Φράιμπουργκ - Λειψία 1-5: Έκανε... περίπατο και πάει για «repeat»

Φράιμπουργκ - Λειψία 1-5: Έκανε... περίπατο και πάει για «repeat»

bet365

H Λειψία «τελείωσε» από το ημίχρονο τον ημιτελικό με τη Φράιμπουργκ, την οποία συνέτριψε με 5-1 εκτός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, στον οποίο θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της. MVP ο Όλμο, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Γκβάρντιολ.

H Λειψία την προηγούμενη σεζόν νίκησε στα πέναλτι την Φράιμπουργκ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, κατακτώντας το πρώτο της μεγάλο τρόπαιο και φέτος είναι αποφασισμένη για το «repeat». Οι Ταύροι συνέτριψαν τους περσινούς φιναλίστ εκτός έδρας με 5-1, με «show» στο πρώτο μέρος και προκρίθηκαν στον φετινό τελικό, στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στην ομάδα που θα νικήσει στο Στουτγκάρδη - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3/5, 21:45).

MVP των κυπελλούχων ήταν ο Ντάνι Όλμο, ο οποίος σκόραρε και έκανε χατ τρικ με... ασίστ! Στο 13' ο Χάλστενμπεργκ έβγαλε τη σέντρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 15' ο Όλμο έκανε την πάσα και ο Χένρικς εκτέλεσε για το 0-2. Στο 37' ο Σομποσλάι έκανε το 1-2 με τον Όλμο και πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο 24χρονος Ισπανός «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων με την τρίτη του ασίστ και ο Ενκουνκού με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-4.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 58' όταν ο Γκβάρντιολ ανέτρεψε τον Σαλάι στο ημικύκλιο πριν βγει τετ α τετ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 75ο λεπτό ο Σαλάι έβγαλε τη σέντρα και ο Γκρέγκοριτς με καρφωτή κεφαλιά μείωσε το σκορ. Στο 90+8' ο Σομποσλάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα