Το Περιστέρι, πιο δίκαιος ορισμός για τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ

Το Περιστέρι, πιο δίκαιος ορισμός για τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου-αλλά και κάτι για τον Βαλμπουενά, τον Ελ Αραμπί, τον Φορτούνη και τα πέναλτι.

Εάν η ΕΠΟ θέλει να πάρει μία δίκαιη απόφαση για την έδρα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου ανέμσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, νομίζω ότι πρέπει να ορίσει το γήπεδο του Ατρόμητου!

Η περίπτωση της Ριζούπολης δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους: Π.χ. εκεί έχει να παιχτεί αγώνας από τις 9 Μαρτίου άρα δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται με τον Απόλλωνα να θυμίσω να έχει ανακοινώσει ότι δεν ήθελε την επανέναρξη της σεζόν, είναι έδρα ομάδας Β΄ Εθνικής κάτι που από μόνο του μειώνει το όποιο πρεστίζ ενός τέτοιου αγώνα και πάνω απ΄ όλα εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, καθώς αυτόματα δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς της ΑΕΚ να έχουν εύκολη πρόσβαση ανεξαρτήτως της μεγάλης πιθανότητας του κεκλεισμένων των θυρών. Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο ορισμός της έδρας του Απόλλωνα συνιστά πρόκληση για την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθότι μιλάμε για την δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει η ΑΕΚ, ένα γήπεδο που είναι στη γειτονιά της, ακριβώς δίπλα στο παραδοσιακό της σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η περίπτωση του γηπέδου του Πανιώνιου νομίζω ότι μειονεκτεί έναντι του Περιστερίου. Γιατί πολύ απλά το γήπεδο του Ατρόμητου φαίνεται να είναι πολύ πιο «περιποιημένο» από εκείνο της Ν. Σμύρνης. Κι από εγκαταστάσεις κι από αγωνιστικό χώρο κι από ασφάλεια. Μην ξεχνάμε ότι έχει πάρει την άδεια της UEFA κι ο Ατρόμητος παίζει εκεί στην Ευρώπη, όπως έκανε π.χ. το περασμένο καλοκαίρι κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας και στην Ντουνάϊσκα Στρέντα Σλοβακίας, αλλά κι ένα χρόνο πριν με την Ντινάμο Μπρεστ. Το Περιστέρι συνιστά μία πραγματικά ουδέτερη έδρα, είναι ακόμη και στη…μέση της απόστασης και κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα.

Η λογική υπαγορεύει μία τέτοια απόφαση, από την στιγμή κατά την οποία η ΕΠΟ σκέφτεται να ορίσει τον τελικό στην Αθήνα, μιας και οι δύο φιναλίστ είναι από το κέντρο. Ακόμη κι από πλευράς…αποτελεσμάτων κι αν το δεις, ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ στο Περιστέρι έχουν ακριβώς τα ίδια τα τελευταία χρόνια παίζοντας εκεί με τον Ατρόμητο: όλο νίκες και από μία ισοπαλία ο καθένας!!! Δεν υπάρχει δηλαδή ο παράγοντας της καλύτερης η, της χειρότερης ψυχολογίας της μίας εκ των δύο ομάδων.

Βεβαίως, η ΕΠΟ ό,τι θέλει μπορεί να αποφασίσει! Με τη διαφορά ότι η ΕΠΟ είναι που είχε διοργανώσει τον τελικό στο Πανθεσσαλικό κι είχαμε δει όλοι τι είχε συμβεί μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ…Η ΕΠΟ είχε διοργανώσει και τον τελικό στο ΟΑΚΑ και πάλι είχαμε δει έκτροπα, επεισόδια κλπ, κλπ…Μετά λοιπόν από…αξέχαστους τελικούς με φιλάθλους και…αξέχαστους τελικούς χωρίς φιλάθλους, ας ελπίσουμε να μην δούμε και…αξέχαστο τελικό εν καιρώ πανδημίας!

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνο θέμα της ΕΠΟ το πού θα γίνει ο τελικός. Λόγο έχει κι η Αστυνομία, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν λόγοι ασφαλείας, μπορεί να ζητήσει την αλλαγή της έδρας.

Αν θέλετε την άποψη μου, για να υπάρξει έστω λίγη αίγλη στον τελικό του Κυπέλλου κι αφού ΑΕΚ κι Ολυμπιακός δεν συμφωνούν στο ΟΑΚΑ η, το Καραϊσκάκη, το καλύτερο θα ήταν κλήρωση για το ποιο από τα δύο γήπεδα θα φιλοξενούσε τον τελικό! Πολύ απλά γιατί από πλευράς πρεστίζ ασφαλώς δεν είναι ούτε το Περιστέρι για τελικό.

Και κάτι άλλο, ειδικότερα σε σχέση με τον Ολυμπιακό: μπορεί ο Βαλμπουενά να είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιριστής του, αλλά διαπιστώσαμε και την Κυριακή το βράδυ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ πόσο σημαντική είναι η παρουσία του.

Προερχόμενος από απουσία τριών αγώνων λόγω μυϊκού τραυματισμού, ο Ματιέ μπήκε μέσα στο ημίχρονο κι άλλαξε όλο το παιχνίδι! Από εκεί που στο α΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε φτιάξει όλες κι όλες τρεις φάσεις για γκολ, στο β΄ημίχρονο πλησίασε οκτώ φορές στο γκολ! Με τον Γάλλο να πρωταγωνιστεί σε πολλές φάσεις, καθώς έβγαζε συνεχώς έξοχες πάσες, εκτελούσε «στημένα» φαρμάκι, συνεργάζονταν υπέροχα με τον Φορτούνη και γενικά άλλαξε το ρυθμό της ομάδας.

Όμως, νομίζω ότι έκανε λάθος με την εκτέλεση του πέναλτι. Και επειδή είχε μόλις επιστρέψει από απουσία, αλλά και επειδή ο Ελ Αραμπί πάει να σπάσει ρεκόρ στα γκολ, θα έπρεπε να αφήσει τον συμπαίκτη του να σουτάρει. Και μιλάμε για τον Αραμπί που δεν έχει αστοχήσει σε κανένα πέναλτι και που στο πιο κρίσιμο απ΄ όλα, στα τελευταία λεπτά του νικηφόρου 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, είχε μία υποδειγματική εκτέλεση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει ο Βαλμπουενά αυτό που έκανε-και τελικά να το χάσει κιόλας.

Παρεμπιπτόντως, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να το κοιτάξει αυτό το πράγμα με τα πέναλτι. Οι παίκτες του τα έχουν χάσει και τα δύο τελευταία που έχει κερδίσει η ομάδα του! Και ο Φορτούνης με τον Άρη (απέκρουσε ο Κουέστα) και ο Βαλμπουενά τώρα με τον ΟΦΗ (δοκάρι κι έξω). Οι εκτελέσεις δεν ήταν καλές, στην ίδια γωνία. Και οι δύο σε παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη. Λίγο μεγαλύτερη προσοχή δεν βλάπτει. Σε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει ποτέ πέναλτι. Είχε έντεκα στα έντεκα. Και τώρα έχασε και τα δύο τελευταία!

Πλάκα πλάκα μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι πλέον σπάνια κερδίζει πέναλτι και οι παίκτες του έχουν χάσει την σχετική εξοικείωση! Είναι έξι μήνες τώρα που ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόλις αυτά τα δύο πέναλτι! Από τις 19 Γενάρη και μετά! Έως τότε, στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν είχε έντεκα! Μετά…κόπηκαν! Και αυτά τα ελάχιστα που του δίνονται, τα χάνει!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274036724440555520

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.