Tι αλλάζει στη «μάχη» για την Ευρώπη μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα

Αντώνης Σαούλης
Tι αλλάζει στη «μάχη» για την Ευρώπη μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Η κλήρωση του Κυπέλλου δεν ξεδιάλυνε την κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά γνωρίζουμε πως δεν θα έχουμε και τελικό που ο Ολυμπιακός θα ρυθμίζει την Ευρώπη.

Τα play off να έχουν το δικό τους ενδιαφέρον φέτος (πέρσι οι πέντε θέσεις είχαν κριθεί πριν καν αρχίσει η διαδικασία μιας και ο Παναθηναϊκός ήταν τιμωρημένος) μιας και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι λιγότερα αλλά και οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές.

Ο 6ος Αστέρας Τρίπολης απέχει πέντε βαθμούς από τον 4ο ΠΑΟΚ. Ο 5ος Παναθηναϊκός μόλις δύο από τον Δικέφαλο του Βορρά και τρεις από την ΑΕΚ. Και όπως είναι γνωστό τα εισιτήρια είναι μόνο τέσσερα. Η για να ακριβολογούμε τρία μιας και ο Ολυμπιακός με το +16 θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα το πρώτο εισιτήριο το οποίο είναι και το μοναδικό για τα προκριματικά του Champions League.

Ο 2ος και ο 3ος του πρωταθλήματος θα βγουν στα προκριματικά του Europa Conference League και μένει μία θέση. Αυτή ανήκει στον Κυπελλούχο Ελλάδας. Και ουσιαστικά αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά και ν' αλλάξει τα πάντα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη δεν μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη από τα play off (τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια) αλλά μπορεί να το κάνει μέσω του Κυπέλλου.

Εάν περάσει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ θα διατηρήσει την... αγωνία για τον 4ο του πρωταθλήματος με την ομάδα των Ιωαννίνων να παίζει τα ρέστα της στον τελικό κόντρα σε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ με τους Δικέφαλους να παίζουν επίσης το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο (και) από το Κύπελλο.

Εάν στον τελικό προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι» και κατακτήσουν το Κύπελλο θα δώσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον 4ο του πρωταθλήματος. Εάν το χάσουν τότε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ θα «κλειδώσουν» την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή και ανάλογα το που θα τερματίσουν στο πρωτάθλημα θα κρίνουν και το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε λίγο πριν αρχίσουν τα play off και τα ημιτελικά του Κυπέλλου τα εισιτήρια έχουν ως εξής:

  • Προκριματικά Champions League=Ολυμπιακός
  • Προκριματικά Conference=Αρης
  • Προκριματικά Conference=ΑΕΚ
  • Προκριματικά Conference= Kυπελλούχος Ελλάδας ή ΠΑΟΚ ως 4ος στην βαθμολογία

Αλλά ειδικά τα τρία εισιτήρια του Europa Conference League είναι ορθάνοιχτα με 10 αγωνιστικές στα play off και τον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα στο κόλπο του Κυπέλλου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα