H UEFA μένει στα λόγια κι η ΕΠΟ την "γράφει" και κάνει ό,τι γουστάρει…

H UEFA μένει στα λόγια κι η ΕΠΟ την "γράφει" και κάνει ό,τι γουστάρει…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και την χθεσινή "παρέμβαση" της UEFA.

Είναι πραγματικά απίστευτο το σκηνικό που διαδραματίζεται αυτό τον καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον τελικό του Κυπέλλου-να ξεφτιλίζονται οι πάντες και τα πάντα, επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι…

Βγήκε λοιπόν χθες ο επιτετραμμένος των FIFA κι UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δήλωσε κάποια πράγματα, επισήμως, μέσα από την ιστοσελίδα της ίδιας της ΕΠΟ. Όντως σοβαρά και με ξεκάθαρο τρόπο:

«Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται».

Και τι έγινε που βγήκε και τα είπε αυτά ο Χούμπελ; Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ τον έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια και όρισε τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου!!! Γι΄ αυτό κι εγώ επιμένω, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι κάνει η UEFA-για την ακρίβεια τι δεν κάνει η UEFA. Σίγουρα η χθεσινή δήλωση του Χούμπελ ήταν ένα βήμα. Ωστόσο, αφενός μεν έγινε καθυστερημένα, μόλις την ίδια ημέρα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα, όταν είχε ξεσπάσει και φουντώσει το όλο θέμα. Αφετέρου δε, δεν παράγει αποτέλεσμα. Η ΕΠΟ έκανε ό,τι ήθελε. Άρα, και τι έγινε που βγήκε και μίλησε ο άνθρωπος των διεθνών ομοσπονδιών;

Εδώ το ζήτημα είναι απλό: η UEFA γενικώς μένει στα λόγια. Δεν προχωράει σε ενέργειες. Δεν επιβάλλει τιμωρίες. Δεν επιβάλλει καν αποφάσεις. Κι η ΕΠΟ κάνει σε όλα τα θέματα ό,τι γουστάρει. Το ίδιο πιθανόν θα γίνει και με την αναδιάρθρωση κλπ, κλπ. Οι άνθρωποι κάνουν στην κυριολεξία ό,τι γουστάρουν. Έφτασαν στο σημείο να ορίσουν τον τελικό σε ημερομηνία στην οποία ο Ολυμπιακός θα κάνει προετοιμασία!!! Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πολύ απλά γιατί δεν έχουν συνέπειες.

Η κυβέρνηση δεν σπάει αβγά (τον Αυγενάκη που κάτι πήγαινε να πει και να κάνει τον χάσαμε, προφανώς όχι τυχαία…) , η UEFA αρκείται σε σποραδικές δηλώσεις στελεχών της, όπως η χθεσινή και όλα κυλάνε όμορφα κι ωραία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ακριβώς τα θέλουν τα μέλη της δήθεν εξυγίανσης του. Ε, τι να κάνουμε, τους…ξέφυγε που πήρε φέτος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αλλά ο απολογισμός, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι…κακός: σε τρία πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός έχασε τα δύο και τα πήραν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και σε τέσσερα Κύπελλα, ο Ολυμπιακός έχασε τα τρία, που τα πήρε ο ΠΑΟΚ σε τελικούς με την ΑΕΚ. Και τώρα γίνεται μανιασμένα προσπάθεια να χάσει και το τέταρτο Κύπελλο ο Ολυμπιακός, ώστε να μην κάνει το νταμπλ.

Μην το…ξεφτιλίσουμε κιόλας! «Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του» και πήρε το πρωτάθλημα, όχι να κάνει και νταμπλ ο Ολυμπιακός!

Άσχετο: Πέρασε χθες στα ψιλά, αλλά με την επικύρωση της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός είναι και τυπικά πρωταθλητής Ελλάδας 2020! Η δε ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη έως τις 3 Αυγούστου να τον δηλώσει στην UEFA ως πρωταθλητή Ελλάδας κι άρα ο Ολυμπιακός να συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Όπως κι ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, η δε ΑΕΚ από το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ επίσης στα προκριματικά.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1283801064160948224

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.