Φράιμπουργκ - Λειψία 2-4 πεν. (1-1 παρ.): Κυπελλούχοι οι Ταύροι για πρώτη φορά στην ιστορία τους (vid)

Newsroom
Φράιμπουργκ - Λειψία 2-4 πεν. (1-1 παρ.): Κυπελλούχοι οι Ταύροι για πρώτη φορά στην ιστορία τους (vid)

bet365

Τρίτη και... φαρμακερή για τη Λειψία. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 57', οι Ταύροι ισοφάρισαν, έστειλαν το ματς στην παράταση και λύγισαν την αντίσταση της Φράιμπουργκ στα πέναλτι (4-2), κατακτώντας το παρθενικό Κύπελλο της ιστορίας της.

Το διαρκές κυνήγι για ένα τρόπαιο, για μία χειροπιαστή διάκριση, έλαβε τέλος για τη Λειψία. Στον τρίτο της τελικό Κυπέλλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια (μετά το 2019 και το 2021), ο Ντομένικο Τεντέσκο ήταν εκείνος που έμελλε να την οδηγήσει στην κούπα, μετά από έναν δραματικό τελικό κόντρα στην πρωτάρα, Φράιμπουργκ, που κρίθηκε στα πέναλτι (1-1 παρ., 2-4 πεν.).

Σε ένα γεμάτο παιχνίδι από το πρώτο μέρος στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, οι Αετοί ήταν εκείνοι που πάτησαν καλύτερα στο ξεκίνημα και κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς, χάρη στο γκολ του Έγκεσταϊν στο 19'. Το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη Λειψία να κυνηγά επί ίσοις όροις την ισοφάριση. Αυτό, όμως, άλλαξε λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας. Ο Χάλστενμπεργκ άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο βλέποντας την απευθείας κόκκινη κάρτα και έκανε ιδανικές τις συνθήκες για την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ ώστε να επικρατήσει.

Ωστόσο, η Λειψία διέψευσε τη θεωρία και παρουσιάστηκε καλύτερη μετά την αποβολή, φτάνοντας, μάλιστα, στην ισοφάριση στο 76'! Ποιος άλλος, ο συνήθης ύποπτος Κρίστοφερ Ενκουνκού έφερε το ματς στα ίσα και έδωσε τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης στην ομάδα του, φτάνοντας τα 34 γκολ και τις 20 ασίστ στη φετινή ονειρική του σεζόν!

Η Λειψία άντεξε μέχρι τα 90', δεν πτοήθηκε απέναντι στη φλύαρη και άστοχη Φράιμπουργκ (11 τελικές στην παράταση, καμία στον στόχο) κι έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί επικράτησε η ψυχραιμία των Ταύρων, οι οποίοι με τέσσερις σερί εύστοχες εκτελέσεις μετέφεραν το βάρος στην πλευρά των Αετών. Και οι Γκίντερ, Ντεμίροβιτς χρίστηκαν «μοιραίοι», με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και τον δεύτερο στο οριζόντιο.

Τα πέναλτι:

  • 0-1 Ενκουνκού
  • 1-1 Πέτερσεν
  • 1-2 Όρμπαν
  • Αστόχησε ο Γκίντερ
  • 1-3 Όλμο
  • 2-3 Σλότερμπεκ
  • 2-4 Ενρίκς

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα