Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2: Με... σφραγίδα Μαρσέλο! (vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Xωρίς την αγωνία για το εισιτήριο της πρόκρισης, Ατρόμητος και Ολυμπιακός (2-2) έπαιξαν ελεύθερα στο Περιστέρι με τον Μαρσέλο να δίνει στίγμα με ένα ακόμη εκπληκτικό γκολ, που ήταν το τρίτο του στις δύο αναμετρήσεις του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στα προημιτελικά.

Ισόπαλη ήταν η ρεβάνς για τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Περιστερίου στο περιθώριο του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 2-2 στο Περιστέρι ξεχώρισε η γκολάρα του Μαρσέλο.

Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ατρόμητος προσέγγισε τον αγώνα του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας με Γιαννιώτη στο τέρμα, με άμυνα με Πομόνη, Χατζηισαϊα, Στρούγγη και Αθανασίου, κέντρο με Φριτζόνσον & Οικονομίδη και στα πλάγια οι Τζοβάρας και Κλωναρίδης και μπροστά οι Τζαβίδας και Κωτσόπουλος.

Με σημαντικό και εκτεταμένο ροτέισον προσέγγισε τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής πήγε σε μία 11άδα με βασικούς τους Παπέ Σισέ, Μαρσέλο και Σαμασέκου. Η διάταξη αρχικά έδεχνε πως θα ήταν με 4άδα άμυνας με Ανδρούτσο, Ρέτσο, Σισέ και Μαρσέλο με τον Τζολάκη γκολκίπερ. Κέντρο με Μπουχαλάκη και Σαμασέκου και μπροστά τους ο Κασάμι. Άκρα με Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες και φορ ο Αραμπί.

Πρακτικά όμως αυτός ο σχηματισμός γινόταν με πεντάδα πίσω στις επιθέσεις του Ατρόμητου με τον Μπουχαλάκη να γυρίζει ως τρίτος στόπερ. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά ο Κρητικός χαφ γύριζε ως τρίτος στην άμυνα και όταν δημιουργούσε ο Ολυμπιακός. Δηλαδή σαν ένα 3-4-3. Μάλιστα ο Μπουχαλάκης από ένα σημείο και έπειτα λειτουργούσε πιο πολύ ως στόπερ.

Από το 1-0 σε 1-2 με γκολάρα Μαρσέλο!

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη φάση του ματς όμως στο 2ο λεπτό ο Μασούρας είδε το σουτ του να μπλοκάρεται. Στο 9' ήρθε το 1-0. Ο Τζοβάρας έκανε το 1-0 με σουτ από κοντά ανάμεσα σε Σισέ και Μπουχαλάκη και αφότου ο Ανδρούτσος έχασε παίκτη του. Η μπαλιά στη φάση του γκολ ήταν του Οικονομίδη.

Στο 13' μετά από μπαλιά Μπουχαλάκη υπήρξε κίνηση και σουτ Μασούρα που αποκρούστηκε. Στο 15' υπήρξε επέμβαση σε σουτ του Κασάμι, σε φάση που όμως υποδείχθηκε οφσάιντ.

Στο 18' ένα σουτ Τζαβίδα πήγε στα χέρια του Τζολάκη και στο 21' ένα σουτ του Οικονομίδη πήγε έξω. Στο 26' ο Μαρσέλο είχε ένα φάουλ άουτ ενώ στο 34' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κασάμι για οφσάιντ.

Στο 37' υπήρξε ωραία κίνηση Αραμπί και ο Μασούρας είχε ένα σουτ έξω από πολύ καλή θέση. Στο 38' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σισέ να γίνεται... σέντερ φορ μετά από συνεργασία Αραμπί - Γκάρι Ροντρίγκες.

Στο 45' ένα σουτ του Μασούρα ήταν που αποκρούστηκε δύσκολα. Στις καθυστερήσεις ο Μαρσέλο φύλαγε το καλύτερο. Μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη ο Βραζιλιάνος με βολ πλανέ έκανε το 1-2 και μετά πανηγύρισε αλά Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το 2-2 ο Ατρόμητος με σούπερ τελείωμα του Κωτσόπουλου

Ο Ατρόμητος στο 2ο μέρος βρήκε και άλλο γκολ και γενικά απείλησε και με άλλες φάσεις. Στο 51' ο Ρομπάιγ έκανε τη σέντρα, η άμυνα απομάκρυνε πάνω στον Κωτσόπουλο και εκείνος με πολύ ωραίο σουτ από κοντά έκανε το 2-2. Στο 62' ο Μασούρας είχε νέα χαμένη ευκαιρία με χαμένο τετ α τετ.

Με την είσοδο του Ουί Τζο στο ματς ο Ολυμπιακός είχε δύο φορ στο σχήμα του, με τον Κορεάτη πάντως να τραβιέται στα άκρα. Στο 81' ο Τζοβάρας είχε μία κεφαλιά έξω και το 2-2 έμεινε ως τελικό σκορ.

MVP: Ναι θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα πιο καλά όμως ο Σαμασέκου έτρεξε πολύ στο ματς. Προσπάθησε να καλύψει και τους άλλους χαφ που δεν πήγαν τόσο καλά όπως τον Κασάμι. Έκανε μία καλή και σοβαρή προσπάθεια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μαρσέλο κυρίως για το γκολ του και την ποιότητα της κίνησής του. Μεγάλη προσπάθεια από τον Αραμπί κυρίως στο α' μέρος. Ο Σισέ είχε γκολ και ο Μπουχαλάκης ασίστ. Από τον Ατρόμητο μπαίνουν οι σκόρερ και ο γκολκίπερ Γιαννιώτης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε μία πειραματική 11άδα ο Μίτσελ σίγουρα περίμενε παραπάνω πράγματα από παίκτες όπως οι Κασάμι, Μασούρας και ακόμα και υπό προϋποθέσεις από τον Γκάρι Ροντρίγκες. Από τη δε άμυνά του θα περίμενε επίσης πιο καλές αντιδράσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Και η φάση του 1-0 και η φάση του 1-1 είναι 2 περιπτώσεις λανθασμένων αμυντικών λειτουργιών για τις 2 ομάδες. Μπορούν να μπουν σε αυτήν την κατηγορία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα περισσότερα ζητήματα ήταν σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Ο Ατρόμητος λίγο πριν το τέλος του αγώνα ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέτσου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αρκετά μοιρασμένο το παιχνίδι όπου μένει ως χαϊλαϊτ μία ακόμα γκολάρα του Μαρσέλο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχοντας τόσες αλλαγές στην 11άδα του δεν ήταν τόσο καλός αλλά έβγαλε και πάλι αρκετές φάσεις σε μία υπόθεση πρόκρισης που είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Πομόνης (71' Κεσχρίντα), Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Αθανασίου (72' Ντε Μποκ), Κλωναρίδης, Οικονομίδης, Φριτζόνσον (72' Έρλινμαργκ), Τζοβάρας, Κωτσόπουλος και Τζαβίδας (78' Κιάρτανσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Μαρσέλο, Μπουχαλάκης, Σαμασέκου, Κασάμι, Μασούρας (73' Ουί Τζο), Γκάρι Ροντρίγκες (67' Βρουσάι) και Αραμπί (78' Βαλμπουενά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα