Οι δυνατές απαντήσεις του Τιάγκο Σίλβα και οι κερδισμένοι του ματς με τον Αρη

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Οι δυνατές απαντήσεις του Τιάγκο Σίλβα και οι κερδισμένοι του ματς με τον Αρη

bet365

Το παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Άρη μας έδωσε ωραίες αγωνιστικές ειδήσεις και μία από αυτές ήταν η εικόνα του Τιάγκο Σίλβα και όχι μόνο! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

href="https://sports.bwin.gr/el/sports?utm_source=display-dcm&utm_campaign=gazzetta&utm_content=c:26491.851&utm=" rel="sponsored nofollow">bwin - ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Πάντα σε εμάς τους αθλητικούς ρεπόρτερ μας αρέσουν και οι καλές ποδοσφαιρικές ιστορίες και οι παίκτες που έχουν κάτι να... πουν στο γήπεδο. Το ματς του href="https://www.gazzetta.gr/teams/olympiakos" target="_blank">Ολυμπιακού με τον href="https://www.gazzetta.gr/teams/aris">Άρη γνωρίζαμε εξαρχής πως λόγω της δυναμικής των δύο ομάδων δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κυρίως λόγω των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων καθώς έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά η PSV είχε στο μυαλό του δύο πράγματα. Πρώτον να βάλει βασικούς παίκτες που θα είχαν ακόμα πιο μεγάλο κίνητρο να δώσουν πράγματα αλλά και να προσπαθήσει να αρχίσει να δένει τη νέα άμυνά του.
Πιο αναλυτικά: ο Λαλά να βρει τα πρώτα του αγωνιστικά πατήματα και να μάθει ο Σωκράτης τον Μπα και αντίστοιχα ο Αφρικανός τον Σωκράτη μες στο γήπεδο καθώς οι δυό τους θα συγκροτήσουν το αμυντικό δίδυμο με την PSV.
Από τον Σωκράτη είδαμε ηρεμία, εμπειρία και αγωνιστικό χαρακτήρα. Από τον Λαλά είδαμε πολλά και καλά τρεξίματα και έναν παίκτη που θα βοηθήσει και επιθετικά.
Τους Χασάν και Κάιπερς προφανώς και δεν τους μάθαμε τώρα και ειδικά τον Αιγύπτιο που παραμένει killer. Υπάρχει ένα στοιχείο και ένα πρόσωπο όμως στο οποίο αξίζει να σταθούμε περισσότερο συγκριτικά με άλλους. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι ένας δημιουργικός χαφ και για να παίξεις καλή μπάλα θες καλούς δημιουργικούς μέσους. Παίκτες που να κρατούν τη μπάλα, να φτιάχνουν παιχνίδι και να απειλούν από τις στατικές φάσεις.
Αυτός είναι ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τον οποίο πίστεψαν στον Ολυμπιακό ότι όντως είναι ένας παίκτης ικανός να κάνει τη διαφορά. Που με βάση τα όσα έχουμε δει από αυτόν δεν είναι περίπτωση Πέπε.
Αντίθετα είναι μία ποιοτική μονάδα μες στο γήπεδο που έχει: ικανότητα στις στατικές φάσεις, καλό πόδι, τεχνική, δύναμη και κοντρολαρισμένο ποδοσφαιρικό κορμί.
Ένας παίκτης που βλέπει γήπεδο, φθείρει τον αντίπαλό του με φάουλ και που στις 10 συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό πριν τον αγώνα με τον Άρη είχε 2 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι. Στο δε ματς με τον Άρη βοήθησε και αμυντικά.
Μπορεί ο Τιάγκο Σίλβα να γίνει ο επόμενος... Βαλμπουενά του Ολυμπιακού; Τα στοιχεία που έχει και μας δείχνει στο γήπεδο αναδεικνύουν πως μπορεί. Αρκεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να μπορέσει να πάρει ακόμα περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια.
