Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Για την πόλη και το σήμα στην καρδιά

Θοδωρής Βασίλης
Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Για την πόλη και το σήμα στην καρδιά

bet365

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έγραψε ιστορία με την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού γεμίζοντας χαρά και περηφάνια όλη την Ήπειρο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.
bwin - Άρης - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

«Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει». Αλμπέρ Καμύ.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας άγραφος κανόνας. Όταν βρίσκεις ομάδα αδύναμη δεν την ξεσκίζεις. Αν το κάνεις είσαι υπόλογος απέναντι στην ίδια την μπάλα. Αν το κάνεις μάλιστα απέναντι σε ομάδα με την ιστορία, την φανέλα και τον λαό του ΠΑΣ Γιάννινα κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δέχτηκε σκληρό πόλεμο, κάποιοι προσπάθησαν να τον ξεφτιλίσουν και να τον χρησιμοποιήσουν στα δικά τους παιχνίδια ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, και όχι τώρα αλλά από την αρχή της σεζόν. Η απάντηση του ΠΑΣ; Ο αγωνιστικός χώρος. Μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος, μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις, που παίζει ωραίο συνδυαστικό αλλά κυρίως ορθολογικό ποδόσφαιρο. Με έναν προπονητή κόσμημα που έχει κάνει απίστευτη δουλειά τα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Με το μικρότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος, με ποδοσφαιριστές μπολιασμένους με την σωστή νοοτροπία που υπηρετούν στο απόλυτο το σχέδιο της τεχνικής ηγεσίας, αλλά και με δύσκολες συνθήκες στα Γιάννενα για να μπορέσεις να φτιάξεις και να υποστηρίξεις ένα πλάνο

Για την πλειοψηφία του κόσμου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αποκλεισμένος από τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποτίμησαν τους Ηπειρώτες – και οι πράξεις τους με τα όσα έγιναν με την αναβολή στους Ζωσιμάδες και τον ορισμό του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο – αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τα όσα προηγήθηκαν γύρισαν μπούμερανγκ και αντίθετα, συσπείρωσαν τους παίκτες του Γιαννίκη. Το αίσθημα της αδικίας που υπήρχε στην πόλη για τις αποφάσεις της ΕΠΟ μετατράπηκαν σε οργή και πίστη. Και αν στο πρώτο ματς στο Αγρίνιο δεν το πήραν το μήνυμα στον επαναληπτικό στην Λεωφόρο το εμπέδωσαν.

​Υπόθεση δέκα λεπτών

Ένας ΠΑΣ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του, μπήκε στον αγώνα με στόχο να είναι αυτός που θα καθορίσει τις τύχες της πρόκρισης. Και το πέτυχε με έναν τρόπο που δεν μπορεί κανένας να τον αμφισβητήσει. Με όπλο την δυνατή του εκκίνηση είχε καταφέρει από το πρώτο δεκάλεπτο να καθαρίσει την πρόκριση.

Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό αλλά σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους που στο πρώτο ματς μετά το γκολ που είχε πετύχει έδωσε χώρο, συνέχισε την πίεση ψηλά και με ασφυκτικό πρέσινγκ (ο Καρτάλης βρισκόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου) κυκλοφορούσε εύκολα την μπάλα. Το 2-0 ήρθε άμεσα και από εκείνο το σημείο πλέον ήξερε καλά ότι η πρόκριση ήταν στα χέρια του. Παρά το 2-0 ο ΠΑΣ δεν σταμάτησε και ειδικά στο πρώτο μισάωρο η εμφάνισή του ήταν αυτή που έχει ονειρευτεί κάθε προπονητής. Εκμεταλλευόμενος ότι δεν υπήρχε ισορροπία στον Παναθηναϊκό έκλεβε εύκολα την μπάλα κι έβγαινε μπροστά με 5-6 παίκτες από τους οποίους οι μισοί πατούσαν περιοχή. Οι παίκτες του Γιαννίκη έβγαζαν μια τρομερή ένταση, ένα αδιανόητο πάθος (το αμυντικό δίδυμο ανίκητο τόσο στον αέρα όσο και χαμηλά) και θα μπορούσαν μάλιστα να πετύχουν και άλλο γκολ.

Μετά το ημίωρο και ο Παναθηναϊκός ανέβασε λίγο την απόδοσή του, αλλά ο τρόπος που απορροφούσε ο ΠΑΣ την πίεση ήταν ιδανικός. Στην επανάληψη, όπως ήταν λογικό η ομάδα έδωσε χώρο στον αντίπαλο, άλλωστε δεν χρειαζόταν η ίδια ένταση του πρώτου ημιχρόνου, και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. Και το κατάφερε εύκολα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκολ του Πούγγουρα ήταν η πρώτη τελική στην εστία του Λοντίγκιν.

Με αυτά και με αυτά ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έγραψε ιστορία. Πήρε μια πανάξια πρόκριση, την πρώτη του σε διπλά παιχνίδια κόντρα στο «τριφύλλι», με δύο νίκες χωρίς να έχει αγωνιστεί καν στην έδρα του. Μια πρόκριση 100% δίκαιη που ανήκει σε όλους. Στον Αργύρη Γιαννίκη για την ομάδα που παρουσίασε, για τους ποδοσφαιριστές που και στα δύο ματς τίμησαν με το παραπάνω την φανέλα της ομάδας, στην διοίκηση που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πολεμήσει τα παραφερνάλια της ΕΠΟ (είναι πρωτάκουστο να σου λέει ο πρόεδρος του Διαιτητικό ότι η αλλαγή έδρας είναι νομικά διάτρητη), στον κόσμο που έδειξε ότι δεν θα υποστεί την όποια αδικία από τα κέντρα αποφάσεων, αλλά και σε όλη την πόλη που κατάλαβε επιτέλους ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το καμάρι όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά ολόκληρης της Ηπείρου.

ΥΓ. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του «Άγιαξ της Ηπείρου» που φτάνει στους «4» του Κυπέλλου. Οι προηγούμενες ήταν το 2007 και το 2010. Τις δύο προηγούμενες φορές δεν τα κατάφερε, αλλά τώρα δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ, ανεξαρτήτου αντιπάλου.

ΥΓ1. Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο το αντιλαμβάνονται σαν μια αλληλουχία καφρίλας και χυδαιότητας. Οι μεγαλονοματαίοι έκαναν ότι γούσταραν, διαμόρφωσαν τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως αυτοί ήθελαν κι έραψαν το κοστούμι στα μέτρα τους. Ε όχι, η χυδαιότητα δεν αποτελεί καμία απάντηση. Δεν γίνεσαι χυδαίος επειδή είναι και ο άλλος, γίνεσαι χυδαίος γιατί το επιλέγεις. Γι αυτό και θα πρέπει πάντα να προβάλεις το πνεύμα και τον διάλογο αντί της απαξίωσης και του αχταρμά ακόμα και αν οι άλλοι προσπαθούν να σε βάλουν στο τρυπάκι μαζί μας ή εχθρός μας.

ΥΓ2. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν και οι σχετικές πληροφορίες λένε ότι η πρώτη κίνηση είναι να ανανεωθεί ο δανεισμός του Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Στα Γιάννενα τον πιστεύουν πολύ και θεωρούν ότι έχοντας πλέον προσαρμογεί τόσο στην πόλη όσο και στην ομάδα, αλλά και στο νέο στυλ παιχνιδιού, του χρόνου θα είναι η αποκάλυψη του ΠΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα