: «Εχω δύο παίκτες, τον Ζεράρ Ντεουλοφέου και τον Μάουρο Ικάρντι, που θα κάνουν τεράστια καριέρα και σύντομα θα πάρουν μεγάλες μεταγραφές. Αναζητώ έναν νεαρό ρεπόρτερ που θα του δίνω τις ειδήσεις και θα τις βγάζει εκείνος. Εσύ θα με βοηθήσεις και εγώ θα σε… φτιάξω»!

Ο έφηβος Φαμπρίτσιο δεν έχει καταλάβει καν τι συμβαίνει. Οι μήνες κυλάνε χωρίς άλλη επαφή, ώσπου φτάνουμε στον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς. Αυτή τη φορά χτυπάει το κινητό του και ο μάνατζερ του δίνει την εξής οδηγία: «Λοιπόν, θέλω να γράψεις ότι για τον Γενάρη έχει κλείσει το deal και ο Μάουρο Ικάρντι θα δοθεί δανεικός από την Μπαρτσελόνα στη Σαμπντόρια». Αυτή ήταν η αρχή των πάντων. Ο Ρομάνο τον επόμενο μήνα θα γινόταν 18 ετών και η πιο τρελή σταδιοδρομία στον χώρο του ρεπορτάζ των μεταγραφών μόλις ξεκινούσε…

Από τον Ικάρντι, στον θρόνο

Στα 28 του πλέον, αυτό το καλοκαίρι επιβεβαίωσε ότι είναι το Νο1 παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει ακόμα και τον κολλητό, μέντορα και συνεργάτη του, Τζανλούκα Ντι Μάρτζο. «Εκείνος ο δανεισμός του Ικάρντι που είχα πρώτος, με έκανε να αισθανθώ λες και είχα βάλει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League. Ηταν αυτό το συναίσθημα της επιτυχίας και της έξαψης που θα ήθελα πλέον να βιώνω όλη την ώρα και που 10 χρόνια μετά εξακολουθεί να με κρατάει ξάγρυπνο τις νύχτες, ανυπομονώντας διαρκώς για την επιβεβαίωση της κάθε μεταγραφής που βγάζω», θα εξομολογηθεί σε συνέντευξή του o Ιταλός ρεπόρτερ που στο Twitter έχει ξεπεράσει τους πέντε εκατ. followers.

Όταν καλείται να μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας, επικεντρώνεται σε δύο παραμέτρους. «Το ένα είναι να δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης και ένα πολύ καλό δίκτυο και να είσαι συνεπής και ακούραστος. Ωστόσο, θα πρέπει πάντοτε να είσαι αληθινός. Εάν πουλήσεις φούμαρα, τότε από Θεός την ίδια στιγμή, με έναν λάθος χειρισμό, πουλώντας ελπίδα στους οπαδούς, απλά για να είσαι μέσα στα πράγματα, θα εκτεθείς και το κοινό απλά θα σε σκοτώσει. Αλήθεια, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, αυτό είναι που δεν πρέπει ποτέ να χαθεί»!

Από το «Sky Italia» και το «Sky Sports», έως τον Guardian που υπηρετεί και έχει γιγαντώσει στο μεταγραφικό δίκτυο, το τηλεοπτικό δίκτυο «CBS Sports» και το «Bleacher Report», ο Ρομάνο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των συμφωνιών. «Η βασική ιδέα μου παραμένει αναλλοίωτη και την υπηρετώ με το ίδιο πάθος. Να είμαι πάντοτε πρώτος και αλάνθαστος. Ωστόσο, το πρώτο σκέλος μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να το αφήσω στην άκρη. Είναι μία αναγκαστική παραχώρηση που οφείλω να κάνω, όταν κάποιος μάνατζερ μου ζητάει να μην γράψω κάτι ακόμα και τότε πάντοτε μπορεί να το κάνει πρώτος κάποιος άλλος. Με στεναχωρεί, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού και το αποδέχομαι».

24 ώρες στο τηλέφωνο

Το κόστος και η ανταμοιβή της επιτυχίας

Τώρα, όσον αφορά το τίμημα που καλείται να πληρώσει; «Εννοείται ότι σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους δεν έχω την παραμικρή στιγμή προσωπικής ζωής κι αυτό έχει κάποιο κόστος σε επίπεδο σχέσεων, φιλίας. Μπορεί και να είμαι συνδεδεμένος με το κινητό μου 24 ώρες, μιλώντας με παίκτες, μάνατζερ, παράγοντες, προέδρους, ενώ δεν θυμάμαι ποτέ να έχω κοιμηθεί περισσότερες από πέντε ώρες τη μέρα».

Ποια ήταν η μεταγραφή που του έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά; «Είχα γράψει από μήνες πριν ότι ο Μπρούνο Φερνάντες θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό δεν προχωρούσε και οι οπαδοί της με έβριζαν για μέρες στα social media. Ωσπου ανέβασα μία φωτογραφία μου μαζί με τον διάσημο μάνατζέρ του (Ζόρζε Μέντες) του, ταξιδεύοντας μαζί προς το Μάντσεστερ ώστε να καλύψω μόνος μου τις υπογραφές. Τότε άπαντες έσπευσαν να ζητήσουν συγνώμη και να μου γράψουν λόγια αγάπης. Ηταν μία μοναδική αίσθηση αναγνώρισης. Ετσι είναι αυτή η δουλειά».

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είναι 28 ετών. Είναι μόλις 28 ετών, μιλάει άπταιστα αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και είναι ο απόλυτος βασιλιάς. Όταν βλέπεις ότι θα ανεβάσει το αγαπημένο του… «Here we go», ξέρεις ότι ακολουθεί μία βόμβα. «Θα συνεχίσω να είμαι ειλικρινής. Και όταν θα τύχει να κάνω κάποιο λάθος, επειδή πολλά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν κρύβομαι ποτέ. Βγαίνω και ζητάω συγνώμη Ευτυχώς, συμβαίνει όλο και πιο σπάνια. Αυτό σημαίνει μάλλον ότι γίνομαι καλός»!

Πόσο φοβερός πρέπει να είναι αυτός ο τύπος… !

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος