Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου καθώς με το 3-1 δεν άφησε περιθώρια ονείρων στον μαχητή ΠΑΣ Γιάννινα. Τα 2 γκολ του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο τέλειωσαν νωρίς τον ημιτελικό. Μόλις για 5' ο «Άγιαξ» ξαναμπήκε στο... κόλπο με το γκολ του Καρτάλη, πριν ο Μπρούμα διαμορφώσει το τελικό σκορ. Kόκκινη ο Χολέμπας στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική φορά (θα αντιμετωπίσει ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ). Νίκησε 3-1 στο Φάληρο τον ΠΑΣ Γιάννινα, χάρη σε δύο γκολ του Αραμπί και ένα του Μπρούμα. Ο Καρτάλης είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 για τους Ηπειρώτες. Αποβλήθηκε στο 90' ο Χολέμπας.

Έτσι έπαιξαν:

Ο Σα βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ για τον Ολυμπιακό, που παρατάχθηκε με 3-4-3. Τριάδα στην άμυνα με Χολέμπας, Παπασταθόπουλο και Σεμέδο. Αριστερά και δεξιά ως μπακ - χαφ κινήθηκαν οι Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Καμαρά και Εμβιλά. Στη γραμμή κρούσης η τριάδα απαρτιζόταν από Μπρούμα, Μασούρα και Αραμπί.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν. Δεξιός μπακ ο Σάλιακακς, αριστερός ο Πίρσμαν, οι Εραμούσπε - Παντελάκης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κάστρο και Ντομίνγκες αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι. Ο Παμλίδης ξεκίνησε στο δεξί φτερό, ο Ελευθεριάδης στο αριστερό και ο Καρτάλης κινήθηκε πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

«Τρελός» ρυθμός και πίεση ψηλά

Ο ρυθμός με τον οποίο μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά γρήγορος. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΣ πίεζαν ψηλά και η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 4', με την άστοχη κεφαλιά του Αραμπί από τη σέντρα του Μασούρα. Οι Ηπειρώτες απάντησαν με το σουτ του Ελευθεριάδη μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Σα. Ο Μπρούμα στο 13' εξαπέλυσε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε. Τα δύο απανωτά κόρνερ που εκτέλεσε ο Καρτάλης, στο 14' και στο 15' προκάλεσαν ανησυχία στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, ενώ το σουτ του Ελευθεριάδη στο 15' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ήταν καταπληκτικός ο τρόπος και η συχνότητα με την οποία άλλαζαν πλευρές σε όλο το πρώτο ημίχρονο Μασούρας και Μπρούμα. Στο 18' ο Σεμέδο έκανε αβίαστο λάθος δίνοντας πάσα στον Ελευθεριάδη, αλλά ο Παπασταθόπουλος έσπευσε να το διορθώσει. Στο ίδιο λεπτό ο Λοντίγκιν σταμάτησε και πάλι τον Αραμπί, ο οποίος τραβιόταν πολλές φορές μακριά από την περιοχή του ΠΑΣ για να πάρει μπάλα και να τη σπάσει είτε δεξιά είτε αριστερά. Μασούρας και Μπρούμα εκτός από το γεγονός ότι άλλαζαν πλευρές και ήταν εξαιρετικοί, στο 22' συνεργάστηκαν με κινηματογραφικό τρόπο, ώσπου η μπάλα έφτασε στον Αραμπί, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο κίπερ του ΠΑΣ.

Τα δύο γκολ του Αραμπί

Τόσο ο Ανδρούτσος από δεξιά όσο και ο Ρέαμπτσιουκ από αριστερά κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα στο 45λεπτο και από μια κούρσα του Μολδαβού προήλθε το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Όλεγκ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπρούμα σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πίρσμαν. Ο Πολωνός διαιτητής Pawel Raczkowski καταλόγισε πέναλτι, το οποίο στο 26' αξιοποίησε ο Αραμπί γράφοντας το 1-0.

Στα λεπτά που ακολούθησαν Παπασταθόπουλος και Μιλιντσεάνου έδιναν μπόλικες μάχες, ενώ οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να φεύγουν ταχύτατα στην επίθεση από τα άκρα. Πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, ο Αραμπί κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά δίχτυα. Στο 41' ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μαροκινό, ο οποίος αφού ντρίμπλαρε τον Σάλιακα, σούταρε και «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν (2-0).

Το 4-4-2 του Γιαννίκη και το 2-1 με Καρτάλη

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Κρίζμαν και Μπρένερ μπήκαν στο ματς, με αποτέλεσμα το 4-2-3-1 να γίνει 4-4-2. Ο Κρίζμαν πήγε στην κορυφή μαζί με τον Μιλιντσεάνου, ο Καρτάλης πέρασε αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Μπρένερ στην απέναντι πλευρά. Λίγο μετά τη σέντρα ο Ολυμπιακός έφτασε μια... ανάσα από το 3-0, όταν έπειτα από ασυνεννοησία του Λοντίγκιν με τον Εραμούσπε, ο Αραμπί πλάσαρε και την τελευταία στιγμή ο Αργεντινός έβαλε το γόνατο διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 50' οι Ηπειρώτες έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθώς έβαλαν γκολ.

Ο Πίρσμαν από αριστερά έδωσε στον Καρτάλη, αυτός επιχείρησε συρτό, δεξί σουτ έξω από την περιοχή το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σα (2-1). Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό, στο 53' ο Παντελάκης παραλίγο να γράψει το 2-2, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, σε μια στιγμή αδράνειας των «ερυθρόλευκων» μετόπισθεν.

Το... σόλο του Μπρούμα και η διακοπή λόγω Ραμαζανίου

Αυτό που δεν κατάφερε ο Παντελάκης, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο Μπρούμα. Ο Καμαρά έκανε κούρσα, διέσχισε πολλά μέτρα στο γήπεδο, έδωσε στον Αραμπί μέσα στην περιοχή και δεξιά. Ο Μαροκινός έδωσε τη μπάλα στον Μπρούμα, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το σημείο του πέναλτι και διαμόρφωσε το 3-1 στο 56'. Αμέσως μετά το παιχνίδι διεκόπη για λίγο, καθώς λόγω του Ραμαζνίου (οι πιστοί δεν επιτρέπεται να φάνε και να πιουν κάτι από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου) οι Καμαρά, Αραμπί, Εμβιλά, Λαλά, Χασάν και Μπρούμα πήγαν στην άκρη του γηπέδου για να τσιμπήσουν κάτι και να πιουν νερό.

Από τη στιγμή που έβαλε το γκολ ο Μπρούμα μέχρι να γίνει αλλαγή, στο 71', το παιχνίδι ήταν... one man show. Ο Πορτογάλος έχασε ευκαιρία στο 64', στο 65' και στο 67'. Ειδικά στο 65', βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, αλλά νικήθηκε. Όλα τα λεφτά ήταν το βλέμμα του Μασούρα, στον οποίο δεν έδωσε τη μπάλα ο Ίβηρας εξτρέμ. Στο 70' ο Κάστρο ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σεμέδο, δίχως όμως να καταλογιστεί παράβαση από τον ρέφερι.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις. Έκαναν απανωτά λάθη, έχαναν τις θέσεις τους και έμοιαζαν συμβιβασμένοι με την ιδέα πως δεν μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί σε βάρος τους. Στο 77' ο Μασούρας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε. Στο 85' ήταν η σειρά του Μπρένερ να ζητήσει πέναλτι από μαρκάρισμα του Χολέμπας, αλλά ούτε σε αυτήν την περίπτωση έκρινε ο Πολωνός ότι έγινε αντικανονικό μαρκάρισμα. Στο 90'+1' το σουτ του Σάλιακα πέρασε άουτ, ενώ στο 90'+2' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Κάργα στον Ανδρούτσο. Το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό.

MVP: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε δύο γκολ, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στη φάση του τρίτου γκολ. Ο Μαροκινός ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο πιο καθοριστικός, αυτός που έβαλε τις βάσεις για να κατακτηθεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όσο το παιχνίδι έμενε στο 0-0, ο ΠΑΣ ήλπιζε. Ο Πίρσμαν, ωστόσο, άπλωσε το χέρι όταν σούταρε ο Μπρούμα στο 25', με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Αραμπί το αξιοποίησε και άνοιξε ο δρόμος για την «ερυθρόλευκη» επικράτηση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπρούμα έκανε εξαιρετικό 70λεπτο. Προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ, έβαλε γκολ, θα μπορούσε να βάλει περισσότερα αν ήταν πιο ουσιαστικός. Από κοντά του όμως και ο Μασούρας. Αυτοί οι δύο και ο Αραμπί συνέθεσαν φοβερή τριάδα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χοσέ Χολέμπας είδε κίτρινη στο 52' και μία δεύτερη στο 90', την οποία θα μπορούσε να αποφύγει. Εκνευρίστηκε μετά το μαρκάρισμα που του έκανε ο Κάστρο, με αποτέλεσμα να απαντήσει και να αποβληθεί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Πολωνός διαιτητής Pawel Raczkowski είχε μπόλικη δουλειά είναι η αλήθεια. Υπήρξαν μπόλικα μαρκαρίσματα μέσα στις δύο περιοχές, αλλά πέναλτι καταλόγισε μόνο στη φάση του χεριού που έκανε ο Πίρσμαν. Από εκεί και πέρα, ήταν σωστή η αποβολή του Χολέμπας, όπως και οι περισσότερες κίτρινες κάρτες που μοίρασε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πέρασε άξια στον τελικό. Έχει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάντως είναι άξιος συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που έκανε. Αν είχε καταλήξει στα δίχτυα η κεφαλιά του Παντελάκη και είχε γίνει το 2-2, ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πάντως σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι» άξια πέρασαν στον τελικό, με τους Αραμπί και Μπρούμα να κάνουν τη διαφορά.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83' Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (90'+2' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84' Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69' Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46' Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46' Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69' Λώλης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα