Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει άστρο, αλλά το άστρο το κυνηγάει ασταμάτητα…

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει άστρο, αλλά το άστρο το κυνηγάει ασταμάτητα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον φετινό Ολυμπιακό, που μοιάζει εφτάψυχος!

Πάμε…

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 έως το 77ο λεπτό. Αν κρατήσει το σκορ, μειώνει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους εφτά βαθμούς, 20 ολόκληρες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Όμως, ο Μπα ισοφαρίζει 1-1 και παραμένει το +10 για τον Ολυμπιακό.

PSV-Ολυμπιακός. Η PSV προηγείται έως το 88ο λεπτό. Αν κρατήσει το σκορ, περνάει αυτή στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και μένει έξω ο Ολυμπιακός. Όμως, ο Χασάν ισοφαρίζει και προκρίνεται ο Ολυμπιακός.

Άρης-Ολυμπιακός. Ο Άρης προηγείται έως το 86ο λεπτό. Αν κρατήσει το σκορ, περνάει αυτός στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και μένει έξω ο Ολυμπιακός. Όμως, ο Μπουχαλάκης ισοφαρίζει και προκρίνεται ο Ολυμπιακός.

Τρία παιχνίδια, όλα εκτός έδρας, σταθμοί για την πορεία του Ολυμπιακού στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος. Σε όλα έχανε, με τα παιχνίδια να πλησιάζουν στη λήξη τους. Σε όλα βρήκε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και πέτυχε τους στόχους του…

Τυχαίο;

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, σε ένα άλλο εκτός έδρας αγώνα του, είχαμε το Βόλος-Ολυμπιακός. Ο Βόλος κρατούσε το 1-1 έως το 81ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός, προερχόμενος από μία ήττα και μία ισοπαλία είχε χάσει τη μεγάλη διαφορά (έως και 15 βαθμούς είχε φτάσει από τον δεύτερο) του. Όμως, ο Εμβιλά βάζει ένα γκολ, ο Ολυμπιακός κερδίζει και πλέον είναι 14, 15 και 16 πόντους μπροστά από Άρη, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Τις προάλλες, πάλι εκτός έδρας, είχαμε το ΠΑΟ-Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ κέρδιζε 2-0 έως το 82ο λεπτό κι ήταν έτοιμος να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην πιο βαριά ήττα του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια. όμως, ο Ελ Αραμπί βάζει γκολ, η ήττα γίνεται 1-2 και μάλιστα στο 89’ ο Μασούρας χάνει την ευκαιρία του αγώνα για το 2-2…

Στο Καραϊσκάκη;

Ολυμπιακός-Ομόνοια. Πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ομόνοια κρατάει το ρευστό 1-0 έως το 92ο λεπτό και η ρεβάνς στην Κύπρο μοιάζει επικίνδυνη. Ο Ελ Αραμπί σκοράρει και κάνει το ασφαλές 2-0.

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ. Πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 0-0 παραμένει ως το 91’. Ο Χασάν σκοράρει και δίνει στον Ολυμπιακό τη νίκη και όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός-PSV. Πρώτο παιχνίδι της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός προηγείται έως το 82ο λεπτό με το εύθραυστο 3-2. Σκοράρει ο Μασούρας, κάνει το 4-2 κι όπως αποδείχθηκε στη ρεβάνς, στην ήττα 1-2, το γκολ του ήταν χρυσό, αφού χωρίς αυτό, η ομάδα του θα είχε αποκλειστεί.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ. Αμέσως μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, ο ΠΑΣ κρατάει το 0-0 στο Καραϊσκάκη έως το 93ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα μείωναν τη διαφορά τους στους εφτά κι οκτώ βαθμούς αντίστοιχα, 19 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Χασάν κάνει το γκολ κι ο Ολυμπιακός διατηρεί το +9 και το +10 από τους αντιπάλους του.

Προσέξτε, έχουμε καταμετρήσει εννιά παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός σκόραρε κρισιμότατα γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του σε κάθε διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά και φάση ομίλων), Γιουρόπα Λιγκ, πρωτάθλημα, Κύπελλο. Υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε στο 89’ στη Λεωφόρο με τη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα, είχε συμβεί και στο Πόρτο (0-2) με σπουδαία ευκαιρία του Χασάν στο 87’, αλλά και στα Γιάννινα (1-1) με το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε ως δήθεν οφσάιντ στο 91’!

Τα παραδείγματα φαίνεται να είναι…άπειρα. Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (3-0) ο ΠΑΟΚ έως το 77ο λεπτό είναι μέσα στο παιχνίδι χάνοντας με το εύθραυστο 1-0. Τα γκολ των Καμαρά και Βρουσάι κάνουν τη νλικη του Ολυμπαικού θρίαμβο. Υπάρχει παιχνίδι, στη Λαμία (6-0), στο οποίο ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ από το 85΄ έως το 87΄! Στην Τρίπολη (4-0) έβαλε δύο στο τελευταίο δεκάλεπτο και μέσα στο Καραϊσκάκη άλλα τέσσερα, δύο και δύο, στη Λάρισα και στο Βόλο επίσης στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν μη τι άλλο γίνεται κατάθεση ψυχής από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, ποτέ. Υπάρχει τύχη; Έχει άστρο ο Πέδρο; Ναι, είναι η απάντηση! Χρειάζεται κι η τύχη σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις. Αλλά ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι είναι πρωτίστως θέμα ρέντας όλο αυτό που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός;

Είμαστε στο 93ο λεπτό του χθεσινού αγώνα. Ο Άρης έχει κερδίσει φάουλ και στην εκτέλεση του διώχνει με κεφαλιά ο Παπασταθόπουλος προς τα δεξιά. Εκεί ο Καμαρά (παρεμπιπτόντως, στα 20 λεπτά στα οποία έπαιξε ήταν λες και βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο!) τρώει πολύ εύκολα την ντρίμπλα από τον Σίλβα κι ο εξτρέμ των γηπεδούχων σεντράρει προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί είναι ο Χολέμπας κι ο Μπεναλουάν. Πιο ψηλός ο στόπερ του Άρη, που στα τελευταία λεπτά έπαιξε σέντερ φορ, για να εκμεταλλευθεί την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Κρίστινσον δεν έχει κάνει έξοδο και το θέμα πια είναι απλό: είτε διώχνει ο Χολέμπας, είτε κάνει την κεφαλιά σχεδόν επ’ επαφής (γραμμή της μικρής περιοχής είναι και πιο μέσα) ο Μπεναλουάν και κατά πάσα πιθανότητα γίνεται το 2-1 και πάμε για παράταση! Ο Χολέμπας σηκώνεται εξίσου δυνατά με τον θηριώδη Μπεναλουάν, βρίσκει πρώτος την μπάλα, αυτή στη συνέχεια πάει στο κεφάλι του παίκτη του Άρη και φεύγει άουτ. Ο Μπεναλουάν κτυπάει το κεφάλι του Χολέμπας και αυτός πέφτει στο έδαφος-τυχερός που δεν υπέστη κάποια διάσειση.

Κι όχι, δεν θέλω να βγάλω…ήρωα τον Χολέμπας, αλλά κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες, ένδειξης θέλησης, πάθους, επιθυμίας για το αποτέλεσμα, κάνουν στο τέλος πολλές φορές τη διαφορά.

Ο Ελ Αραμπί μπήκε στα τελευταία λεπτά, γύρισε πίσω να μαρκάρει κι έκανε τρία φάουλ!

Ο Σωκράτης κι ο Ανδρούτσος έκαναν τάκλιν-καμικάζι.

Ο Μπα καθάριζε κάθε μονομαχία, μπαίνοντας με χίλια σε όλες.

Ο Φορτούνης κι ο Μασούρας κι ο Κάιπερς έκλεβαν μπάλες και έτρεχαν συνεχώς.

Ο Τιάγκο έκοβε και ξαναέκοβε και σε μία αντεπίθεση του Άρη έκανε φοβερή άμυνα.

Γιατί ενίοτε δεν είναι μόνο θέμα πόσο καλά θα παίξεις. Ο Ολυμπιακός μέσα σε ακριβώς μία εβδομάδα πήγε κι έπαιξε στην Ολλανδία, στο Βόλο και στον Χαριλάου. Στο Βόλο έχασε από το 39ο λεπτό τον Σεμέδο. Και τρεις μέρες πριν πάει στο Άιντχοβεν είχε χάσει και τον Βρουσάι από το 28ο λεπτό του αγώνα του με τον Άρη για το πρωτάθλημα.

Ναι, έχει και τύχη ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, αλλά την τύχη του την κυνηγάει σε κάθε παιχνίδι, σχεδόν σε κάθε κομμάτι κάθε παιχνιδιού του. Και κάπως έτσι μας μοιάζει για εφτάψυχος.

Άσχετο: Η εξυγίανση το προσπάθησε να σταματήσει τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Κύπελλο. Πέναλτι «από το πουθενά» είδε ο Φινλανδός διαιτητής και παρά την αντίθετη υπόδειξη του Πολωνού στο VAR επέμεινε! Πέναλτι είχε δώσει κι ο Ισπανός διαιτητής πέρυσι, στην προηγούμενη επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, κι έτσι ο ΠΑΟΚ τον είχε κερδίσει με 3-2 στο πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου…Είναι προφανές τι θα δούμε και στα ημιτελικά. Νομίζω ότι αφού δεν αρκεί ένα πέναλτι στα δύο παιχνίδια, χρειάζεται να δοθούν πλέον δύο πέναλτι, και στο ένα και στο άλλο ματς…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.