ΑΠΟΕΛ: Εφεση κατά την απόφασης του αθλητικού δικαστή

ΑΠΟΕΛ: Εφεση κατά την απόφασης του αθλητικού δικαστή

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Στον ΑΠΟΕΛ, έλαβαν ήδη την απόφαση για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΚΟΠ, όσον αφορά στο παιχνίδι που δεν τελείωσε ποτέ με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος».

Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης, πέραν από τον μηδενισμό της ομάδας της Λευκωσίας και αυτομάτως τον αποκλεισμό από την «8άδα» του κυπέλλου, επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στους «γαλαζοκίτρινους». Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, το νομικό τμήμα του ΑΠΟΕΛ θεωρεί πως η απόφαση αδικεί την ομάδα της Λευκωσίας και γι΄αυτό, λήφθηκε η απόφαση για να ασκηθεί έφεση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, πάντως, σημειώνεται το ακόλουθο από τον Βρυωνίδη:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι με μεγάλο δισταγμό που έχω αποφασίσει να περιοριστώ στην επιβολή ποινής προστίμου λαμβάνοντας υπόψη την κατακύρωση του αναφερομένου αγώνα υπέρ της Νέας Σαλαμίνας και της αποστέρησης της δυνατότητας του ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Παράλληλα λαμβάνω υπόψη ότι η διακοπή του αγώνα προήλθε από ένα μεμονωμένο επεισόδιο ρίψης κροτίδας και όχι από συνεχή παραβατική συμπεριφορά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ».

Ακολούθως, ο ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στο διαδίκτυο για την έφεση και κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, είναι ακόμα μια απόδειξη της μη ορθής λειτουργίας ολόκληρου του αθλητικού δικαστικού συστήματος της ομοσπονδίας που χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές αποδείξεις, προχωρά σε αποφάσεις στηριζόμενη σε αλλοπρόσαλλες μαρτυρίες.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα της μη αντικειμενικής αντιμετώπισης που λαμβάνει η ομάδα μας, ειδικά από τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή. Με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις μεγαλύτερες τιμωρίες σε έκταση που έχουν υποβληθεί σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές μας, ενώ η εξοντωτική τιμωρία του προπονητή της ομάδας μας, αποτελεί πρωτόγνωρη απόφαση όχι μόνο στα ιστορικά του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα βλέπουμε τις ποινές-χάδι που επιβάλλει ο Αθλητικός Δικαστής, σε άλλες ομάδες σε παρόμοια ή ακόμα χειρότερα συμβάντα.

Ο ΑΠΟΕΛ δε θα παραμείνει αδρανής, σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε έφεση κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να αποδείξουμε την μη ορθότητα της απόφασης του. Γιατί αυτή η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή δεν είναι μόνο άδικη αλλά και επικίνδυνη προς το ίδιο το άθλημα.

Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα διακοπής αγώνων, χωρίς να εφαρμόζονται οι σωστές διαδικασίες και στερεί από τον ΑΠΟΕΛ, την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τίτλο. Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος, δεν ανέφερε ποτέ από που προήλθε η κροτίδα. Επίσης ο διαιτητής δεν ζήτησε ποτέ από την Αστυνομία, την εγγύηση παροχής ασφάλειας για να συνεχίσει τον αγώνα. Ο διαιτητής είναι προφανές ότι δεν είχε ούτε τον χαρακτήρα ούτε την θέληση να το πράξει και ο Αθλητικός Δικαστής αντί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται και να τελειώνουν εντός του αγωνιστικού χώρου, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Ταυτόχρονα με την Έφεση, ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει και σε καταγγελία σε σχέση με τις ενέργειες της Αστυνομίας και των υπεύθυνων ασφαλείας του Σταδίου. Με 400 άτομα στην κερκίδα μας, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στους υποτυπώδεις ελέγχους, με αποτέλεσμα να ζήσουμε το φιάσκο της σύλληψης ατόμου, που αντί στο γήπεδο εκείνη την ώρα έπαιρνε τον σκύλο του περίπατο ενώ άλλο άτομο μπήκε στην κερκίδα των φιλοξενούμενων χωρίς υπόδειξη εισιτηρίου και χωρίς κάρτα φιλάθλου. Και επί τούτου, θα ζητηθούν αποζημιώσεις από όλους όσους φέρουν την ευθύνη, για τις ζημιές που έχει ήδη υποστεί η ομάδα μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: SportImages.com.cy

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα