Ατρόμητος - Άρης 0-1

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ατρόμητος - Άρης 0-1

bet365

Ο Άρης ζει μέρες... 2010, καθώς μια 10ετία μετά ξαναβρέθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Το γκολ του Λάρσον ήταν αρκετό για το 0-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, που έδωσε και το εισιτήριο για την 4άδα της διοργάνωσης!

Ο Άρης είναι στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς με γκολ του Ντάνι Λάρσον επικράτησε του Ατρόμητου με 0-1 στο Περιστέρι. Οι «κίτρινοι» επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος σκόραρε για τελευταία φορά πριν από περίπου ενάμιση μήνα

Η αλήθεια είναι ότι στο Περιστέρι όλα ξεκαθάρισαν νωρίς καθώς το γκολ του Ντάνι Λάρσον στο 15ο λεπτό έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Οι «κίτρινοι» διαχειρίστηκαν με άνεση το 0-1 απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι άκρως προβληματική ομάδα στην επίθεση καθώς για 7ο σερί παιχνίδι δεν βρήκε δίχτυα.

Η παρουσία του Μπράουν Ιντέγε στο αρχικό σχήμα του Άρη προφανώς στοιχειοθέτησε έκπληξη δεδομένου του ότι ο Νιγηριανός ήταν εκτός αποστολής των «κίτρινων». Άλλες διαφοροποιήσεις δεν υπήρξαν από τον Μίκαελ Ένινγκ με εξαίρεση την ξεκάθαρη εντολή στον Μπρούνο Γκάμα να συγκλίνει από την αριστερή πλευρά στον άξονα αναλαμβάνοντας ρόλο play maker για τους «κίτρινους». Αυτή η λογική εξάλλου έδωσε στον Άρη το ισχυρό προβάδισμα στο 15ο λεπτό του αγώνα.

Γενικώς ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 20πτο και στη δεύτερη ευκαιρία του βρήκε δίχτυα. Η πρώτη σημειώθηκε στο 9ο λεπτό όταν ο Μπρούνο Γκάμα σέντραρε με ακρίβεια αλλά ο Ιντέγε βρισκόταν… τρία εκατοστά πιο μπροστά και στην κεφαλιά που κέρδισε η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθε δοκάρι της εστίας του Μέγερι. Η κλάση του Μπρούνο Γκάμα φάνηκε στο 15ο λεπτό, με την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντάνι Λάρσον. Ο Σουηδός έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, το πλασέ του ήταν ακόμη πιο όμορφο της ενέργειάς του κι έδωσε προβάδισμα στον Άρη (0-1). Και πάλι από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Κόρχουτ είχε ευκαιρία στο 19ο λεπτό αλλά το τελείωμά του (από πλάγια θέση εντός περιοχής) ήταν κακό. Ομοίως κι αυτό του Γιάννη Φετφατζίδη στο 21ο λεπτό καθώς δεν μετουσίωση τη δική του ατομική προσπάθεια στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Μέγερι.

Ο Βέλλιος και η αντίδραση του Ατρόμητου

Ο Ατρόμητος αναγκάστηκε να γίνει πιο επιθετικός αλλά και απαιτητικός από τον εαυτό του έπειτα από το γκολ του Άρη, παίρνοντας τον έλεγχο. Η αλήθεια είναι ότι το φιλμ του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν στο 7ο λεπτό ο Απόστολος Βέλλιος αξιοποιούσε την τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (έπειτα από κόντρα), όταν βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά ήταν άστοχος στην προβολή του. Η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη αφού (κακώς) ο βοηθός εκτίμησε ότι ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν οφ σάιντ. Με υποθετικό λόγο, αν ο Βέλλιος ήταν αποτελεσματικός, το VAR θα «επέβαλλε» δικαιοσύνη.

Μετά το 0-1, ο Ατρόμητος προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Άρη παίζοντας περισσότερο από τα άκρα και δη από την αριστερή πλευρά. Η αλήθεια είναι ότι ξεκάθαρη ευκαιρία δεν έκανε, όσες φορές πλησίαζε στην περιοχή η επιλογή του ήταν κακή. Ο δε Άρης «μάζεψε» τις γραμμές του, επένδυσε στην ταχύτητα των παικτών του στο transition game κι έτσι προέκυψε η φάση του 35ου λεπτού όπου ο Ιντέγε σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων έπειτα από πάσα του Γιάννη Φετφατζίδη.

Σα να μην έγινε ποτέ…

Αυτό ισχύει για το πρώτο 15πτο του δεύτερου ημιχρόνου καθώς οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε λανθασμένες επιλογές, δίχως να είχαν ξεκάθαρη ευκαιρία. Για την ακρίβεια, ο Άρης είχε δύο… υποψίες ευκαιριών, αρχικά μ’ ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 59ο λεπτό όπου η μπάλα κόντραρε σε σώματα κι ένα λεπτό αργότερα με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο βραχύσωμος επιθετικός του Άρη είχε επιλογές, προτίμησε να τελειώσει τη φάση με σουτ εκτός περιοχής αλλά ήταν και πάλι απελπιστικά άστοχος.

Η πρώτη αντίδραση από τον Σάββα Παντελίδη ήρθε στο 61ο λεπτό καθώς έριξε στο παιχνίδι τον Μανούσο αντί του Ενσικουλού, ούτως ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Επτά λεπτά αργότερα, ο Έλληνας τεχνικός… έπαιξε τα ρέστα του βάζοντας τον Ραμπέγιο στο παιχνίδι αντί του Κυβρακίδη, καθώς ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει βάσει του (εις βάρος της ομάδας του) σκορ.

Ο Ιντέγε κλώτσησε την ευκαιρία

Σε αντίθεση με τον Ατρόμητο, ο Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, έχοντας ξεκάθαρα αμυντικό προσανατολισμό στη λογική του και προσδοκώντας σε ευκαιρίες δημιουργίας φάσεων στο transition παιχνίδι. Ωστόσο, οι περισσότερες αποφάσεις των Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη ήταν κακές με συνέπεια να μην αξιοποιηθούν οι χώροι που δημιουργήθηκαν. Βέβαια και ο Ατρόμητος που είχε την κατοχή της μπάλας και αναζητούσε τρόπους διάσπασης της άμυνας του Άρη, δεν είχε καμία φάση. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα σουτ του Ραμπέγιο από πλάγια θέση όπου ο Δεληζήσης έβαλε εξαιρετικά την κόντρα.

Στο 82’ ο Μπράουν Ιντέγε είχε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση του Άρη όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από πάσα του Γιάννη Φετφατζίδη, αλλά ο Νιγηριανός την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Μίκαελ Ένινγκ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άμυνά του αποσύροντας τον Φετφατζίδη και ρίχνοντας τον στόπερ Ούγκο Σόουζα. Η τελευταία φάση του αγώνα ο Μέγερι με εντυπωσιακή απόκρουση απέτρεψε το 0-2 έπειτα από σουτ του Ούγκο Σόουζα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Γούτας, Μανούσος (Ατρόμητος), Ματίγια, Ιντέγε, Σούντγκρεν (Άρης)

OMVP: Ο Ντάνι Λάρσον «εξασφάλισε» την πρόκριση για τον Άρη με το γκολ που πέτυχε στο 15ο λεπτό και παρέμεινε το ίδιο θετικός μέχρι την αντικατάστασή του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Ο Μπρούνο Γκάμα έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έδωσε την ασίστ στον Λάρσον στο γκολ του Άρη, μοίρασε ακόμη δύο κάθετες πάσες ασχέτως του ότι δεν αξιοποιήθηκαν από τους συμπαίκτες του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς η επιθετική γραμμή του Ατρόμητου. Από τον Βέλλιο και την ευκαιρία που πέταξε στο 7ο λεπτό, τις κακές αντιδράσεις του Ανδρούτσου στο transition παιχνίδι, ενώ ο Ενσικουλού ήταν «άφαντος», όσο αγωνίστηκε.

Η «γκάφα»: Μάλλον το… τσαφ του Ροζ στο 41ο λεπτό έπειτα από σέντρα στην περιοχή του Αρη αλλά το λάθος του Γάλλου ξάφνιασε ακόμη και τον Νταβιώτη που ήταν στην πλάτη της άμυνας του Άρη με αποτέλεσμα να μην το αξιοποιήσει.

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία από τον Βρέσκα, δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα με τις αποφάσεις του και κυρίως στο πειθαρχικό και γενικώς πέρασε απαρατήρητος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης μετουσίωσε το καλό διάστημά του στο παιχνίδι καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 20πτο και με το γκολ του Λάρσον απλοποίησε τα πράγματα. Ο δε Ατρόμητος όσο κι αν προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, δεν έχει τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μέγιερι, Κατράνης, Κιβρακίδης (68’ Ραμπέλιο), Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης (84’ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61’ Μανούσος), Βέλλιος

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (90+ Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης (88’ Σόουζα), Λάρσον (79’ Ντουρμισάι), Ιντέγε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα