«ΠΑΣ μπορείς και ας πανηγυρίσουμε με… τηλεδιάσκεψη» (vid)

Γιώργος Ντυμένος
«ΠΑΣ μπορείς και ας πανηγυρίσουμε με… τηλεδιάσκεψη» (vid)

bet365

Οι Βαγγέλης Κοντογουλίδης και Γιώργος Σαϊτιώτης θυμούνται μέσω του gazzetta.gr τη «μαγική» νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 2007 και στέλνουν το δικό τους «μήνυμα» στον «Αγιαξ της Ηπείρου» ενόψει του αποψινού ημιτελικού με τους «ερυθρόλευκους»

AEK - ΠΑΟΚ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κορυφαίο live. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και για 3η φορά θα διεκδικήσει την παρουσία του σε έναν μεγάλο τελικό.

Οι προηγούμενες δύο ήταν τις σεζόν 2006/07 και 2009/10, όταν και έμεινε εκτός από την ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, τις ομάδες μάλιστα που μετέπειτα κατέκτησαν το τρόπαιο.
Οι Βαγγέλης Κοντογουλίδης και Γιώργος Σαϊτιώτης δεν χρειάζονται συστάσεις. Αμφότεροι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον «Αγιαξ της Ηπείρου», πανηγύρισαν ανόδους και στα 4,5 και 4 χρόνια που φορούσαν τη φανέλα του αντίστοιχα, τίμησαν όσο λίγοι τον «ταύρο» και ήταν παρόντες και στις δύο μεγάλες του πορείες στη διοργάνωση.
Μάλιστα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη «μαγική» βραδιά της 31ης Ιανουαρίου του 2007, όταν ο ΠΑΣ, αν και «νεοφώτιστος» στη Β’ Εθνική όπως λέγονταν, άφησε εκτός από την προημιτελική φάση τους «ερυθρόλευκους», αφού τη νίκη του με 2-0 στους «Ζωσιμάδες» διαδέχθηκε τότε η γλυκεία ήττα του Φαλήρου με 2-1. Σκορ που διαμορφώθηκε από το «θρυλικό» πλέον γκολ του πρώτου, σε μία στιγμή που έχει αποτυπωθεί ανάγλυφα στη μνήμη όλων.
Οι δύο «μπομπέρ» του παρελθόντος γύρισαν, μέσω του gazzetta.gr, τον χρόνο πίσω και μίλησαν για εκείνα τα δύο παιχνίδια με τους Πειραιώτες και όχι μόνο, αφού θυμήθηκαν και την πορεία τους στα Γιάννινα. Από τα όσα μας είπαν γίνεται εύκολα αντιληπτό το πώς αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο. Απολαύστε τους, κυρίως όταν η συζήτηση πήγε στα άδεια γήπεδα του σήμερα…

«ΠΡΙΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΗΝ ΦΑΜΕ 5-6 ΓΚΟΛ»

Τι σκεφτόσασταν πριν το πρώτο ματς της σειράς με τον Ολυμπιακό;
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ:«Ηταν κάτι πολύ καλό για εμάς που ήρθε ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα. Η ομάδα μόλις είχε ανέβει στη δεύτερη κατηγορία και δεν είχαμε άγχος. Το όποιο άγχος ήταν στον Ολυμπιακό. Εκείνος ήταν το φαβορί. Παίξαμε χωρίς άγχος και μας βγήκε».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Πριν το πρώτο ματς είχαμε παιχνίδι για το πρωτάθλημα στην Καλαμάτα και χάσαμε (σ.σ. 1-0). Χάσαμε γιατί το μυαλό μας ήταν στο ματς της Τετάρτης,. Το περιμέναμε πώς και πώς. Πιο πολύ για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Κανείς δεν σκέφτονταν τότε πως θα έπαιρνε τέτοια τροπή η σειρά, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι. Να παίξουμε και ότι βγει».
Ενδιάμεσα, πώς κύλησαν οι ημέρες μέχρι τη ρεβάνς;
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ:«Ολες τις ημέρες που μεσολάβησαν ο κόσμος μας έλεγε στο δρόμο ‘μπορούμε’, ‘πάμε για την πρόκριση’ και λογικά. Ο κάθε φίλαθλος ελπίζει πάντα για την ομάδα του. Να σου πως και εμείς μέσα μας μετά το 2-0 αρχίζαμε να το πιστεύουμε. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός και έφερνε συνεχώς μεγάλα σκορ. Πήγαμε στη ρεβάνς με στόχο το μηδέν ή έστω να μην δεχθούμε πολλά γκολ. Στο ημίχρονο που ήταν 0-0 αρχίσαμε να το πιστεύουμε περισσότερο».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Εγώ θα σου πω χαρακτηριστικά πως άνθρωποι της ομάδας μας έλεγαν ‘πάμε γερά για την πρόκριση’, έκαναν την ομιλία τους και λογικά να μας ‘πορώσουν’ και εμείς μεταξύ μας σκεφτόμασταν ‘να μην δεχθούμε πολλά γκολ, μην φάμε 5-6 γκολ’, ήταν και το Καραϊσκάκη γεμάτο (σ.σ. γέλια). Στη διάρκεια του ματς αρχίσαμε να το πιστεύουμε ότι μπορούμε».

«ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟΝ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ, ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕ»

-Βαγγέλη, τι θυμάσαι από τη φάση του 2-1; Είναι ένα γκολ που πλέον έχει μείνει στην ιστορία
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Στο γύρισμα του Κασναφέρη έκανα να πάω στην πορεία της μπάλας και άλλαξα κατεύθυνση, ευελπιστώντας πως θα τη δώσει πίσω (σ.σ. ο Ζεβλάκοφ) και ίσως προλάβω να πιέσω την πάσα, Με το που έγινε το λάθος και έκανα τα πρώτα βήματα, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να μην περάσω τον Νικοπολίδη. Ημουν σίγουρος πως δεν θα με αφήσει, θα μου κάνει φάουλ και ας πάρει κόκκινη. Είχαν το σκορ. Το αβαντάζ εκείνη τη στιγμή και σκέφτηκα να το κάνω αμέσως. Πέτυχε…«.
-Και ο πανηγυρισμός σου έχει γράψει ιστορία.
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Ηταν κάτι αυθόρμητο. Πραγματικά. Και δεν μπορούσε ο κόσμος να σε βρίσει και ήταν απόλυτη ησυχία,. Ηταν κάτι πολύ ωραίο».
-Στα αποδυτήρια μετά;
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Πετάγαμε μπουκάλια, όλοι ήταν μέσα. Είχε γίνει ένας πανικός. Τα… κάναμε μπάχαλο (σ.σ. γέλια). Τέτοιες ευκαιρίες δεν σου τυχαίνουν συνέχεια, Ελπίζαμε πλέον σε έναν τελικό.
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ:«Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα. Με πήγαν αμέσως για αντί ντόπινγκ. Δεν έζησα τίποτα, με πήγαν κατευθείαν εκεί».

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΠAIΡΝΑΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ»

-Μετά παίξατε με την ΑΕΛ, ενώ «παλεύατε» και για την άνοδο.
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Την ημέρα του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΛ έκανα χειρουργείο. Εγώ θα άλλαζα έναν τελικό Κυπέλλου με ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. 100% θα το άλλαζα. Δεν συμβαίνει συχνά, ιδίως σε επαρχιακές ομάδες. Θα ήταν όνειρο».
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Μόνο αν μου έλεγες πρωτάθλημα Ελλάδος δεν θα το άλλαζα (σ.σ. γέλια). Εννοείται Κύπελλο, δεν συγκρίνεται. Βλέπεις ο ΠΑΣ και πολλές ομάδες έχουν πέσει και έχουν ανέβει ξανά».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Γιώργο σκέψου τι στιγμές θα ζούσαμε στη Νομαρχία αν πέρναμε το Κύπελλο. Τι θα γίνονταν… »
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Πανικός. Εδώ τον Ολυμπιακό αποκλείσαμε και έγινε χαμός. Σκέψου τι θα γίνονταν αν έρχονταν ένα τρόπαιο».

«Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ»

-Ο φετινός ΠΑΣ έχει ελπίδες;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Ο Ολυμπιακός είναι 2-3 σκαλιά πάνω από όλους. Ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει τη ζημιά, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνει το λάθος ο Ολυμπιακός και να τον υποτιμήσει. Αν το κάνει αυτό, ο ΠΑΣ είναι ικανός. Μην ξεχνάμε πως φέτος στα Γιάννινα ήρθαν 1-1 και στο Καραϊσκάκης έχασε στο τέλος».
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Παρακολουθώ τον ΠΑΣ. Οπως είπε ο Βαγγέλης ο Ολυμπιακός είναι σκάλες πάνω. Ομως ο ΠΑΣ παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και παίρνει αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει ως υπέρ του πως ουσιαστικά έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, άρα όλο το βάρος του πέφτει πλέον στο Κύπελλο. Με εμάς για παράδειγμα είχε στο πρώτο ματς ορισμένες ελλείψεις, αλλά τώρα δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές».

«ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ»

-Τι θυμάστε από εκείνη την ομάδα του ΠΑΣ, μετά από τόσα χρόνια που παίζατε μαζί;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Είναι δύο κομμάτια. Το εξωαγωνιστικό και το αγωνιστικό, που μπορεί και να συνδέονται μεταξύ τους. Στο πρώτο ήταν τα πολύ καλά αποδυτήρια που είχαμε, ειδικά τα τρία πρώτα χρόνια, θα εξαιρέσω ίσως τη χρονιά της Super League γιατί εκεί υπήρξε μία διάσπαση. Ομως κυρίως τα χρόνια της Β’ τα αποδυτήριά μας ήταν τέλεια. Γιώργο θυμάσαι; Πηγαίναμε για φαγητό 6-7 άτομα μαζί, για καφέ. Υπήρχε ένα πολύ καλό δέσιμο. Και όσοι συνεχίζαμε από παλαιότερα και όσοι έρχονταν. Αυτό ήταν το κλειδί.
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Είχαμε καταπληκτικό κλίμα. Ακόμη και τώρα έχουμε κρατήσει επικοινωνία και είμαστε φίλοι. Μας έχουν μείνει πράγματα να θυμόμαστε. Ο Βαγγέλης έχει ζήσει και την άνοδο από τη Γ’ στη Β’, ακόμη μία όμορφη στιγμή. Είχαμε πολύ καλό κλίμα. Για αυτό και μας αγάπησε ο κόσμος. Είχαμε χημεία. Δεν βγάζαμε προβλήματα, μας έβλεπε ο κόσμος ενωμένους».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Γιώργο ήταν και πιο ρομαντικά τότε τα πράγματα.
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Σίγουρα και αυτό. Μας έβλεπαν όλους μαζί έξω και μας έλεγαν ‘που πάτε όλοι’ (σ.σ. γέλια)».

«ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΣ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ»

-Πιο έντονα τι έρχεται στη μνήμη σας;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ:«Θυμάμαι πάρα πολύ την περίοδο των αγώνων με τον Ολυμπιακό στα θετικά. Στα αρνητικά ακόμη και τώρα αναρωτιέμαι γιατί και πώς έγινε το 1-1 με την Καλαμάτα στους Ζωσιμάδες (σ.σ. 31η αγωνιστική της σεζόν 2007/08). Με 10 παίκτες η Καλαμάτα, προηγηθήκαμε εμείς και τελικά έληξε 1-1 και χάσαμε την άνοδο. Αυτό που αντιμετωπίσαμε μετά δεν θα το ξεχάσω. Κάναμε να φύγουμε 2 ώρες από το γήπεδο. Ηταν μία πολύ δυσάρεστη στιγμή. Είχαμε χάσει την άνοδο μέσα από τα χέρια μας.
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ:«Θα θυμάμαι πάντα όταν πήγαμε στους 4 του Κυπέλλου και την άνοδο, τη φιέστα τότε στους «Ζωσιμάδες». Η αρνητική για μένα στιγμή παραμένει ακόμη και τώρα η φυγή μου από τον ΠΑΣ. Ηθελα να μείνει 1-2 χρόνια ακόμη»

«Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ… ΚΥΝΗΓΗΤΟ»

-Θα μπορούσατε να είχατε πετύχει το κάτι παραπάνω;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ:«Η ομάδα ήταν πολύ καλή, αλλά δέχονταν και πολύ… κυνηγητό. Πάρα πολύ. Με διαιτησία είχαμε προβλήματα και πολλά άλλα. Οπου και να πηγαίναμε γίνονταν χαμός, ήταν κόκκινο πανί και ο πρόεδρος. Ολες οι ομάδες ήθελαν να κερδίσουν τον ΠΑΣ.
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Η καλύτερη χρονιά που έπρεπε να ανέβουμε ήταν τότε που αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Είχαμε προβλήματα όπως είπε ο Βαγγέλης, αλλά εκείνη τη χρονιά είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή και το Αιγάλεω στο Κύπελλο. Θα μπορούσαμε να είχαμε ανέβει νωρίτερα. Χάσαμε την άνοδο με αδιάφορες ομάδες και έπρεπε να είχαμε ανέβει νωρίτερα».

«ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ‘ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ’»

-Θα… ζηλέψετε που θα δείτε σήμερα το παιχνίδι από την τηλεόραση;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ:«Εγώ δεν ζηλεύω το ποδόσφαιρο τώρα. Το προϊόν που βλέπω δεν μου αρέσει πλέον. Νοσταλγώ και ζηλεύω όμως τις στιγμές εκείνες και τον παλμό του γεμάτου γηπέδου των 'Ζωσιμάδων'. Με τα…τούβλα που έριχνε ο Γιώργος (σ.σ. γέλια). Ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν, όμως ήμασταν εκεί και ο κόσμος στήριζε».
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ:«Νοσταλγώ και εγώ εκείνες τις στιγμές. Βλέπω στο ίντερνετ και ανεβάζω κάποια βίντεο στα social, αλλά όπως είπε και ο Βαγγέλης δεν σου κάνει αίσθηση το άδειο γήπεδο. Εδώ θέλω να σου πω κάτι. Ξέχωρα από την πικρία που έχω για το ότι έφυγα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Χριστοβασίλη γιατί κρατάει την ομάδα τόσα χρόνια σε ένα καλό επίπεδο. Μπορεί ο κόσμος καμιά φορά να απογοητεύεται και να λέει ΄πούλα και φύγε’ και άλλα, όμως πρέπει να σκεφτόμαστε και το αν υπάρχει ο επόμενος ή απλά λέμε ένα ‘πούλα’ και μετά το χάος. Φέτος η χρονιά είναι πάρα πολύ καλή. Συγχαρητήρια και στον κύριο Γιαννίκη, που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Ανέβασε παιδιά από τις ακαδημίες, κράτησε παιδιά από τη Β’ Εθνική και ήρθαν καλοί παίκτες όπως π.χ. ο Σαλιάκας που αξίζει να πάρει μία ευκαιρία στην Εθνική. Οπως και ο Κώτσιρας του Αστέρα. Καλό είναι στην Εθνική να καλούνται και παίκτες εκτός των μεγάλων ομάδων. Θα ήθελα να παίξω ξανά με μεγάλες ομάδες, αλλά χωρίς κόσμο δεν σου κάνει αίσθηση. Οι γενιές που παίζουν τώρα μπάλα σε άδεια γήπεδα, δεν μπορούν να το καταλάβουν. Είναι σαν να παίζεις φιλικό., Αν δεν έρθει ο κόσμος να σε εμψυχώσει, ακόμη και να σε βρίσει κάποιες φορές δεν το καταλαβαίνεις».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Φιλικά προετοιμασίας τα λέω εγώ».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ VAR»

ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Κάπως έτσι είναι. Και να του πω και κάτι σαν σέντερ φορ. Δεν μπορώ αυτό που γίνεται με το VAR. Μόλις σκόραρα ήθελα να πάω στα κάγκελα, να βγάλω φανέλα και να πανηγυρίσω. Τώρα θα έπρεπε να περιμένω 3-4 λεπτά να δω αν μετράει ή όχι. Σαν σέντερ φορ δεν μπορώ να κάτσω παγωμένος για να μου πουν αν μετράει ή όχι, Φεύγει εκείνη η αίσθηση της στιγμής».
-Ναι, αλλά αν ήσουν οφ σάιντ πχ;
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Ο Γιώργος εννοεί ένα οριακό γκολ. Για τον αυθόρμητο πανηγυρισμό της στιγμής».
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Γιατί με το VAR δεν γίνονται λάθη; Δεν υπάρχει Κυριακή που να μην διαμαρτύρονται οι ομάδες. Βλέπω παιχνίδια και δεν πανηγυρίζει κανένας. Κάτσε να δούμε αν 3 λεπτά πριν είχε βγει η μπάλα έξω ή 5 λεπτά πριν είχαμε χέρι (σ.σ. γέλια). Αυτό με το VAR και άδεια γήπεδα δεν μου αρέσει».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Εσένα δεν θα μπορούσαν να σου ακυρώσουν γκολ, γιατί έριχνες τούβλα έξω από την περιοχή. Τι θα έλεγαν; Η μπάλα είναι ξεφούσκωτη; (σ.σ. γέλια)».

«ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ… ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

-Θέλετε να κλείσουμε με μία ευχή για τον ΠΑΣ και τον αποψινό αγώνα;
ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: «Καλή επιτυχία στην ομάδα και της ευχόμαστε να προκριθεί».
ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ: «Μακάρι να γράψουν ιστορία τα παιδιά και να πάνε στον τελικό και ότι βγει. Ας το πάρουν και ας πανηγυρίσουμε με… τηλεδιάσκεψη γιατί στις πλατείες τώρα δεν μπορούμε (σ.σ. γέλια)».
Video: Βασίλης Τσίγκας
Photo Credit: Κώστας Τόπας
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα