Παναθηναϊκός: Η ακτινογραφία των Κυπελλούχων Ελλάδας

Παναθηναϊκός: Η ακτινογραφία των Κυπελλούχων Ελλάδας

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Λουξ και το Gazzetta ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του «τριφυλλιού».

Με το γκολ - πέναλτι του Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Λουξ για το 2022, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ. Το Gazzetta βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ:
Μία φορά χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο και το έκανε πολύ καλά, μπλοκάροντας την προσπάθεια του Άκπομ να βάλει γκολ, με τον ώμο! Στο 86' έκανε κακό διώξιμο, αλλά σώθηκε από Κώτσιρα και ακολούθως από Σβαμπ. Και στο φινάλε έκανε κακό διώξιμο μετά το γέμισμα του Μιτρίτσα, αλλά η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που κέρδισε την κόντρα και η μπάλα βγήκε άουτ. Αν εξαιρέσει κανείς αυτές τις δύο στιγμές, ήταν θετικός.

ΚΩΤΣΙΡΑΣ:
Πραγματοποίησε 2-3 καλές κούρσες στο πρώτο ημίχρονο, από τις οποίες ωστόσο δεν προέκυψε ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο, στα πρώτα λεπτά, συνέχισε να κουβαλά τη μπάλα μπροστά, δίχως να προκύπτει ευκαιρία για τους πράσινους. Όσο περνούσε η ώρα, αμυνόταν όλο και περισσότερο. Στο 79' έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Σβαμπ, ενώ ήταν κρίσιμο το διώξιμο στο 85'.

ΒΕΛΕΘ:
Επεδίωκε να βγαίνει πρώτος στη μπάλα και το πέτυχε, όπως στο 16' με τον Άκπομ. Επιχειρούσε βαθιές μπαλιές από την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να δίνει πολλές μάχες, κυρίως με τον Μπίσεσβαρ μέχρι αυτός να αντικατασταθεί. Στο 85' έπεσε με αυτοθυσία πάνω στη μπάλα για να αποτραπεί σουτ του ΠΑΟΚ. Είχε ηγετική παρουσία στα μετόπισθεν και στο 77' έδιωξε το πολύ επικίνδυνο κόρνερ του Μιτρίτσα.

ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ:
Στο ξεκίμημα του αγώνα είχε προβλήματα στην αναχαίτιση του Άκπομ, ενώ στο 45' είχε το κόψιμο στο γύρισμα του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή και αριστερά. Όπως και ο Βέλεθ είχε μπόλικη δουλειά, αφού όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του κατακόρυφα. Ήταν ωστόσο θετικός και η παρουσία του ήταν κομβική στο να διαφυλαχθεί το μηδέν.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ:
Ο Ισπανός μπακ βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό επιθετικά. Είχε ωραίες συνεργασίες με τον Αϊτόρ, ενώ στη φάση από την οποία προέκυψε το γκολ, ήταν αυτός που έκλεψε τη μπάλα από τον Λύρατζη. Και στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να παίρνει μπάλες και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

ΡΟΥΜΠΕΝ:
Έκανε την πρώτη τελική του αγώνα, το σουτ στο 8'. Έκανε διαγώνιες μπαλιές στο πρώτο ημίχρονο για να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 58' έπεσε και έχασε τη μπάλα από τον Μπίσεσβαρ, αλλά για καλή του τύχη ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε σε γκολ. Έκανε φοβερό τάκλιν στο 87' για να αποσπάσει τη μπάλα από τον Καντουρί. Μεστό ματς από τον Ισπανό χαφ, καταλυτικός για τον Παναθηναϊκό, μοναδικό του λάθος το πέσιμο α λα Τζέραρντ.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ:
Πάρα πολύ καλός όσο αγωνίστηκε. Προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο να περάσει διαγώνιες μπαλιές με αποδέκτη τον Παλάσιος. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να περνά τη μπάλα με πολύ όμορφο τρόπο στον Χουάνκαρ. Ενδεικτικό του πόσο καλά έπαιζε, είναι το γεγονός πως μετά την αντικατάστασή του, στο 68', ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή.

ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ:
Ήταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι από την κλωτσιά του Βιεϊρίνια στο 28'. Θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Όσο περνούσε η ώρα, κουραζόταν και στο 76' έγινε αλλαγή.

ΠΑΛΑΣΙΟΣ:
Από τους πιο δραστήριους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι συμπαίκτες του τον σημάδευαν διαρκώς τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στην αρχή έχανε τις μονομαχίες από τον Βιεϊρίνια, αλλά ήταν μόνιμος μπελάς για την άμυνα του Δικεφάλου. Από δικό του γύρισμα προέκυψε η ευκαιρία του Γκατσίνοβιτς στο 46', ενώ το δικό του επικίνδυνο γύρισμα στο 81', το «'βγαλε» ο Πασχαλάκης. Αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις από τον Σάρλια.

ΑΪΤΟΡ:
Ο MVP του Παναθηναϊκού. Αυτός πήρε την πρώτη κάρτα του Αουγκούστο. Ακολούθησε καλοτραβηγμένο σουτ από 25 μέτρα που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ήταν αυτός που έβαλε το γκολ (με πέναλτι) που έκρινε τον τελικό. Συνεργαζόταν πολύ ωραία τον Χουάνκαρ. Συνέχισε τις υψηλές εφετινές πτήσεις ο εξτρέμ του «τριφυλλιού».

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:
Έδωσε μπόλικες μονομαχίες με τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Δέχτηκε πολύ «ξύλο», τραβιόταν έξω από την περιοχή του Δικεφάλου. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Μπήκε στο 68' αντί του Βιγιαφάνιες. Προσπαθούσε να πιέζει τα χαφ του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν δύσκολη η δουλειά του, αφού οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπηκε στο 76' αντί του Γκατσίνοβιτς για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης πίεσης του ΠΑΟΚ. Ίδρωσε γρήγορα τη φανέλα, έκανε τάκλιν, κουβάλησε τη μπάλα, πάλεψε δυναμικά.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ: Μπήκε στο 75' αντί του Ιωαννίδη. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Περιορίστηκε να πιέζει την άμυνα του ΠΑΟΚ και να γυρίζει πίσω για να μαρκάρει.

ΣΑΡΛΙΑ: Μπήκε στις καθυστερήσεις αντί του Παλάσιος και δεν μπορεί να κριθεί.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα