Ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι μπροστά του…

Ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι μπροστά του…

Ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι μπροστά του…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον μεγάλο στόχο του Άρη που θα κρίνει και τον τρόπο εκκίνησης της επόμενης σεζόν

Μετά από μία πικρή ήττα που συνοδεύεται από μεγάλη χαρά του αιώνιου αντιπάλου σου είναι φυσιολογικό να επιχειρείς να προχωρήσεις στην επόμενη μέρα.
Δεν θα μπω σε μεγάλες αναλύσεις για το παιχνίδι της Κυριακής γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να επιχειρηματολογήσω όταν ο συμπολίτης με το επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα κατέκτησε τον στόχο του. Ναι με ευστοχία…βολών στο μπάσκετ και με όλη αυτή την τοξικότητα που ακολούθησε από τον Λουτσέσκου.

Το να ακούς βέβαια το πόσο μεγάλο είναι να κερδίζεις μέσα στο Βικελίδης - για πρώτη φορά στα 4 ματς φέτος, για πρώτη φορά ο Λουτσέσκου τον Μάντζιο- με 3 συνολικά τελικές και την φάση του Ανσαριφάρντ στο 95, ενώ καθημερινά ακούς μόνο υποτιμητικά σχόλια για το πόσο έχει ξεφύγει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη και όλα τα υπόλοιπα είναι ένα ζήτημα.
Σίγουρα έχει ξεφύγει σε μπάτζετ, σίγουρα έχει ξεφύγει στα χρήματα που διαθέτει για θέματα που δεν αφορούν το καθαρά αγωνιστικό ζήτημα και σίγουρα έχει ξεφύγει επικοινωνιακά σε σημείο…εξοργιστικό την μέρα του αγώνα που άκουγες και διάβαζες την live περιγραφή μίας συγκέντρωσης και πορείας από την Καμάρα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.


Όταν όμως σηκώνεις την κούπα και μάλιστα με το 4 στα 4 των τελευταίων αγωνιστικών, δεν πάω να τραγουδάω εγώ, η ουσία είναι το πρωτάθλημα, η ουσία είναι το αποτέλεσμα γιατί το αποτέλεσμα μετράει ΚΑΙ ΜΟΝΟ.


Όπως θα μετρούσε το αποτέλεσμα και μόνο αν ο Ανσαριφάρντ έβρισκε δίχτυα και όλα όσα θα ακούγαμε από τον Λουτσέσκου θα ήταν…διασκεδαστικά. Αυτό, λοιπόν, που μετράει σήμερα για τον Άρη και αυτό που πραγματικά και ουσιαστικά θα τον επηρεάσει είναι το αποτέλεσμα του Σαββάτου.
Ούτε ευθύνη, ούτε θέμα του Άρη ήταν να…κόψει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Προέκυψε, το πάλεψε, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο τυχερός, οι παίκτες του σε 2 φάσεις που έκαναν συνολικά στο παιχνίδι λειτούργησαν άψογα και ένα μπάτζετ 40 εκ. ευρώ πήρε 1 νίκη σε 4 παιχνίδια απέναντι σε μία ομάδα ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, αλλά έχασε γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο.


Το αποτέλεσμα ΜΟΝΟ μετράει!


Το Σάββατο στον τελικό που κρίνεται για τον Άρη ο τίτλος είναι όλη η ουσία. Σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης θα έχει το κίνητρο τίτλου και σε αυτό το παιχνίδι είναι που θα μετρήσει πραγματικά το αποτέλεσμα, γιατί πέρα από ένα τίτλο θα κρίνεται και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League τόσο για τον Άρη, όσο και για τον Παναθηναικό.

Οπότε για τον Άρη το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στον αγώνα του Σαββάτου που θα διαμορφώσει τις συνθήκες και για την επόμενη σεζόν.
Τώρα για την τοξικότητα, τις ασυναρτησίες και τους μπροστινούς που εμφανίστηκαν όπως ακριβώς είχε προβλέψει το blog δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Οι 2 βαθμοί που έκοψε ο Άρης από την ΑΕΚ ήταν αρκετοί για να πάρει ο συμπολίτης το πρωτάθλημα στην τελική βαθμολογία, αλλά προφανώς αυτά είναι επιχειρήματα…νηπιαγωγείου.

Η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα γιατί ο προπονητής της στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα έκανε πολλά λάθη και δέχθηκε σε 3 ματς γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ…αυτοκτόνησε πετώντας βαθμούς με ομάδες που υποβιβάστηκαν ή πάλευαν ως το τέλος να σωθούν. Το εκμεταλλεύτηκε ο συμπολίτης που δεν αφήνει στην τύχη τέτοια πράγματα. Τώρα, λοιπόν, που στην ΑΕΚ δεν πιστεύουν όσα ακούνε και διαβάζουνε από όσους ευεργέτησαν στην γνωστή υπόθεση με τα δελτία του ΠΑΟΚ, ας παραδειγματιστούν. Πόσο μάλλον όταν μία ακόμα αποκάλυψη του blog για την επικείμενη σύμπραξη στις εκλογές της ΕΠΟ, αποτελεί πλέον κοινό μυστικό.

ΥΓ1 Ο Πρωθυπουργός πήρε θέση για τον τελικό του κυπέλλου και μας είπε ότι έλεγε ο Παναθηναϊκός τόσο καιρό. Έφερε και το παράδειγμα της Αγγλίας και του Γουέμπλει. Βέβαια θα σημειώσω εγώ ότι αν είναι να πάρουμε κάτι από την Αγγλία δεν θα πρέπει να είναι μόνο το ότι η έδρα του τελικού γίνεται στο Γουέμπλει. Γιατί εκεί η επιλογή είναι συνειδητή, ενώ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΗΠΕΔΑ ακόμα και στην δεύτερη κατηγορία είναι γεμάτα, ασφαλή και πολύ καλύτερα από τα ελληνικά.

Η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ έχει φέρει σε αυτό το χάλι γήπεδα που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Θα περίμενα, λοιπόν, ως Θεσσαλονικιός να ακούσω ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ για να είναι ασφαλές και το ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ για να φιλοξενεί τελικούς και μεγάλα παιχνίδια. Θα περίμενα να μην επέτρεπε στον τοπικό Δήμαρχο που όμως είναι και παράγοντας να διαχειρίζεται όπως γουστάρει ΚΡΑΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ και να μας λέει ότι θα τις έβαζε τις κάμερες, αλλά τελικά θα είναι έτοιμες 1 βδομάδα μετά τον τελικό! ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Να παραδέχεται δηλαδή στην ουσία ότι ΕΠΙΤΗΔΕΣ δεν τις έβαλε όλο αυτό το διάστημα! ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τι έκανε; Έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ και η ΕΠΟ στην κυβέρνηση! Παρεμπιπτόντως στην Ισπανία, στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες ο τελικός δεν γίνεται στο…αντίστοιχο ΟΑΚΑ. Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε ισονομία, κάντε ΔΙΠΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ καθώς δεν είστε ικανοί να διοργανώνετε με κανόνες ισονομίας ένας τελικού κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο αν το θέμα ήταν να δημιουργούνται οι συνθήκες ισονομίας. Που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι…

ΥΓ2 Πως γίνεται να υμνείς τον Τερίμ όταν έρχεται και να…πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες του ΠΑΟ για νταμπλ, να υπερθεματίζεις όταν κέρδισε τα 2 ματς με τον Άρη από…ανθρώπινα διαιτητικά λάθη (που θάφτηκαν) και όταν φεύγει να θεωρείται σωστή απόφαση; Δυστυχώς μετά τα 2 παιχνίδια που κέρδισε ο ΠΑΟ τον Άρη με τον τρόπο που το έκανε, είχαμε πρόβλεψη την εξέλιξη…

ΥΓ3 Μάθαμε και την ρήτρα που έχει ο Λουτσέσκου ΕΠΙΣΗΜΑ. Την είπε μόνος του και ω τι έκπληξη. Είναι στο ένα…τέταρτο από αυτή που μας είχαν ενημερώσει!!! Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια! Είναι γάτος ο Ρουμάνος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!