Ο προβληματικός ΠΑΟΚ έβαλε τρία γκολ στον… άτρωτο Ολυμπιακό

Ο προβληματικός ΠΑΟΚ έβαλε τρία γκολ στον… άτρωτο Ολυμπιακό

Ο προβληματικός ΠΑΟΚ έβαλε τρία γκολ στον… άτρωτο Ολυμπιακό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς ο ΠΑΟΚ σε αυτή την κακή για εκείνον περίοδο, κέρδισε τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό σε μία βραδιά όπου στα ματς κυπέλλου έγιναν πολλά και διάφορα που πρέπει να σχολιαστούν. Σχόλιο υπάρχει και για την σημερινή απόφαση του Δικαιοδοτικού της Λίγκας

Το βασικό θέμα-ερώτημα που τέθηκε στο χθεσινό blog ήταν… «αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει καλύτερα όντας με την πλάτη στον τοίχο». Και πώς τα έφερε έτσι η μπάλα…

Αυτή η προβληματική (τη δεδομένη χρονική στιγμή) ομάδα, μπήκε στο γήπεδο με 0-2 από το 8΄! Απέναντι ο… άτρωτος Ολυμπιακός που κερδίζει τους πάντες και αποδίδει πολύ καλά ειδικά στην άμυνα, η αήττητη στην Ελλάδα ομάδα του Μαρτίνς! Πώς δηλαδή να προκύψει μεγαλύτερη δοκιμασία από αυτή; Μαζί και η καλύτερη ευκαιρία να απαντηθεί το χθεσινό ερώτημα!

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε εξαιρετικά μετά από αυτό το 0-2. Πέτυχε κάτι σπουδαίο, γιατί πραγματικά σε αυτή την περίπτωση, ισχύει το ότι… «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή». Δεν με ενδιαφέρει που… ποτέ δεν θα διαβάσετε καλό λόγο για τον ΠΑΟΚ σε ανάλογο… ερυθρόλευκο κείμενο. Εξάλλου εκεί όταν χάνει ο Ολυμπιακός ή κερδίζει-πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ, πάντα κάτι άλλο συμβαίνει… Πάντα ψάχνουν να βρουν κάτι που θα μειώσει την επιτυχία του (οποιουδήποτε) αντιπάλου. Τέλος πάντων δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι…

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή κέρδισε με ανατροπή αυτόν τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα βέβαια, ο πιο μεγάλος θρίαμβος της ομάδας του Φερέιρα, ήταν ότι πρώτα απ’ όλα επικράτησε του κακού της εαυτού. Του προβληματικού και ντεφορμέ ΠΑΟΚ, της ομάδας που αυτές τις ημέρες, υστερεί τόσο πολύ, αθλητικά και ψυχολογικά.

Τα κατάφεραν οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρά το ότι ΔΕΝ είναι καλά… σωματικά.

Κέρδισαν παρά το ότι πριν το ματς ήταν χάλια και ψυχολογικά.

Έφεραν αυτό το 3-2 παρά το ότι δεν ενέπνεαν καμία εμπιστοσύνη όταν οι αντίπαλοι σήκωναν την μπάλα προς την περιοχή τους.

Επικράτησαν παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ οφσάιντ, ενώ στο τέλος έπαιξαν και με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πήραν νίκη παρά το ότι στο κέντρο οι αντίπαλοι είχαν φανερά καλύτερη χημεία στο παιχνίδι τους.

Το ματς πήγε από το 0-2 στο 3-2 χωρίς τον Βιεϊρίνια, με τον Πασχαλάκη να μην τελειώνει –και πάλι- τις φάσεις που έμεναν μόνιμα «ζωντανές» στην περιοχή του, με τον Μιχάι να παίζει για πρώτη φορά, με τον Πέλκα δεξί χαφ εξτρέμ, τον Μπίσεσβαρ να… απουσιάζει και πάλι, αφού εδώ και καιρό αυτός που παίζει με το 21 πρέπει να είναι κάποιος συγγενής του κανονικού Μπίσεσβαρ.

Και όμως! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε αυτό το παιχνίδι και τώρα πάει στο Καραϊσκάκη για δύο αποτελέσματα. Εκεί που ελάχιστοι θυμούνται πότε έχασε για τελευταία φορά…

Ας μην υποτιμάμε λοιπόν την καρδιά των νταμπλούχων! Κορυφαίος τους ο Πέλκας, ο οποίος στο κύπελλο έχει πάρει τον ΠΑΟΚ από το χέρι και με μάτι που γυαλίζει, αλλά και με ενέργειες που κάνουν τη διαφορά, τον οδηγεί σε τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση!

* Όλοι έμειναν άναυδοι από όσα έκανε χθες μέσα στο γήπεδο ο Βαλμπουενά! Μετά από μία μεγάλη σειρά αγώνων υψηλής έντασης σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο 36χρονος Γάλλος μπήκε στην Τούμπα και ήταν παντού όπου πήγαινε η μπάλα! Πρέπει να έκανε πάνω από 200 επαφές, πρέπει να επιχείρησε πάνω από 50 γεμίσματα, κέρδισε καμιά… 20 φάουλ, μάλωσε τουλάχιστον πέντε-έξι φορές με αντιπάλους, δημιούργησε δύο γκολ, εκτέλεσε εξαιρετικά 15-20 στημένες μπάλες και στο τέλος βγήκε με… το ζόρι. Μπράβο του για την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε. Το μυστικό που έχει για να βγάζει τέτοια ένταση, πρέπει σίγουρα να το μεταδώσει στους μικρότερους.

