ΑΕΚ: Ο θρίαμβος του Ματίας Αλμέιδα…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
ΑΕΚ: Ο θρίαμβος του Ματίας Αλμέιδα…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την μεγάλη μαγκιά του τεχνικού της ΑΕΚ να παίξει με 10 «αναπληρωματικούς» και τον Λιβάι Γκαρσία και να δικαιωθεί απόλυτα…

Ακόμη και ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ακόμη και ο τελευταίος οπαδός της Ενωσης που πίνει νερό στο όνομά του, ενδεχομένως ακόμη και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης να προβληματίστηκαν όταν είδαν την 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Με 10 «αναπληρωματικούς» ή αν προτιμάτε με 10 διαφορετικούς παίκτες από αυτούς που θα ξεκινούσε το ματς με τον Ατρόμητο ξεκίνησε το ντέρμπι ο Αλμέιδα. Ένα ντέρμπι που η ΑΕΚ το ήθελε πως και πως. Το πρώτο στην OPAP Arena κόντρα στον Ολυμπιακό, απέναντι σε μία ομάδα που είχε να την νικήσει πάνω από 5 χρόνια και 16 συνεχόμενα ντέρμπι. Το κοινό δεν ήταν έτοιμο να συγχωρέσει οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Ο Αλμέιδα όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του ματς το ήξερε.

Και όχι μόνο το ήξερε αλλά τόνισε ότι θα δέχονταν εντονότατη κριτική αν η ομάδα δεν τα κατάφερνε με αυτές τις επιλογές του. Όπως όμως μας εξήγησε, πρέπει σε αυτή τη ζωή ότι λες να το εννοείς και ο ίδιος έχει πει πάρα πολλές φορές ότι για αυτόν δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί και τους εμπιστεύεται όλους το ίδιο. Κάπως έτσι ο Μάνταλος ίσως να είναι πιο χαρούμενος από ποτέ στην ΑΕΚ κι’ ας έχει το λιγότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλη χρονιά του με τη φανέλα της Ενωσης. Κάπως έτσι ο Γαλανόπουλος που παίζει λίγο αισθάνεται σημαντικός, διότι σε αυτό το κομβικό για την ομάδα του ματς ο προπονητής τον εμπιστεύτηκε για βασικό. Κάπως έτσι το γκρουπ έρχεται πιο κοντά, κάπως έτσι ο προπονητής έχει το σεβασμό όλων στο club.

Ο Αλμέιδα πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, όχι για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους και δικαιώθηκε, η δικαίωση δεν είναι αυτό το 3-0, ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό, η δικαίωση είναι ότι συνεχίζει στη σεζόν έχοντας 25 παίκτες που αισθάνονται απολύτως σημαντικοί και αναγκαίοι για την ομάδα. Οι… αναπληρωματικοί μετά το 3-0 θα παίξουν πιθανότατα και στη ρεβάνς και ποιος ξέρει ίσως και στον τελικό του Κυπέλλου, οι… βασικοί μετά την εμφάνιση ορισμένων παικτών σε αυτό το ντέρμπι, ξέρουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στον πάγκο.

Ο Αλμέιδα βλέπει την δουλειά του να επιβραβεύεται και ξέρει πλέον ότι έχει την εμπιστοσύνη όλων, ακόμη και όταν αυτό που επιλέγει μοιάζει τρελό ή υπερβολικό. Σύντομα το σχόλιο θα είναι «ο Ματίας ξέρει…», σε κάθε τι που θα μοιάζει παράλογο και υπερβολικό.

Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Είχα γράψει ότι τον Ολυμπιακό που όντως έχει σουλουπώσει ο Μίτσελ θα μπορέσουμε να τον κρίνουμε στα ντέρμπι και να καταλάβουμε εκεί πόσο πραγματικά βελτιώθηκε. Στα δύο πρώτα, η βελτίωση δεν φαίνεται και το νοικοκύρεμα δεν είναι αρκετό για να βοηθήσει τον Μίτσελ να φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει πολλά ντέρμπι ακόμη και θα είναι δύσκολο.

Οι φίλοι του θα πρέπει να έχουν γερό στομάχι είναι αλήθεια, διότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός υστερεί εμφανώς σε πολλούς τομείς από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Και η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν είναι τυχαία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.