Όσο για το ματς με τον Άρη; Είδαμε ένα ωραίο, ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ματς αντάξιο της μεσοεπιθετικής ποιότητας των αντιπάλων και μακάρι να δούμε κάτι ανάλογο και στη ρεβάνς. href="https://www.gazzetta.gr/football/kypello-elladas/article/1563441/olympiakos-aris-2-1-vids">Άλλωστε αυτό το 2-1 υπέρ των Πειραιωτών είναι οριακό.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Το δίκαιο και το σωστό είναι να σταθούμε στους παίκτες της αρχικής 11άδας. Από αυτούς κυρίως στα λεγόμενα «νέα πρόσωπα».
Ο Τζολάκης, ναι, έχει μεγαλο ταλέντο αλλά θέλει ακόμα δουλειά - κάτι λογικό λόγω της ηλικίας του - και έχει... δρόμο. Κυρίως στο να εμπνέει περισσότερη σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ. Αξίζει να επενδύσει πάνω του ο Ολυμπιακός; Ναι αλλά με υπομονή και διαχείριση.
Ο Σωκράτης για πρώτο ματς βασικός είχε καλές τοποθετήσεις, καλές επεμβάσεις και έδειξε ποιότητα, εμπειρία και χαρακτήρα. Το σημαντικό είναι να μην αποδειχθεί σοβαρό το θέμα με τις ενοχλήσεις του με τον κόουτς Μαρτίνς πάντως στις δηλώσεις του να ξεκαθαρίζει πως πρόβλημα δεν έχει και απλά ίσως είχε κάποια κούραση. Κοινώς ότι δεν είχε τραυματισμό.
Ο Μπα από την άλλη ήταν αρνητικός και με συμμετοχή στη φάση του 1-1 που έχει βάλει αυτογκόλ.
Ο Λαλά έδειξε πως είναι τρομερό... τρεχαντήρι. Δυνατός και επιθετικογενής μπακ που απλά πρέπει να μάθει πιο καλά την ομάδα του και να βγάζει ακόμα πιο καλές αμυντικές καλύψεις. Ακόμα και έτσι για πρώτο ματς ήταν πολύ καλός και με τον φοβερό προσωπικό του τρόπο στο να κυνηγά και να εξαντλεί τους αντιπάλους του.
Ο Κάιπερς συνέχισε να βοηθάει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Είχε ασίστ και ήταν μέσα στις φάσεις. Δραστήριος και θετικός.
Ο Χολέμπας είχε την πρώτη του φετινή ασίστ στον Ολυμπιακό και έβγαλε νεύρο και αντίδραση.
Ο Βρουσάι προσπάθησε χωρίς να είναι το πιο καλό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά είχε καίρια συμμετοχή στη φάση του πρώτου γκολ.
Εάν θέλουμε να βρούμε τους... χαμένους του ματς θα εστιάσουμε περισσότερο στο τέρμα και σε Ραντζέλοβιτς και Βρουσάι. Κυρίως όμως στον Σέρβο ακραίο και πάντα με βάση τις απαιτήσεις που υπάρχουν για εκείνον. Εννοείται στους μεγάλους κερδισμένους είναι και ο Χασάν με τα δύο του γκολ αλλά τον Αιγύπτιο τον ξέρουμε και τέτοιες εμφανίσεις του δεν συνιστούν έκπληξη.
Υ.Γ. Επειδή στα σχόλια του live στείλατε πολλά πάνω για το θέμα της href="https://www.gazzetta.gr/football/kypello-elladas/article/1563384/olympiakos-me-vasikoys-ton-tzolaki-alla-kai-ton-kaipers-kontra-ston-ari">βασικής 11άδας. Ο Μαρτίνς είχε στην αρχική ενδεκάδα τον Χολέμπας, που ήταν ο βασικός του αριστερός μπακ για περίπου τη μισή χρονιά φέτος, τον Μπουχαλάκη που είναι εκ των βασικών του χαφ, τον Σωκράτη που αποκτήθηκε για να είναι στα βασικά πλάνα, τον Λαλά που ήρθε για βασικός δεξιός μπακ, τον Ραντζέλοβιτς που υπήρξε βασικός εξτρέμ και τον δεύτερο φορ του, τον Χασάν. Επίσης στα βασικά του πλάνα δηλαδή. Μιλάμε δηλαδή για τουλάχιστον έξι παίκτες και ενώ υπάρχει μπροστά ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ευρώπη. Ακόμα να θυμίσουμε πως στο ντέρμπι του 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ βασικοί είχαν ξεκινήσει οι Παπέ Σισέ, Τιάγκο Σίλβα και Βρουσάι, που δεν ήταν στους λεγόμενους βασικούς. Ο οποίος Βρουσάι ήταν βασικός και στο κομβικό ματς στη Μασσαλία για το Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.