* Ο Ολυμπιακός μετά από ΟΛΑ τα μεγάλα σφυρίγματα που πήρε στο 0-1 του πρωταθλήματος, προηγήθηκε χθες με γκολ οφσάιντ, σε φάση που δεν είδε ούτε ο VAR, σε φάση που η γραμμή εμφανίστηκε στην τηλεοπτική μετάδοση μετά την απόφαση των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν στο 0-1 δεν έβγαλε τσιμουδιά. Μετά τα όσα έγιναν στο 90΄ του αγώνα με την Ξάνθη και τον Βρέσκα, δεν αντέδρασε και πάλι! Την ίδια ώρα, την ίδια αυτή περίοδο, ο Μελισσανίδης κάνει ντου στους διαιτητές στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (εκεί που το σκορ έπρεπε να είναι 0-3) και επειδή μένει -ουσιαστικά- ατιμώρητος, κάνει το ίδιο και χθες με τον Άρη! Την ίδια περίοδο ο Μαρινάκης –παρά την απαγόρευση που έχει- εισέρχεται στα αποδυτήρια και στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Λαμία, εκεί όπου η ομάδα του χάνει.

Εφόσον λοιπόν οι εισβολές στα αποδυτήρια των διαιτητών συνεχίζονται και μένουν προκλητικά ατιμώρητες και θεωρούνται -από όλους- ως πράξεις υπεράσπισης των συμφερόντων της κάθε ΠΑΕ, θα φθάσουμε σε ένα σημείο να θεωρούμε από ανόητο έως ύποπτο όποιον παράγοντα του ΠΑΟΚ ή άλλης ομάδας δεν κάνει κάτι παρόμοιο ειδικά σε δύσκολες στιγμές, κρίσιμων αγώνων. Τι θα πεις σε όσους ήδη λένε… «Δεν γίνεται οι άλλοι να εισβάλλουν συνεχώς δημιουργώντας τέτοιες καταστάσεις και οι του ΠΑΟΚ να παραμένουν θεατές...».

Τέλος πάντων… δεν γίνεται να μας κουνάνε αυτοί το δάκτυλο και να μιλάνε για κανονικότητα, αλλά και διαφορετικότητα…

* Από την άλλη είναι βέβαιο ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα Μέσα θα κάνουν αφιερώματα σε αυτές τις αλλεπάλληλες εισόδους παραγόντων στα αποδυτήρια, όπως άλλωστε θα έκαναν ευχαρίστως κι’ αν έμπαινε άνθρωπος του ΠΑΟΚ για να πιέσει τους διαιτητές… Έτσι δεν είναι;

*Διάβαζα σχόλια Ολυμπιακών στο θέμα ΠΑΟΚ: «Το γκολ του Ολυμπιακού ξεκινά από οφσάιντ» (pic) του gazzetta που παρουσιάζει τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το γκολ οφσάιντ με το οποίο άνοιξε χθες το σκορ. Τελικά είναι γενικό το κακό… Μάλλον θα πιστεύουν και αυτοί ότι τους κυνηγάει η εξυγίανση και είναι εκείνη που φταίει για το ότι στους τελευταίους τρεις τελικούς κυπέλλου έπαιξαν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

* Πριν λίγο βγήκε και η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Λίγκας. Επειδή πολλές ανακρίβειες διαδίδονται και πάλι, να σημειώσουμε ότι. Η κ. Τσαγκιά ΔΕΝ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης! Δεν δίκασε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για το θέμα, δεν τους έκρινε ένοχους για πολυιδιοκτησία!

Στη σελίδα 16 του σκεπτικού που δημοσιοποίησε, εξηγεί γιατί θεωρεί δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ. Από την σελίδα 18 έως την 38 απλά επισυνάπτει το πόρισμα και δεν αναφέρεται η ίδια στην υπόθεση. Άρα και σήμερα ΔΕΝ αλλάζει ότι τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη μεθοδεύτηκε να τους κρίνει μία Επιτροπή του Δημοσίου, στην οποία προεδρεύει ο κουμπάρος του Αυγενάκη και συμμετέχουν μερικοί δικηγόροι που ξεκατινιάζονται στα ραδιόφωνα, με τον έναν να κατηγορείται για χρηματισμό, αλλά και καθηγητές εμπορικού δικαίου οι οποίοι ξαφνικά άλλαξαν ΜΕΤΑ την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πιστεύει κανείς ότι όλο αυτό το σκάνδαλο με τη μεθόδευση να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ από μία Επιτροπή που όρισε ο Αυγενάκης και η προσπάθεια να μην έχει δικαίωμα να δικαστεί για την ουσία της υπόθεσης από κανέναν κανονικό δικαστή, θα περάσει έτσι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.