Τελικός Κυπέλλου: Από δύο νίκες οι Παναθηναϊκός και Άρης στο πρωτάθλημα (vids)

Παναθηναϊκός - Άρης

bet365

Τέσσερις φορές αναμετρήθηκαν φέτος οι Παναθηναϊκός και Άρης για το πρωτάθλημα. Οι δύο φιναλίστ Κυπέλλου που το Σάββατο θα παλέψουν για την κούπα στο Πανθεσσαλικό νίκησαν από δύο φορές στην Super League.

Οι Παναθηναϊκός και Άρης θα παλέψουν το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό για την κατάκτηση του Κυπέλλου, στον τελικό που κλείνει την ποδοσφαιρική χρονιά στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» με τους «κίτρινους» θα διεκδικήσουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους το συγκεκριμένο τρόπαιο με το «τριφύλλι» να έχει κάνει στις δύο προηγούμενες το δύο στα δύο.

Για τους δύο προηγούμενους τελικούς των συγκεκριμένων ομάδων, έχουμε αναφερθεί σε άλλο θέμα. Πάμε να δούμε τώρα το τι έκαναν οι δύο φιναλίστ στο φετινό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και Άρης βρέθηκαν αντιμέτωποι 2 φορές στην κανονική διάρκεια και άλλες δύο στα Play Off. Στην κανονική διάρκεια μέτρησαν οι έδρες όπου «κίτρινοι» και «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και «Απόστολος Νικολαΐδης» αντίστοιχα, ενώ στα Play Off τη νίκη πήραν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Άρης την πρώτη νίκη στα φετινά παιχνίδια με Παναθηναϊκό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων. Ήταν στις 26 Νοεμβρίου του 2023, όταν για την 12η αγωνιστική οι Άρης και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκεί οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μορόν στο 43', με το 1-0 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου. Οι Θεσσαλνικείς στην επανάληψη όχι μόνο κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, αλλά διεύρυναν και το προβάδισμά τους, καθώς ο Μενέντες στο 72' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με τον Άρη να παίρνει τη νίκη και με σχετικά άνετο τρόπο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (90+4′ Πάρντο), Βερστράτε, Ζουλ, Παναγίδης (64′ Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3′ Κάρλσον), Μορόν (90+4′ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (90+’2 Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (63′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

Απάντηση με το ίδιο νόμισμα για τους «πράσινους»

Στον 2ο γύρο και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη ρεβάνς επικρατώντας επίσης με 2-0 του Άρη. Συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου του 2024 οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4' με σουτ του Μπακασέτα μετά από ασίστ του Παλάσιος. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52' οι πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι, ο Ιωαννίδης ευστόχησε και έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80' Αράο), Μπακασέτας (89' Βιλένα), Παλάσιος (80' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90+2' Λημνιός), Ιωαννίδης (80' Σπόραρ).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (71' Φερράρι), Τζούρασεκ (46' Μανού Γκαρσία), Νταρίντα, Ζιλ (71' Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (84' Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (46' Ανσαριφάρντ).

Πέρασε από το «Βικελίδης» το «τριφύλλι»

Πάμε να δούμε τι έγινε και στα δύο παιχνίδια των ομάδων στα Play Off. Η αρχή έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου όταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής οι «κίτρινοι» υποδέχθηκαν τους «πράσινους» στη Θεσσαλονίκη. Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και να παραμείνει ως εκείνη την στιγμή στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, σε μια αναμέτρηση με λίγες φάσεις. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 62' με ένα πανέμορφο γκολ του Σπόραρ να κάνουν το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο Μπράμπετς με αυτογκόλ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ, (59' Βερστράτε), Νταρίντα (73' Τζούρασεκ), Γκαρθία (73' Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73' Ανσαριφάρντ), Μορόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (77' Μλαντένοβιτς), Αράο, Μπερνάρ (77' Τζούριτσιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (88' Μαντσίνι), Παλάσιος (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2' Βέρμπιτς).

Του «γκρέμισε» τις ελπίδες τίτλου μέσα στην Λεωφόρο

Το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, έλαβε χώρα στην Λεωφόρο. Συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Play Off, ο Παναθηναϊκός που καιγόταν για τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, υποδέχθηκε τον Άρη. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 από αυτή του Άκη Μάντζιου και έχασε κάθε ελπίδα διεκδίκησης του τίτλου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Ζαμόρα μόλις στο 2'. Από εκείνο το λεπτό και ως το τέλος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση και εν συνεχεία στη νίκη, με τον Τούρκο προπονητή όμως να παίζει εντελώς ανορθόδοξα έχοντας στην ενδεκάδα από ένα σημείο Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ, με το 0-1 όμως να μένει ως το τέλος και το «τριφύλλι» να μένει οριστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79' Τζούριτσιτς), Βιλένα (63' Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46' Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζιλ (73' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (73' Φετφατζίδης), Σαβέριο (58' Τζούρασεκ), Γκαρθία (59' Ρόουζ), Σαμόρα (66' Μορόν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα