Κύπελλο: Πώς η ΑΕ Μυκόνου μετέχει στη διοργάνωση χωρίς να είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων

Δημήτρης Τομαράς
Κύπελλο: Πώς η ΑΕ Μυκόνου μετέχει στη διοργάνωση χωρίς να είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων

bet365

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκινά με ένα ιδιαίτερο περιστατικό, καθώς η ΑΕ Μυκόνου δέχθηκε να πάρει μέρος, χωρίς όμως να είναι στα ημιτελικά του θεσμού της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως προβλέπεται από τη σχετική προκήρυξη.

Μπερδευτήκατε κάπως ε; Αν και δεν είναι τόσο απλό, υπάρχει εξήγηση. Όλα ξεκίνησαν από τη γνωστοποίηση του προγράμματος του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στην πρώτη φάση μετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Σε αυτή τη φάση λαμβάνει μέρος και η ΑΕ Μυκόνου η οποία όμως δεν έχει προκριθεί καν στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου βρίσκονται ο ΑΟ Πύργου και ο ΑΠΟ Ελλάς Σύρου. Ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κυκλάδων με τον ΑΟ Πανναξιακού ο οποίος ακόμα δεν έχει διεξαχθεί.

Τι συνέβη εδώ λοιπόν ακριβώς; Η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε από τις τρεις ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο (που θα γίνει τον Σεπτέμβριο) να δηλώσουν το εάν θα ήθελαν ή όχι να λάβουν μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου. Καμία εκ των τριών δεν έδωσε θετική απάντηση. Και οι τρεις αρνήθηκαν! Κι έτσι η ΑΕ Μυκόνου προσφέρθηκε να εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κυκλάδων στο Κύπελλο. Στη συνέχεια η ΕΠΣ Κυκλάδων ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΟ και έτσι η Ομοσπονδία έβαλε την ΑΕ Μυκόνου στην κλήρωση. Δεδομένα δεν είναι κάτι σύνηθες, ωστόσο συνέβη.

Πιο κάτω δείτε την ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων για το Κύπελλό της:

Σας γνωρίζουμε ότι το Σαββατοκύριακο 17/18-09-2022 θα διεξαχθεί ο Ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ και το Σαββατοκύριακο 24/25-09-2022 ο Τελικός Κυπέλλου Κυκλάδων μεταξύ του νικητή του ζευγαριού του Ημιτελικού και του ΑΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ. Διευκρινίζεται ότι στον Ημιτελικό και στον Τελικό του Κυπέλλου θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές της περσινής περιόδου (2021-2022), δηλαδή παίκτες που ήταν εγγεγραμμένοι στο δυναμικό του Σωματείου έως 30/06/2022.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα